Curs valutar
 • EUR
  20.3159
  -0.0955%
 • USD
  17.4784
  0.0338%
 • RUB
  0.2500
  0.4%
 • RON
  4.1072
  -0.0998%
 • UAH
  0.6619
  -0.4381%

Plecată la o zi după anunțul-bombă! Ex-jurnalista TV8: Am fost intimidată de Platon. Conducerea știa și nu a intervenit

24 Sept. 2021, 11:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
24 Sept. 2021, 11:51 // Societate //  Realitatea.md

Jurnalista Mihaela Dicusar, care a activat în cadrul echipei TV8 în calitate de reporter de teren și prezentatoare de știri, a făcut câteva dezvăluiri pentru Gazeta de Chișinău, precum că a fost atacată, jignită și intimidată în repetate rânduri de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Și deși conducerea postului tv a fost informată despre asta, nu ar fi intervenit.

Primul incident a avut loc, când jurnalista a scris o știre despre vizita nocturnă a lui Veaceslav Platon la Procuratura Generală. „Era 17.30 când cineva mi-a trimis o poză care demonstra că mașina lui Platon se află la PG. Și mi-a zis că uite acesta umblă și noaptea pe la procuratură și nu-i semn bun. Am mers încolo repede împreună cu cameramanul. Era aproape de ora 18.00 când eram la PG. Am făcut repede știrea. Nu am lăsat-o pe a doua zi. La buletinul de la ora 19.00 a fost prezentată. Nu l-am prins pe Platon atunci. El a fugit de presă, dar l-am sunat la telefon. El nu mi-a răspuns. Platon m-a sunat chiar în timpul buletinului de știri, când se difuza știrea. Intimidări în stilul lui Platon: că-s omul lui Plahotniuc.

Peste câteva săptămâni, jurnalista l-ar fi întâlnit pe Veaceslav Platon pe culoarele unei judecătorii. „La Judecătoria sectorului Buiucani. Când a ieșit Platon de la o ședință de judecată, l-am luat la întrebări și iarăși a început cu atacuri și intimidări încât m-am dus de acolo plângând. Cameramanul era cu mine și se uita la mine și nu știa ce să-mi zică. … Cuvinte jignitoare, că sunt o jurnalistă foarte rea și că de ce fug de el. Eu încercam deja să fug de el. Așteptam cameramanul să mai ia niște imagini, dar el s-a apropiat de mine, fiind lângă sediul judecătoriei, și a început să mă atace. Îmi spunea în rusă că, „probabil, sunt primul om de care fugi așa. Ești o jurnalistă slabă, ce fel de întrebări pui tu, cine ți le-a dat?”. Asta e cel mai dureros pentru un jurnalist. Și nu știam cum să scap de el. Am plecat împreună cu cameramanul”.

Întrebată dacă și-a sesizat echipa despre aceste intimidări, Mihaela Dicusar a răspuns următoarele: „De fiecare dată când mă simțeam jignită, intimidată de acest om, anunțam despre asta. Veneam plângând de la evenimente. Din păcate, mi se spunea că totul e bine. Și nu puteam face nimic altceva. Pentru că mi se spunea că nu există nicio implicare a lui Platon la TV8, ca să se dovedească până la urmă că nu e chiar așa de bine cum se credea”.

Cât despre faptul dacă se știa în cadrul redacției că Natalia Morari este în conflict de interese cu Veaceslav Platon, „auzisem cu vreo lună și jumătate până la anunțul făcut public. Se auzeau zvonuri că ei sunt prieteni foarte buni, dar despre copil nu știam nimic, a recunoscut jurnalista.

Mihaela Dicusar a luat decizia de a părăsi echipa TV8 la o zi de la anunțul-bombă făcut de Natalia Morari.

Este de menționat că, până acum, actuala conducere a postului tv nu a venit cu vreo reacție la declarațiile de mai sus.

Realitatea Live

26 Oct. 2021, 04:00
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
26 Oct. 2021, 04:00 // Economie //  Cristina Vlah

Din dimineața zilei de 26 octombrie, va începe livrarea gazelor naturale procurate de la compania poloneză, informează Realitatea.md. Informația a fost confirmată de către prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

„Au fost deja rezervate volumele necesare și vor fi livrate de la ora 7:00 dimineața”, a menționat Natalia Gavrilița. Ea a mai adăugat că volumul de gaz a fost cumpărat din rezervele companiei care a negociat cu SRL MoldovaTransgaz, evitând să spună prețul plătit pentru aceste gaze. Totuși, șefa Guvernului a specificat că aceste gze au costat în medie un preț oferit pe piața spot, adică în jur de 1 000 de dolari per mia de metri cubi de gaze.

În acest context, fostul premier Ion Chicu a anunțat că pentru aceste gaze naturale din bugetul național s-au alocat 1,7 mlrd de lei.

Realitatea.md menționează că pentru prima dată în istorie, Republica Moldova a reușit să procure gaze naturale de la o altă sursă decât Gazprom. Asta în condițiile unor negocieri complexe între reprezentanții de la Chișinău și cei ai concernului rus Gazprom, pe fundalul expirării termenului de contract actual la gazele rusești.

 
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”