Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

Plîngău dă lecții Procuraturii și SIS-ului: Trebuia să se ducă la CSM să-l întrebe de sănătate și averi pe Musteață

25 Nov. 2021, 10:26
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
25 Nov. 2021, 10:26 // Politica //  Petru Beregoi

Cazul numirii lui Dorel Musteață la Curtea Supremă de Justiție se pare că a devenit o obsesie pentru președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngă, și nu scapă nici o zi să scrie despre această învestire în funcție a lui Musteață. Astăzi, 25 noiembrie, Plîngău deja vine cu lecții către procurori și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), ce ar fi trebuit să facă ei atunci când au depistat că Dorel Musteață are probleme serioase de integritate.

Astfel, Dinu Plîngău sugerează că, SIS și Procuratura trebuia imediat să se ducă la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și „să-l întrebe de sănătate și averile” pe care le deține Musteață.

„După asemenea informații, trebuiau să zboare capuri serioase. Trebuia să vină Procurorul Robu la ședința CSM-ului cu mascații de la SIS și să-l întrebe de sănătate și averi pe magistratul Musteață. Ce s-a întâmplat la noi? Au intervenit avocații lui Musteață și le-au explicat celor de la SIS și altora că nu e bine să anchetezi sau să verifici averile celor unși de guvernare. Spre seară, în loc să fie deja în birourile CSM-ului, SIS zice că-i va ancheta pe cei care au scurs această informație. Mai nu zic că-l vor aresta pe Slusari că a îndrăznit să vorbească despre averile baronului justiției moldovenești. Azi deja SIS zice că îmbogățirea ilicită a unora e secret de stat și nu avea nimeni dreptul să publice documentul”, scrie Plîngău pe Facebook.

Amintim că, Alexandr Slusari, a publicat un document cu referire la Dorel Musteață și Nina Cernat, obținut de la SIS. Actul scoate la iveală că, Dorel Musteață și soția sa, fiica și soacra ar deține patru autoturisme, șapte apartamente în municipiul Chișinău, cu suprafața totală de 421,4 metri pătrați, patru încăperi nelocative, inclusiv un local cu destinație economică, două case de locuit cu suprafețe de aproape 240 de metri pătrați, 17 terenuri agricole și altele.

DOC compromițător pentru Musteață de la CSM! „Vedeți despre câte apartamente, case, terenuri și automobile este vorba”

La 24 noiembrie, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, deputata PAS, Olesea Stamate, a reacționat la dezvăluirile făcute de fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, privind averea impunătoare pe care o deține familia și rudele apropiate ale judecătorului Curții Supreme de Justiția (CSJ), Dorel Musteață, notă informativă prezentată de Serviciul de Informații și Securitate în 2020 și a făcut o interpelare către SIS să facă o clarificare în această situație.

DOC Stamate vrea clarificări. Cere explicații de la SIS după dezvăluirile lui Slusari referitor la averea lui Musteață

Ulterior și Procuratura Generală și SIS au venit cu reacții. Procuratura spune că o sesizare pe cazul dat nu a fost înregistrată în cadrul registrelor instituțiilor, iar SIS afirmă că ddocumentele prezentate în 2020 pe numele lui Musteață și Cernat sunt autentice, însă nu poate proba veridicitatea informațiilor, deoarece urmau să fie supuse investigațiilor de către organele de drept responsabile.

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 11:19
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
07 Dec. 2021, 11:19 // Societate //  Valentina Buză

Un incendiu care a izbucnit într-un bloc locativ cu 2 nivele pe strada Prieteniei 8 din orașul Ialoveni a pus pe jas pompierii IGSU. Potrivit informațiilor, aceștia au fost alertați să intervină în jurul orei 02:05.

Mai exact, conform datelor, un apartament de la primul etaj a fost cuprins de flăcări.

„Pentru stingerea incendiului, la fața locului au intervenit 2 echipe de pompieri, care ajunși au stabilit că arderea s-a produs în bucătăria apartamentului, iar în apartamentele vecine de la etajul 2 au rămas blocate mai multe persoane care riscau să se intoxice cu produsele de ardere”, se arată în nota informativă a IGSU.

Așadar, în cel mai scurt timp, cu ajutorul scării culisabile, salvatorii au reușit evacuarea a celor 6 persoane blocate, inclusiv doi minori în vârstă de 10 și 15 ani. Datorită intervenției operative a pompierilor, aceștia nu au avut de suferit.

„Arderea a fost localizată către ora 02:25, iar incendiul a fost lichidat complet la ora 02:44. Conform IGSU, în urma incendiului victime nu au fost raportate, iar focul a distrus mai multe bunuri materiale din bucătăria apartamentului cu suprafața de 10 m2 și parțial antreul apartamentului”.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.


 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală