Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

Presa ucraineană scrie că rușii au isterie de la „Platforma Crimeea”. Au calificat-o „summitul vrăjitorilor rusofobi”

23 Aug. 2021, 10:22
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Aug. 2021, 10:22 // În Lume //  Realitatea.md

În Federația Rusă, este isterie din cauza „Platformei Crimeea”. Au calificat-o „summitul vrăjitorilor rusofobi”. Acesta este titlul unui material în presa ucraineană. La summitul în cauză va fi abordat subiectul privind ocupația teritorială a Crimeei. Participă și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Presa ucraineană scrie că „reprezentanții Crimeei ocupată de Rusia, controlată de Kremlin, au încercat să se înscrie la summit-ul Platformei Crimeea, dar au fost refuzați”. Despre acest lucru a declarat și însuși șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale, reprezentant al ocupanților Crimeei, Alexandr Molohov, pentru presa rusă, afiliată puterii.

„Organizatorii Platformei Crimeea au decis să nu observe cererea mea de participare la evenimentul lor ca vorbitor. Asta ar trebui considerat un refuz”, a spus Molohov, adăugând că summitul este „un sabat propagandistic al vrăjitorilor rusofobi de pe malul Niprului”.

Alexandr Molohov este cetățean rus și a mai spus că a vrut să povestească la summit despre așa-numitul sabotaj al autorităților ucrainene, despre blocajul de import al apei și sancțiuni. Mai mult, peninsula ocupată este, potrivit lui, „un mit al propagandei ucrainene”.

Amintim că inițiativa „Platformei Crimeea” este lansată pentru a lucru la mai multe niveluri. Primul, cel mai principal – politic, la care vor participa șefii de stat și de guverne din mai multe țări. Al doilea – nivelul miniștrilor de externe și al miniștrilor apărării, al treilea este interparlamentar, iar al patrulea – nivelul experților neguvernamentali. Este planificată crearea unei rețele de experți pentru a spori eficiența acțiunilor guvernamentale, precum și pentru a atrage resurse intelectuale suplimentare în activitatea platformei.

Summitul inaugural al Platformei Crimeei are loc la Kiev, Ucraina, pe 23 august curent. 40 de țări și organizații internaționale și-au confirmat participarea. Acest summit implică o reuniune principală și patru grupuri tematice: privind nerecunoașterea încercării de anexare a Crimeei, privind militarizarea regiunii Azov-Marea Neagră, pe calea reintegrării Crimeei pentru drepturile omului și dezvoltare durabilă, privind restaurarea drepturile poporului tătar din Crimeea.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 08:44
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
27 Oct. 2021, 08:44 // Life //  Realitatea.md

Celebrul serial „Squid Game” (în română „Jocul Calamarului”) de la Netflix a cumpărat de pe Shutterstock fotografia unei femei stabilite în Republica Moldova. Chipul acesteia apare în ultimul episod timp de câteva secunde. Este atașat pe peretele unei frizerii, atunci când protagonistul merge să se tundă. Este vorba despre Anastasia Semanina, iar noutatea a apărut în presă după ce soțul acesteia, Andrey Solioniy, a scris o postare pe contul său de Facebook.

„Acel moment când Netflix cumpără fotografia femeii tale de pe Shutterstock și o plasează în episodul final din „Squid Game”, a scris Andrey.
„Savurează”, i-a răspuns Anastasia în comentarii.

Despre Anastasia se cunoaște că este fondatoarea afacerii cu accesorii din piele SOTT.CO.

Serialul a avut premiera pe 17 septembrie 2021, iar Netflix spune că a ajuns pe primul loc în 90 de țări, în doar 10 zile. Este unul al momentului și are atenționare de vârstă 16+. Descrierea pe scurt este că sute de jucători strâmtorați cu banii acceptă o invitație ciudată de a participa la un joc de copii. Înăuntru, îi așteaptă un premiu tentant, dar miza e uriașă și letală.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău