Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

Primul soţ al Prinţesei Margaret era bisexual. Cum a decurs mariajul lor?

18 Iul. 2021, 19:30
 // Categoria: Life // Autor:  Tatiana Rusnac
18 Iul. 2021, 19:30 // Life //  Tatiana Rusnac

Antony Armstrong-Jones a fost unul dintre cei mai scandaloşi membri ai familiei regale britanice. Însurat cu sora Reginei, Prinţesa Margaret, din 1960 până în 1978, a fost un mare petrecăţ din înalta sociatate, care cauza vâlvă la fiecare nouă relaţie pe care şi-a făcea.

Născut în 1930 într-o familie înstărită, dar lipsită de titluri nobiliare, Antony a devenit un fotograf care se învărtea în cercuri selecte. Îşi petrecea timpul numai cu artişti, scriitori şi actori, iar pe Prinţesa Margaret a cunoscut-o la finele anilor ’50, când suferea din cauza unui eşec amoros. În 1960, când s-au căsătorit, fotograful vedetelor a primit titulatura de Duce de Snowdon de la cumnata sa regală, Regina.

Dar mariajul lor s-a dovedit a fi un mare dezastru, din simplul motiv că personalităţile lor nu se potriveau defel. Ambii soţi au avut aventuri extraconjugale şi multă lume din anturajul lor suspecta că Tony era homosexual. În 1978, Prinţesa Margaret şi Lordul Snowdon s-au despărţit. Mariajul lor s-o fi încheiat atunci, însă nu şi zvonurile şi comentariile cu privire la relaţia lor tumultoasă, scrie clickpentrufemei.ro.

Pe 6 mai 1960, Prinţesa Margaret şi Antony Armstrong-Jones şi-au unit destinele. În timp ce proaspeţii însurăţei se aflau într-o lună de miere de şase săptămâni în Caraibe, fotograful a devenit tată. Dar nu soţia i-a adus pe lume un copil. Pe 28 mai 1960, Camilla Fry a născut-o pe Polly, copilul din flori conceput cu Armstrong-Jones.

Fry era măritată cu cel mai bun prieten al lui Antony şi Polly a crescut crezând că Jeremy Fry era tatăl ei. Adevărul a ieşit la suprafaţă 40 de ani mai târziu, dar nu astfel de amănunte sunt cele mai interesate din viaţa Lordului Snowdon. Unii soţi lasă bileţele de amor pentru partenerele lor. Ei bine, Antony lăsa bileţele de ură la adresa soţiei lui.

„Arăţi ca o manicuristă evreică şi te urăsc!”, scria într-unul dintre bileţelele lui.

Bisexualitate evidentă

Legat de infidelitatea lui, Antony era deja în relaţie cu două femei atunci când şi-a început idila cu prinţesa. Gina Ward şi Jacqui Chan erau iubitele lui de-atunci. De-a lungul anilor, aventurile lui extraconjugale au dus la venirea pe lume a doi copii ilegitimi, cel de-al doilea născându-se în 1998, când el avea 68 de ani şi era însurat cu cea de-a doua lui soţie.

Cu toate că a avut numeroase relaţii cu femeile, prefera din când în când şi bărbaţii. Unul dintre iubiţii lui a fost Nicholas Halsam, în anii ’50. Apoi se pare că a avut un ménage à trois cu Camilla Fry şi un anume Jeremy.

Deloc surprinzător, cei doi soţi au ajuns la despărţire, divorţul lor fiind primul din familia regală britanică de la Henry al VIII-lea încoace.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 11:44
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
04 Aug. 2021, 11:44 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Fostul director al Consiliului de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglemetare Energetică, Ghenadie Pârțu a fost luat „la ochi” de inspectorii de integritate.

Într-un comunicat de presă, responsabilii de la Autoritatea Națională de Integritate anunță că au emis act de constatare în privința fostului director, stabilindu-se că a încălcat regimul juridic al restricțiilor și limitărilor.

Mai exact, subiectul s-a angajat în cadrul SRL „Chișinău – Gaz”, în intervalul de timp mai mic de un an, după încheierea mandatului în cadrul Consiliului de Administrație al ANRE.

„Astfel, subiectul a fost desemnat în funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE în anul 2013, prin Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova. Acesta a deținut funcția pe o perioadă de 5 ani, timp în care a emis decizii legate și de domeniul gazelor naturale. Ulterior, după numai două luni de la încetarea mandatului în cadrul Consiliului, acesta s-a angajat într-o altă instituție din același domeniu de activitate, și anume în calitate de consultant al Directorului SRL „Chișinău -Gaz””, anunță ANI.

Despre restricțiile în funcția publică se menționează în mai multe legi, inclusiv în Regulamentul de organizare și funcționare al ANRE, potrivit căruia în decurs de un an de zile după încetarea mandatului  de director al Consiliului de Administrație, persoana respectivă nu are dreptul să ocupe funcții la întreprinderea energetică a cărei activitate este reglementată de ANRE, se mai arată în comunicat.

„Subiectul de control a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul căruia a invocat că a respectat întocmai toate normele legale. Totuși, inspectorul de integritate a respins argumentele prezentate de către subiect, luând decizia de a sesiza organele competente. Actul emis de ANI este definitiv, ceea ce denotă că subiectului i se vor înceta raporturile de muncă sau de serviciu”, mai anunță inspectorii de integritate.

Anterior, ANI a depistat încălcarea acestui regim juridic în alte patru cazuri.

Este vorba despre un fost secretar de stat al Ministerului Agriculturii, un ofițer de urmărire penală din cadrul IP Leova și doi contabili șefi ai primăriilor din raioanele Cimișlia și Rezina.

Actul de constatare al ANI poate fi văzut mai jos.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate