Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Cum reușești să te disciplinezi și să te organizezi mai bine cu banii? Strategia care te ajută să-ți împlinești visul

18 Iul. 2021, 19:00
 // Categoria: Life // Autor:  Tatiana Rusnac
18 Iul. 2021, 19:00 // Life //  Tatiana Rusnac

Erorile emoționale sunt cele care ne afectează deciziile financiare, iar asta se întâmplă din cauza lipsei de control și eroarea de status-quo. Cum le depistăm, care sunt efectele negative și cum putem să le gestionăm mai bine astfel încât să nu genereze dezechilibre financiare, transmite Digi24.ro.

Pentru atingerea obiectivului ai nevoie de o strategie. Aici, cea mai bună recomandare este să economiseșți lunar 20% din veniturile tale și să le investești într-un portofoliu diversificat de investiții. 50% pentru nevoi și 30% pentru dorințe. Dacă visul, obiectivul și strategie sunt foarte clare, atunci execuția devine mult mai ușoară.

Tentațiile pe termen scurt

Desigur, mereu o să apară tentații pe termen scurt. De aceea, este important să nu uiți niciodată oportunitățile pierdute și visul sacrificat dacă cazi pradă acestor tentații.

O altă eroare des întâlnită este cea de status-quo, care apare atunci când investitorul devine confortabil cu ceea ce are și nu mai este dispus să facă schimbări. Factorul determinat poate fi și frica de a greși dacă faci o mișcare, așa că preferi să rămâi pe loc. Această poate cauza reticență la schimbare, efectuarea schimbărilor necesare atunci când este prea târziu, ori neconsiderarea unor oportunități interesante de investiții.

Pentru a depăși această capcană, trebuie să fii mereu curios. Eșți la curent cu ultimele oportunități de investiții? Care sunt pierderile de oportunități neexploatate? Atunci când apar oportunități noi, nu investi doar pentru că o fac prietenii tăi. Este foarte important să înțelegi în ce investești bani, să investești periodic sume mici de bani și să înveți pe parcurs.

Plăcerea de a nu face nimic

Să nu cazi niciodată în confort. Tu trebuie să fii preocupat să fii cea mai bună versiune a ta, pentru a scoate mereu maximum din toate oportunitățile pe care viață ți le oferă. Timpul poate fi prietenul sau dușmanul tău, depinde de ține cum îl folosești.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 13:24
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Aug. 2021, 13:24 // Societate //  Valentina Buză

Municipalitatea a venit cu precizări referitor la informaţia difuzată pe 2 august curent privind numărul beneficiarilor de ajutor material unic în mărime de 700 de lei, pentru pregătirea către noul an de studii 2021-2022.

„Conform informaţiei actualizate, cca 8000 de elevi din familii defavorizate din municipiu vor primi acest ajutor, la fel ca și în anul trecut, iar pentru aproximativ 6500 de copii, sursele financiare au fost deja repartizate. Următoarea tranşă este destinată copiilor care acced în sistemul educaţional”.

Potrivit autorităților, ajutorul financiar destinat familiilor defavorizate, pentru pregătirea către noul an școlar, este acordat în baza listelor perfectate de Comisia multidisciplinară intraşcolară pentru protecţia copilului în situaţie de risc şi aprobate de Consiliul profesoral.

În context, beneficiarii îşi pot ridica banii prin intermediul filialelor Î.S. „Poşta Moldovei”, până la data de 2 noiembrie 2021, la prezentarea actului de identitate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate