Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Procurorul-șef interimar al PA l-ar fi ajutat pe Platon să scape de dosare și să fugă din țară. Reacția lui Livițki

20 Iul. 2021, 12:38
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
20 Iul. 2021, 12:38 // Politica //  Petru Beregoi

După ce ieri seara, în cadrul unei emisiuni televizate, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat că, procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție (PA), Vasile Levițki l-ar fi ajutat pe Veaceslav Platon să scape de urmărirea penală și să fugă din țară pentru că ar fi cunoscuți încă de prin anii 2000, acesta avenit astăzi cu o reacție și declară că sunt falsuri și calomnii tot ceea ce a declarat parlamentarul. De asemenea, acesta îl preîntâmpină pe Litvinenco că ar putea suferi consecințele acestor „denigrări și falsuri”.

„În legătură cu declarațiile calomnioase și false ale deputatului Sergiu Litvinenco, lansate în cadrul unei emisiuni televizate, prin care mi-au fost atribuite fapte pe care nu le-am făcut, mi-au fost pus etichete de natură a mă defăima ca persoană și ca procuror, intervin cu următorul drept la replică. Nu am fost și nu sunt în nicio relație cu cetățeanul Veaceslav Platon. În cariera mea de peste 20 de ani în cadrul organelor Procuraturii nu am avut în procedură și nu am instrumentat cauze penale împotriva cetățeanului Platon și dezavuez afirmațiile și insinuările potrivit cărora ar fi existat vreo cauză în care l-aș fi absolvit de răspundere sau i-aș fi asigurat „culoarul verde pentru a pleca din țară”, afirmă procurorul-șef interimar.

Totodată, Vasile Levițki îl avertizează pe Litvinenco că, în calitate de deputat „trebuie să-și asume responsabilitatea nu doar pentru faptele și deciziile pe care le ia, ci inclusiv, pentru acuzațiile ofensatoare și nefondate pe care și le permite la adresa cuiva”.

„Prin urmare, având în vedere lucrurile neadevărate, de natură să aducă grave atingeri reputației mele profesionale, dreptului meu la imagine, dar și imaginii sistemului Procuraturii în ansamblul său, îmi rezerv dreptul de a utiliza toate mijloacele legale în vederea reparării prejudiciului cauzat prin retorica deputatului Litvinenco”, se mai arată în reacția lui Livițki.

Amintim că, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon a fost scos de sub urmărirea penală pe mai multe dosare privind inclusiv furtul miliardului, iar la sfârșitul săptămânii trecute s-a aflat că acesta ar fi fugit din țară și urmează să ceară azil politic într-o țară europeană.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 10:39
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 10:39 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Italia se confruntă zilele acestea cu fenomene meteorologice extreme. În nord, țara este grav afectată de inundații în urma ploilor abundente, în timp ce în sud, temperaturile ridicate au ajutat la răspândirea a sute de incendii, unele dintre ele extrem de aproape de zonele rezidențiale, potrivit serviciului italian pentru intervenţii de urgenţă.

În Lombardia a fost decretat cod roşu de alertă după ce ploile abundente din apropierea lacului Como au produs inundaţii şi alunecări de teren. Satul Laglio a primit chiar o ofertă de ajutor din partea actorului George Clooney.

În acest timp, flăcările se extind în sud, în special în apropierea oraşului Catania din Sicilia. O plajă cunoscută a fost mistuită, iar flăcările s-au apropiat extrem de mult de aeroportul din Catania, care a fost închis timp de mai multe ore. Pompierii luptă în Sicilia cu peste 100 de incendii.

Seceta, temperaturile ridicate şi vântul puternic din ultimele zile au contribuit la răspândirea flăcărilor. Cele mai multe dintre incendii au fost provocate de neglijenţă sau intenționat, spun anchetatorii.

Totodată, 12 avioane de stingere a incendiilor acţionează deja în Sicilia şi că se lucrează pentru a aduce mai mulţi pompieri pe insulă.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate