Curs valutar
 • EUR
  20.3375
  -0.1303%
 • USD
  17.5407
  0.1192%
 • RUB
  0.2496
  -1.1619%
 • RON
  4.1099
  -0.1484%
 • UAH
  0.6650
  0.2707%

Putin și-a definit poziția față de criptomonede: „Au dreptul de a exista și pot fi folosite ca mijloc de plată”

14 Oct. 2021, 14:38
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
14 Oct. 2021, 14:38 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Președintele rus, Vladimir Putin, a dat un semnal de toleranță față de criptomonede, care fac obiectul unui control din ce în ce mai drastic din partea autorităților de reglementare din întreaga lume, pe fondul temerilor că acestea pot fi folosite pentru spălare de bani și activități infracționale.

Criptomonedele „au dreptul de a exista și pot fi folosite ca mijloc de plată”, a declarat Putin într-un interviu acordat CNBC, care a fost postat joi pe site-ul Kremlinului. Cu toate acestea, el a avertizat că este prea devreme pentru a vorbi despre utilizarea monedelor digitale pentru tranzacționarea petrolului și a altor mărfuri care formează cea mai mare parte a exporturilor Rusiei, scrie Bloomberg.

Rusia a căutat alternative la tranzacționarea în dolari de când a fost lovită de sancțiuni în 2014, în urma anexării Crimeei, iar Putin acuză SUA că își folosește moneda ca pe o armă. Susținătorii cripto susțin că banii descentralizați vor înlocui în cele din urmă monedele emise de băncile centrale.

Banca Cenmtrală a Rusiei a avertizat în repetate rânduri investitorii că piața criptografică este extrem de volatilă, iar monedele digitale sunt interzise la plată pe plan intern. Cu toate acestea, nu există planuri pentru o interdicție generală similară celei din China, a declarat săptămâna aceasta ministrul adjunct de Finanțe, Alexei Moiseev, potrivit Interfax.

Toleranța lui Putin față de criptomonede vine în contextul în care Casa Albă ia în considerare lansarea unei inițiative ample de revizuire și coordonare a politicii privind criptomonedele în cadrul administrației președintelui Joe Biden, care ar putea duce la noi reglementări.

În acest an, China a luat măsuri drastice împotriva acestei industrii, iar în septembrie a interzis toate tranzacțiile cu criptomonede.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 13:32
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
28 Oct. 2021, 13:32 // Actualitate //  Valentina Buză

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a depus demersuri de aplicare a arestului preventiv în privința unei femei din Moldova și a unui cetățean irakian, într-un dosar penal anunțat anterior în presă, privind organizarea migrației ilegale din Ucraina, cu tranzitarea Moldovei spre România.

„Învinuiții sunt membri ai unui grup criminal organizat internațional și aveau rolul de cazare a cetățenilor sirieni în Chișinău, ulterior – transportarea lor spre frontiera cu România și indicarea locației pentru traversarea ilegală a Prutului. De asemenea, aceștia se angajaseră să intermedieze comunicarea sirienilor cu organizatorii din statul vecin, în scopul asigurării transportării lor spre Germania”, se arată în nota informativă a PCCOCS.

Potrivit materialelor dosarului, cetățenii sirieni se refugiaseră în Irak, de unde au sosit legal în Ucraina, pe cale aeriană.

Pentru implicarea în comiterea faptelor infracționale, membrii grupului criminal internațional urmau să primească a câte 13.000 euro de la fiecare cetățean sirian, în diferite tranșe.Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău