Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Reacție dură din partea lui Dirk Kuyt, în adresa Sheriff Tiraspol: Asemenea echipă nu are ce căuta în Liga Campionilor!

20 Aug. 2021, 12:09
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
20 Aug. 2021, 12:09 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Dirk Kuyt, în vârstă de 41 de ani, vicecampion mondial cu naționala Olandei în 2010, spune că Liga Campionilor ar trebui interzisă pentru echipele de nivelul lui Sheriff Tiraspol. 

În prezent analist TV la postul RTL7 din țara sa natală, Kuyt nu este de acord ca un club atât de mic precum este Sheriff Tiraspol să ajungă în faza grupelor celei mai importante competiții de pe continent. Moldovenii au uimit pe toată lumea după ce au trecut de Dinamo Zagreb cu 3-0, avantaj pe care trebuie să îl apere în cele 90 de minute pe care le vor petrece pe teren în Croația, transmite Prosport.

Anterior, Sheriff Tiraspol a trecut de Steaua Roșie Belgrad, actuala adversară a lui CFR Cluj din Europa League, după ce a adunat patru puncte în timpul dublei manșe.

Fostul internațional olandez Dirk Kuyt s-a limitat să afirme că un club de talia lui Sheriff Tiraspol nu ar trebui să se numere printre cele calificate în faza grupelor Ligii Campionilor.

„Sunt conștient că Liga Campionilor este o competiție care se adresează echipelor campioane, dar formații cum este Sheriff Tiraspol nu au ce să caute în Liga Campionilor”, a declarat analistul TV.

Reacția fostului jucător olandez a făcut înconjurul lumii fotbalului, iar acesta și-a atras extrem de multe critici pentru că nu respectă cluburile mici care doresc să își depășească condiția.

În manșa întâi a ultimului tur dinaintea accederii în grupele Ligii Campionilor, Sheriff Tiraspol a dat toate calculele hârtiei peste cap, administrându-i un sec 3-0 lui Dinamo Zagreb. În faza precedentă a competiției, moldovenii au trecut cu o victorie și un egal de Steaua Roșie Belgrad, care a învins-o de curând pe CFR Cluj cu 4-0.

Sheriff Tiraspol scrie istorie! Campioana Moldovei, la un pas de calificarea în premieră în grupele UEFA CL

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 12:03
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 12:03 // Societate //  Mădălina Guștiuc

În săptămâna 10-14 ianuarie 2022, Autoritatea Națională de Integritate (ANI)  a inițiat două proceduri de control pe regimul juridic al conflictelor de interese în privința a doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Investigațiile au fost pornite în baza unei autosesizări, după ce o televiziune a difuzat imagini din una dintre ședințele Consiliului, în cadrul căreia cei doi membri ar fi participat la o procedură de vot în care erau vizați. Astfel, inspectorii de integritate vor verifica și vor stabili dacă acțiunile celor doi subiecți ai declarării reprezintă sau nu o încălcare a acestui regim juridic.

Câte un control pe avere a fost demarat pe numele unui procuror din Procuratura Orhei și a unui funcționar public cu statut special din cadrul INSP al IGP al MAIUn funcționar public cu statut special din cadrul Serviciului Vamal și un alt funcționar din cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat din mun. Chișinău sunt verificați pentru posibile incompatibilități de funcție.

Săptămâna trecută, inspectorii de integritate au identificat două încălcări ale legii speciale a ANI, care au fost săvârșite de către un ex-rector al unei universități de stat și un funcționar public cu statut special din cadrul Biroului Vamal Nord al Serviciului Vamal. Aceștia au fost stabiliți cu câte un conflict de interese în serviciul public, actele pot fi vizualizate pe pagina web a ANI.

Un alt funcționar public cu statut special din cadrul Serviciului Vamal figurează într-o cauză contravențională inițiată pentru depunerea tardive a declarației de avere și interese personale.

În alte 19 cazuri, inspectorii din integritate au refuzat inițierea procedurilor de control a averii, conflictelor de interese și incompatibilităților. Procese verbale cu privire la refuzul inspectorilor și argumentările acestora sunt publice pe pagina web a ANI.

Șapte conflicte de interese au fost declarate la ANI de subiecții declarării, care au fost soluționate de inspectorii de integritate.

18 Certificate de Integritate au fost eliberate pentru candidații la funcția publică.

Reprezentanții ANI au oferit 168 de consultații telefonice, inclusiv 40 la Linia Instituțională de Informare.

De la începutul anului 2022, pe Portalul Public al Declarațiilor au fost depuse peste 160 de declarații de avere ( la angajare/eliberare și anuale).

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală