Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

Recomandări pentru pasageri și pietoni, în ziua Summit-ului. Informații pe înțelesul tuturor

30 Mai 2023, 14:18
 // Categoria: Slider // Autor:  Valentina Buză
30 Mai 2023, 14:18 // Slider //  Valentina Buză

Pe data 1 iunie, în ziua desfășurării Summitului Comunității Politice Europene (CPE), traficul pe unele porțiuni de drum din Chișinău va fi restricționat, unele mall-ri vor fi închise, iar locuitorii Capitalei, în timpul deplasării prin oraș, vor trebuie să aibă asupra lor un act de identitate.

În cele ce urmează puteți vedea care sunt recomandările pentru pietoni, cum va circula transportul public, dar și ajustările regimului de activitate pentru agenții economici aflați în zona de securitate a Summitului.

Hărțile pentru deplasare cu autoturismele, în zilele de 31 mai și 1 iunie, le puteți vedea accesând link-ul rutealternativesummit1iunie.

Responsabilii spun că în ziua Summit-ului din 1 iunie, pietonii trebuie să țină cont de recomandările forțelor de ordine și să se conformeze la cerințele acestora.

Traversarea arterelor principale va fi posibilă sub controlul agenților de circulație, dar cu staționări atunci când circulă coloanele oficiale.

Ar putea fi un element grafic cu text care spune „GMSS-CPE informează pietonii EPC SUMMIT MOLDOVA Traversarea arterelor principale va fi posibilă sub controlul agenților de circulație, dar cu stationări atunci când circulă coloanele oficiale. În zona centrală a oraÈului, deplasarea pietonilor va fi permisă pe trotuare. Excepție va face adiacentul unităților de cazare care vor găzdui oficialii, unde deplasarea pietonală va redirecționată pe trotuarele de vis a vis.”

Totodată, ținem să vă informăm că, toate zborurile pentru 1 iunie din și spre Chișinău au fost anulate.

Locuitorii Capitalei sunt rugați ca să se infomeze din timp despre cum va circula transportul public în Capitală. Mai multe detalii puteți afla AICI.

Ar putea fi un element grafic cu text care spune „GMSS-CPE informează EPC SUMMIT MOLDOVA Toate zborurile pentru iunie, din și spre Chișinău sunt anulate. InformaÈi-vă din timp despre ajustarea programului transportului public urban și interurban. 50 Respectați indicațiile agenților de poliție care dirijează circulația rutieră. Fiți atenți la trecerile de pietoni și respectați regulile de circulație rutieră. 山 Aveți actele de identitate la voi. Nu folosiți drone de filmat sau drone pentru copii.”

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Joi, 1 iunie, mai multe centre comerciale din capitală vor fi închise, în contextul summitului EPC în Moldova, anunță responsabilii Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba de „Gemenii”; „Unic”, „MallDova”. Sunt și centre comerciale care nu au renunțat la programul obișnuit de activitate.

Ar putea fi un element grafic cu text care spune „GMSS-CPE informează EPC SUMMIT MOLDOVA Comercianții care au optat pentru sistarea activității pentru data de iunie sunt: Centrele Comerciale „Gemenii", „Unic", „MallDova" întreprinderea Municipala „PiaÈ›a Centrală" și piețele din adiacent. Magazinul Metro Cash & Carry nr. 2 (sectorul Botanica Porțile Orașului) va activa, doar cu acces posibil de pe strada adiacentă (str. Pădurii). Alte magazine și restaurante, precum și farmaciile din zona de securitate vor activa conform programului.”

Joi, în data de 1 iunie, la Bulboaca va avea loc Summit-ul CPE, la care se vor întruni până la 50 de lideri de state. Grupul de presă REALITATEA va transmite evenimentul în direct.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 22:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
27 Sept. 2023, 22:43 // În Lume //  Ursu Ana

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. Declarația a fost făcută miercuri seară, la Digi 24.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul Visa Waiver, program care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză, cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Senatorii americani introduceau în luna martie a acestui an un proiect de lege care recomanda includerea României în programul Visa Waiver, într-un prim pas important.

Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru respectarea condițiilor care permit includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat pe 15 martie, la București, Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, care a condus a opta rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală