Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Reprezentant OMS – impresionat de eforturile de vaccinare a populației din Moldova

22 Iun. 2021, 20:55
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
22 Iun. 2021, 20:55 // Societate //  Cristina Vlah

Toate eforturile depuse de autoritățile din Republica Moldova privind vaccinarea populației sunt salutabile. Sunt impresionat de inovațiile aplicate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în procesul de vaccinare a populației și eforturile de creștere a acceptabilității vaccinului.

Această declarație aparține reprezentantului Biroului regional al Organizației Mondiale a Sănătății, Siddhartha Sankar Datta, și a fost lansată în cadrul unei conferințe de presă organizată de reprezentanții Ministerului Sănătății de la Chișinău.

„Cele mai recente dovezi arată în mod clar că vaccinurile funcționează cu adevărat, în întreaga lume. Doar cu ajutorul vaccinurilor, vom putea spune stop pandemiei”, a mai spus Siddhartha Sankar Datta.

Potrivit secretarului de stat al MSMPS, Denis Cernelea, zilnic sunt administrate în jur de 20.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.  „Astfel, se demonstrează capacitatea sistemului medical de a imuniza populația, precum și eforturile depuse în acest sens. În prezent, în toată țara, activează 535 de puncte de vaccinare care au în stoc doze suficiente pentru imunizarea cetățenilor. În total, Republica Moldova dispune de un stoc de peste 380.000 de doze de vaccin. Îndemnăm populația să se vaccineze împotriva virusului și să oprim împreună pandemia”, a menționat Denis Cernelea.

Totodată, secretarul de stat a anunțat că 20.000 de doze de vaccin Sputnik-V urmează să fie distribuite proporțional Centrelor de vaccinare din țară.

De asemenea, președinta Comitetului Național de Experți în Imunizare, Ninel Revenco, susține că în perioada verii există o oportunitate excelentă ca oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19 în număr masiv.  „Avem doze de vaccin suficiente și de mai multe tipuri. E o ocazie foarte bună în contextul în care avem un număr mic de cazuri de COVID-19 înregistrate zilnic și putem merge la vaccinare în siguranță.

La fel, e o oportunitate că în țară nu au fost înregistrate cazuri de COVID-19, tulpina Delta. Vă rog, haideți să mergem la vaccinare. În Marea Britanie, aproape 50% din populație a fost vaccinată cu vaccinurile AstraZeneca și Pfizer și s-a demonstrat că eficiența a fost de peste 90% pentru a preveni spitalizarea și decesul persoanelor”, a mai adăugat Ninel Revenco.

Potrivit datelor oficiale prezentate de autorități, în ultimele șapte zile, peste 91 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate în Republica Moldova, ceea ce înseamnă 631.346 de doze administrate în total și o rată de imunizare de 11,7%.

Până în prezent, 82,8% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90% a ratei de morbiditate în rândul acestora. În total, au fost raportate 1.421 reacții adverse, dintre care 93,6% cu forme ușoare, 6,4% cu forme moderate.

Republica Moldova a recepționat 1.096.790 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 11:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 11:03 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Imunizarea pe roți este pe sfârșite. Astfel, astăzi, 31 iulie, cele două puncte de vaccinare mobile, un troleibuz și un autobuz, se vor afla în sectorul Buiucani și în comuna Bubuieci.

Municipalitatea informează că, troleibuzul transformat în centru mobil de imunizare se află în sectorul Buiucani, pe strada Calea Ieșilor, lângă Parcului „Alunelul”. Totodată, autobuzul se va deplasa în comuna Bubuieci, pe strada Toader Bubuiog 28, adiacent primăriei. Cele două puncte mobile de vaccinare vor activa până la ora 18.00.

Unitățile pot fi ușor identificate, după inscripțiile pe partea exterioară a acestora, în susţinerea Campaniei de vaccinare anti COVID-19.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate