Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Republica Moldova ar putea achiziționa circa 700 000 de doze de vaccin Pfizer

05 Mai 2021, 12:21
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
05 Mai 2021, 12:21 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) este în proces de negociere cu compania Pfizer, privind achiziționarea unui lot de 700 000 de doze de vaccin. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov.

„Producătorul Pfizer a răspuns la adresările Ministerului Sănătății. În aceste momente se desfășoară negocieri directe, fără publicare, cu producătorul Pfizer, cu privire la achiziționarea unui lot de 700 000 de doze pentru Republica Moldova. Numărul de doze depinde de capacitățile producătorului, nu de dorința noastră, cu părere de rău”, a declarat secretarul de stat al MSMPS.

Totodată, secretarul de stat a mai anunțat astăzi că în această lună, Republica Moldova este în așteptarea unui alt lot de vaccin cu titlu de donație prin intermediul platformei COVAX. 

„În această lună așteptăm de la platforma COVAX încă un lot de vaccin cu titlu de donație. Cu restul companiilor producătoare de vaccin suntem la etapa de solicitare a ofertelor din partea lor și așteptăm răspunsul”, a conchis la acest subiect Igor Curov. 

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 05:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
25 Sept. 2021, 05:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Banca centrală a Chinei a declarat că trebuie interzise toate tranzacţiile cu monede digitale, în ceea ce reprezintă cea mai recentă rundă de represalii lansate de autorităţi asupra industriei, scrie Bani.md.

Criptomonedele, inclusiv Bitcoin şi Tether, nu reprezintă monede fiduciare şi nu pot circula în interiorul pieţei, spune Banca Populară a Chinei. Astfel, toate tranzacţiile cu monede virtuale – incluzând aici serviciile furnizate rezidenţilor domestici de către exchange-urile străine – reprezintă activităţi financiare ilicite, reiese dintr-o declaraţie a instituţiei.

Bitcoinul a scăzut cu aproape 3% în ultimele 24 de ore. Totodată, Ethereum şi XRP au înregistrat un declin de aproape 7%. Cardano este pe minus cu circa 2%, potrivit datelor agregate de CoinDesk.

Între timp, agenţia chineză de planning economic a subliniat caracterul urgent al eliminării proceselor de minare de criptomonede, măsurile fiind necesare pentru îndeplinirea obiectivelor privind emisiile de carbon.

O serie de analize realizate de banca centrală olandeză şi MIT arată că o singură tranzacţie cu Bitcoin generează aceeaşi cantitate de deşeuri electrice ca aruncarea la gunoi a două iPhone-uri.

„Estimăm că întreaga reţea de Bitcoin trece anual prin 30 de kilotone metrice de echipament. Numărul se compară cu totalul deşeurilor generate de micile echipamente IT şi telecom într-o ţară ca Olanda”, reiese dintr-un studiu publicat în Resources, Conservation and Recycling.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române