Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

COVID-19 bate tot mai mult în retragere. Situația în municipiul Chișinău, îmbucurătoare

04 Mai 2021, 10:41
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
04 Mai 2021, 10:41 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Vești bune pentru țara noastră. După câteva luni în care medicii au lucrat în regim de alertă, se pare că situația epidemiologică din Capitală se îmbunătățește considerabil. Acest lucru se datorează numărului cazurilor noi de COVID-19 care este în descreștere deja de câteva săptămâni.

Despre asta a anunțat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței Primăriei de astăzi.

„Atestăm o scădere a morbidității prin infecția COVID-19. Conform datelor, la 3 mai, la nivel național au fost înregistrate 251 378 de cazuri confirmate cu COVID-19, la nivel municipal 105 679 cazuri de COVID-19. Recuperați sunt 100 737 de pacienți. La moment în municipiul Chișinău sunt disponibile aproape 1 500 de paturi”, a declarat Bucearschi.

Potrivit funcționarului, în supravegherea asistenței medicale primare rămân a fi 74 747 de pacienți.

Responsabilii anunță că, în prezent, în spitalele cu profil COVID din Chișinău sunt internați doar 359 de pacienți confirmați pozitiv, dintre care 37 de pacienți sunt în stare foarte gravă.

Potrivit specialiștilor, situația epidemiologică de acum este una îmbucurătoare, iar pentru a înregistra și mai puține cazuri noi, dar și decese, imunizarea anti-COVID este unica soluție.

Dee la debutul pandemei de COVID-19, în Capitală au fost confirmate pozitiv 105 512 persoane, în timp ce bilanțul deceselor a ajuns la 1 768.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală