Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

România, de la caniculă la vijelii în câteva minute. Au fost înregistrate ravagii în toată țara

29 Iul. 2021, 07:53
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
29 Iul. 2021, 07:53 // În Lume //  Realitatea.md

O furtună puternică a izbucnit în seara zilei de ieri în România. Se întâmplă după o zi cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Astfel, în București, două persoane au fost rănite miercuri noapte după ce o antenă GSM înaltă de 7-8 etaje a căzut peste două locuinţe.

De asemenea, traficul a fost afectat atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană. Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, blocând circulația pe mai multe artere importante. Totodată, traficul aerian de la aeroportul Henri Coandă a fost afectat iar cel puțin un zbor care trebuia să ajungă la Otopeni a aterizat la Constanța.

În Bistriţa-Năsăud, mai multe bucăţi de stâncă au căzut în urma unei ploi torenţiale şi au fost îndepărtate de jandarmii montani şi de câţiva şoferi, pentru a nu-i pune în pericol pe participanţii la trafic, a informat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

În Suceava, o şarpantă a fost desprinsă de vânt şi a căzut de pe un bloc peste mai multe autoturisme parcate în zona centrală a municipiului Fălticeni.

La Botoșani, vântul puternic a smuls acoperişuri şi a doborât copaci în mai multe localităţi. Peste 27 de apeluri au fost recepționate de serviciul 112.

În județul Olt, mai multe maşini au fost avariate în municipiul Slatina de elemente de acoperiş căzute în urma unei vijelii ce a rupt şi mai mulţi copaci.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române