Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

VIDEO Poroșenko a fost zărit pe un iaht luxos în Croația. Scoate 2 milioane de grivne pe zi pentru el

29 Iul. 2021, 08:05
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
29 Iul. 2021, 08:05 // În Lume //  Realitatea.md

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost zărit pe un iaht luxos în Croația, care costă aproape 2 milioane de grivne pe zi, echivalentul a peste 1,3 milioane de lei moldovenești. Pe iahtul sub denumirea „Katina”, găsești tot la ce visezi, cum ar fi saună sau piscină.

Petro Poroșenko și familia sa au fost văzuți într-o vacanță în Croația. Politicianul petrece timpul pe iahtul de lux „Katina”, al cărui cost de închiriere este de aproape 2 milioane de grivne pe zi. Acest lucru a fost transmis de TSN cu referire la canalul Card Office Telegram.

A fost surprins în această vacanță scumpă, în timp ce se plimba pe puntea superioară a navei de 60 de metri.

Iahtul de lux are trei etaje și conține o saună, o piscină, o sală de sport, un lift și două baruri.

Echipajul este format din 15 marinari.

Închirierea acestui iaht în plin sezon costă aproape 350 de mii de euro pe săptămână, ceea ce înseamnă 11 milioane de grivne (7,3 milioane de lei moldovenești) pentru șapte zile sau aproape 2 milioane pe zi.

Serviciul de presă al lui Poroșenko a comentat situația. Informațiile despre cost și alte detalii ale vacanței au fost numite false. Mai mult, s-a făcut un apel la Cabinetul lui Zelenski (n.r. Vladimir Zelenski), actualul președinte al Ucrainei. I s-a cerut să nu-l mai spioneze pe Poroșenko și să raporteze singur unde și cât de mult s-a odihnit în ultimii doi ani.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române