Curs valutar
 • EUR
  20.5404
  -0.1339%
 • USD
  18.0378
  0.1081%
 • RUB
  0.2356
  0.1273%
 • RON
  4.1543
  -0.142%
 • UAH
  0.6339
  -0.8361%

Rusia ar putea bloca până luna viitoare una dintre cele mai populare rețele sociale din lume

16 Mart. 2021, 22:32
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
16 Mart. 2021, 22:32 // Sci-tech //  Realitatea.md

Rusia va bloca pe teritoriul său platforma Twitter în maxim o lună. Acest lucru se va întâmpla în cazul în care gigantul mass-media american nu va elimina conținutul stabilit drept interzis de către autoritățile din Rusia, a declarat astăzi un oficial al agenției de reglementare.

Moscova a declarat săptămâna trecută că a încetinit viteza Twitter-ului din Rusia, ca măsură de represalii pentru ceea ce a descris ca fiind un eșec în eliminarea de pe platformă a unei liste specifice de conținut interzis pe teritoriul țării.

Reprezentanții de la Twitter au declarat că sunt extrem de îngrijorați de impactul pe care l-ar genera această solicitare pentru libertatea de exprimare pe platformă și pe internet în general. Mai mult de atât, aceștia au negat că Twitter ar permite promovarea conținuturilor și comportamentelor ilegale în rândul utilizatorilor acestuia așa cum pretind autoritățile ruse.

Vadim Subbotin, șeful adjunct al Roskomnadzor care monitorizează mijloacele de comunicație, a declarat că Twitter nu a făcut încă schimbările solicitate de autoritățile ruse, iar prin urmare, platforma va fi suspendată în scurt timp.  „Twitter nu reacționează la solicitările noastre așa cum ar trebui. În cazul în care această situație va continua, platforma va fi blocată într-o lună fără a fi luată vreo decizie judecătorească”, a spus Subbotin.

Oficialul a adăugat că platformei americane i-ar putea fi oferită o șansă, dacă tot conținutul interzis, făcându-se referire la pornografia infantilă, materialele despre droguri și sinuciderea copiilor, va fi șters.

Twitter nu a comentat încă declarațiile de la Kremlin.

Ministerul rus de externe a acuzat sâmbătă SUA că ar folosi oportunitățile IT și social-media pentru a milita împotriva actualului regimului din Rusia.

Realitatea Live

19 Ian. 2022, 14:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
19 Ian. 2022, 14:44 // Societate //  Valentina Buză

Sfârșit tragic pentru un bărbat din Glodeni. Acesta și-a pierdut viața după ce a fost bătut cu cruzime de doi indivizi. Potrivit informațiilor, la data de 17 ianuarie curent, la IP Glodeni a parvenit informația precum că, într-o gospodărie din satul Fundurii Vechi a decedat un bărbat.

Imediat la faţa locului s-a deplasat grupa operativă de urmărire penală, conducerea IP Glodeni, procurorul raionului Glodeni și medicul legist.

„În cadrul cercetării s-a stabilit că, pe corpul cadavrului bărbatului în vârstă de 34 de ani sunt urme vizibile de traumatisme. Medicul legist, examinând preventiv, la faţa locului cadavrul, a constatat că moartea bărbatului a putut surveni în urma multiplelor leziuni primite”, spune poliția.

Ulterior, urmare a unor investigații, s-a constatat faptul, că în noaptea de 16 ianuarie spre 17 ianuarie, victima a venit în ospeţie la un bărbat în vârstă de 38 de ani, unde se mai și un individ în vârstă de 31 de ani.

„Împreună au consumat băuturi alcoolice, după care între ei s-a iscat o ceartă pe marginea unui conflict mai vechi, în rezultatul căreia ambii bărbați au maltratat fizic victim în vârstă de 34 de ani”.

Oamenii legii informează că, pe faptul dat este pornită o cauza penală pentru omor în baza art. 145 alin. (2) Cod penal, iar la moment bănuiţii sunt reținuți pentru 72 de ore și se află în IP Goldeni, vina şi-o recunosc pe deplin.

În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală și alte măsuri pentru documentarea cazului.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală