Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

Sabotori. PSRM, Șor și Pro Moldova nu au susținut includerea în circulație a proiectelor raportul Comisiei „Laundromat”

08 Iul. 2021, 12:43
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
08 Iul. 2021, 12:43 // Politica //  Petru Beregoi

Reprezentanții Partidelor Șor, Pro Moldova și PSRM au blocat includerea în circulație a proiectelor de acte legislative a Parlamentului raportul Comisiei de anchetă privind elucidarea tuturor circumstanțelor spălărilor de bani prin intermediul instituțiilor financiare și instanțelor judecătorești din R. Moldova, denumită generic „Laundromat”. Anunțul a fost făcut astăzi de către președinta Comisiei, Inga Grigoriu.

Potrivit Ingăi Grigoriu, prin gestul făcut de reprezentanții, deputații celor trei formațiuni, care au fost delegați în această Comisie raportul nu poate fi prezentat într-o ședință, fapt pentru care a recurs la prezentarea acestuia presei, în cadrul unei conferințe.

Evenimentul este preconizat pentru ziua de mâne, 9 iulie.

Amintim că, potrivit concluziilor la care a ajuns Comisia „Laundromat” „arhitectul” „spălării banilor” rusești prin băncile din țara noastră a fost nimeni altul decât Veaceslav Platon, care, însă neagă acuzațiile și s-a cerut a fi audiat în cadrul Comisie, însă nu a fost dată curs invitației cererii date.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 14:14
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
28 Iul. 2021, 14:14 // Societate //  Valentina Buză

Șase călători au fost plasați în autoizolare după ce au prezentat rezultatele negative ale testelor COVID-19, însă fără a corespunde unor acte veridice. Audiat, fiecare cetățean a încercat să se justifice, menționând că le-a obținut legal.Potrivit informațiilor, cele șase documente cu semne vizibile de falsificare au fost indentificate pe parcursul zilei de ieri, 27 iulie curent pe sensul de intrare în țară.

Trei dintre ele au fost ridicate în punctul de trecere Lipcani – Rădăuți Prut de la doi cetățeni ai României și un conațional care se întorceau din Germania. Audiați, ei au declarat că au dat analizele necesare pentru eliberarea documentelor respective, recunoscând ulterior, că pentru obținerea rapidă a rezultatelor au achitat suplimentar câte 50 de euro fiecare.

Mai mult, și un ucrainean în vârstă de 26 de ani este documentat pentru prezentarea testului COVID-19 falsificat. Actul ar fi emis de către un laborator medical din Ucraina. În timpul controlului, polițistul de frontieră a depistat indici necaracteristici, iar tânărul s-a arătat mirat de cele depistate insistând pe idea că i s-a prelevat probe obținând legal acest test.

Alt punct de trecere – aceeași încălcare. Doi soți din raionul Sîngerei au dorit să traverseze frontiera prin PTF Sculeni, iar în timpul verificărilor au fost informați despre falsificarea testelor prezentate. Aceștia s-au revoltat referitor la cele depistate. Totuși polițistul de frontieră a prezentat suficiente probe ce confirmă cele identificate anterior.

În repercursiune, toate testele au fost ridicate și remise în adresa laboratorului tehnico-juridic pentru realizarea expertizei. Cercetările vor continua până la examinarea tuturor circumstanțelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid