Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

„Scrisă într-un cabinet politic”. Ce spune Costiuc despre cererea unor membri Democrația Acasă ca să fie scos din cursă

25 Iun. 2021, 15:13
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
25 Iun. 2021, 15:13 // Politica //  Petru Beregoi

După ce un grup de membri ai Partidului Democrația Acasă au depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) un demers prin care solicită scoaterea formațiunii din cursa electorală, pe motiv că liderul acesteia, Vasile Costiuc, ar fi falsificat unele documente oficiale și face declarații false, contactat de Realitatea.md, Vasile Costiuc, a declarat că încă nu a făcut cunoștință cu scrisoarea dată, însă o califică „ca nefondată”.

Vasile Costiuc a precizat că urmează să citească demersul pe care l-au înregistrat la CEC reprezentanții partidului său și ulterior va veni cu o reacție publică, însă până a vedea acuzațiile ce i se aduc acesta a declarat că mai degrabă sunt niște nemulțumiri a unor concurenți, care încearcă disperat să adune capital politic, denigrând imaginea partidului său, pe motiv că au înțeles că nu au sorț de izbândă în aceste alegeri.

„Noi suntem pe dealuri, facem campanie electorală și încă nu am făcut cunoștință cu scrisoarea, demersul sau sesizarea, nici nu știu cum să o numesc, cel mai probabil a fost scrisă într-un cabinet politic și nu reprezintă o poziția reală a acestor membri ai Democrației Acasă. Concurenții electorali, care au înțeles că nu vor accede în Parlament încearcă cu fel și chip să ne atace. Altă explicație nu am. Dacă ar dori cu adevărat să lupte pentru valorile naționale, atunci trebuie să solicite scoaterea din cursa electorală a PSRM, Șor, PCRM și a tuturor celora care atentează la identitatea acestui stat”, ne-a spus Vasile Costiuc.

Amintim că, acesta nu este primul incident din interiorul Partidului Democrația Acasă. Săptămânele trecute, alți membri ai formațiunii l-au acuzat pe Costiuc că ar fi luat bani pentru primele poziții în lista Partidului Democrația Acasă.

Un alt incident cu implicarea formațiunii date este faptul că, pe lista partidului la alegerile parlamentare anticipate se regăsește pe poziția a treia nepotul lui Petru Jardan, deputat al Partidului Șor, care este judecat în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

 

Doc: deschide.md

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 12:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
04 Aug. 2021, 12:42 // Politica //  Tatiana Rusnac

Consiliul municipal Chișinău sau Parlament? La această întrebare s-au gândit, aproape o lună, câțiva consilieri PAS care au acces în Parlament la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Este vorba de Alexandr Trubca, Vasile Grădinaru, Ina Coșeru, dar și Angela Munteanu-Pojoga care au decis să plece din CMC și să-și continue activitatea mai departe, la fel în folosul poporului, însă din Parlament.

La funcția de deputat a renunțat Zinaida Popa care a decis să activeze mai departe în calitate de consilier municipal din partea PAS.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Amintim că, potrivit legii, consilierii municipali au la dispoziție în jur de 30 de zile pentru a decide dacă renunță la mandatul de consilier în Consiliul municipal Chișinău și dacă acceptă sau nu funcția de deputat, pe un termen de patru ani, în viitorul Parlament al Republicii Moldova.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate