Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Se anunță proteste în Capitală! AUR „va lua cu asalt” Ministerul Afacerilor Interne

13 Iun. 2021, 15:07
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
13 Iun. 2021, 15:07 // Politica //  Tatiana Rusnac

Alianţa pentru Unirea Românilor susține că membrii formațiunii sunt intimidați de structurile de forță din țara noastră asupra Caravanei AUR şi anunţă că va organiza un protest, luni, la ora 09:00, în faţa Ministerului de Interne.

Mai exact, membrii partidului vor depune o plângere penală împotriva unui echipaj de poliţie care ar fi întocmit sâmbătă un proces-verbal de contravenţie şoferului autocarului AUR pentru staţionare neregulamentară, în ciuda faptului că staţionarea în acea zonă era permisă.

AUR scrie că șoferul a refuzat să semneze procesul verbal ilegal, iar echipajul de poliţie a apelat la doi martori care să consemneze refuzul şoferului de a semna documentul. Ulterior, martorii s-au dovedit a fi poliţişti sub acoperire, mai adaugă AUR.

„Este a doua zi la rând în care se încearcă intimidarea participanţilor la Caravana AUR, cu implicarea directă sau indirectă a poliţiei. Vineri, autocarul nostru a fost vandalizat la Vadul lui Vodă, în raionul Criuleni, de către un bărbat în stare de ebrietate, care i-a spart geamul cu o piatră. Poliţia nu a reacţionat în niciun fel. Iată cum poliţia politică a lui Dodon se străduieşte să persecute partidul AUR! Noi nu cedăm, însă, nu ne lăsăm intimidaţi, vom ajunge cu mesajul nostru din casă în casă, din localitate în localitate, astfel încât fiecare cetăţean să poată alege liber şi în cunoştinţă de cauză România”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele AUR.

Amintim că Alianţa pentru Unirea Românilor s-a lansat în data de 7 iunie în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 iulie.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 12:43
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 12:43 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Prima zi a lunii august vine cu o nouă activitate turistică pentru doritorii de a cunoaște orașul Chișinău. Astfel, începând de mâine, 1 august, în zilele de sâmbătă și duminică, un troleibuz turistic va circula pe străzile Capitalei. Călătoria în troleibuzul turistic va fi însoțită de difuzarea audio ghidurilor în limbile română, rusă și engleză, după cum urmează:

I rută: ora 10:00 (excursie în l. română)

II rută: ora 12:00 (excursie în l. rusă)

III rută: ora 14:00 (excursie în l. engleză)

IV rută: ora 16:00 (excursie în l. română)

În acest sens, reprezentanții primăriei notează că orarul va putea fi modificat în funcție de fluxul de călători sau a modificărilor ce pot apărea în traseul turistic.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic va fi permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani, în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 de lei.

Pe perioada stării de urgență în sănătate publică generată de situația pandemică, în mod obligatoriu urmează a fi asigurate măsuri de prevenire și control al răspândirii infecției COVID-19.

Deocamdată nu s-au prevăzut scutiri de taxă pentru anumite categorii de persoane, dar cu anumite ocazii vor fi organizate excursii gratuite.

Scopul lansării Troleibuzului Turistic – Chișinău Sightseeing este de a promova obiectivele turistice importante din orașul Chișinău, îndemnând astfel locuitorii și oaspeții capitalei să cunoască și să descopere istoria orașului, istoria străzilor și ale personalităților care au marcat evoluția neamului nostru.

Proiectul „Troleibuzul Turistic” este dedicat celor 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului și este realizat de către Primăria Municipiului Chișinău în comun cu ANTRIM în cadrul Acordului de colaborare semnat în acest sens.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate