Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

Secții de votare rămase, în plin proces electoral, fără LUMINĂ! S-a întâmplat la Chișcăreni, dar și la Călărași

11 Iul. 2021, 20:48
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
11 Iul. 2021, 20:48 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Alegerile parlamentare anticipate nu trec, nici în acest an, fără probleme tehnice. Potrivit observatorilor Promo-LEX, energia electrică s-a deconectat pe parcursul zilei, spontan, în trei raioane ale țării.

Este vorba despre Călărași, Cantemir și Sîngerei, probleme care însă la scurt timp au fost remediate, mai anunță responsabilii de la Promo-LEX.

„La secția de votare nr. 9/006, Călărași, Călărași. Pentru 10 minute lumina în secția de votare s-a stins. Președintele BESV a reușit să rezolve problema rapid. La secția de votare nr. 8/45, Cantemir, Țiganca. La orele 14:10 s-a stins lumina în secția de votare. Timp de 10-15 minute SIAS Alegeri nu a fost funcțional. Președintele BESV a căutat o soluție, a găsit un modem și a continuat activitatea”, anunță Promo-LEX.

Probleme au fost și la Sîngerei.

„La secția de votare nr. 28/22 Sîngerei, Chișcăreni. În intervalul 14.00-14.27 a fost deconectată energia electrică, un calculator a fost conectat la o sursă de energie portativă de rezervă, astfel, procesul electoral nu a fost oprit”, mai anunță observatorii.

Amintim că, astăzi, la urne sunt așteptați peste 3 milioane de votanți. Potrivit CEC, în Registrul de Stat al Alegătorilor, sunt înscriși 3 282 837 de cetățeni cu drept de vot.

Secțiile de votare au fost deschise la ora 7.00 și vor închide la 21.00.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 13:36
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Iul. 2021, 13:36 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Chiar dacă e în închisoare, Alexei Navalnîi își îndeamnă suporterii să se mobilizeze înaintea alegerilor parlamentare din toamnă, după ce autoritățile ruse au închis zeci de site-uri care au legătură cu opozantul rus.

Apropiații lui Navalnîi se așteaptă ca autoritățile să ia în colimator și site-ul dedicat votului „Smart Voting”, o strategie prin care sunt sprijiniți candidații cel mai bine plasați în sondaje pentru a-i învinge la alegeri pe politicienii susținuți de Kremlin. Această tactică a făcut ca partidul de guvernământ Rusia Unită să piardă o serie de locuri la alegerile locale recente, scrie The Moscow Times.

Într-un mesaj transmis din închisoare, Navalnîi și-a îndemnat suporterii să descarce aplicația „Smart Voting”, care le oferă și conținutul site-ului său, blocat luni de autorități.

„Ce experiment interesant. Hai să participăm cu toții și să le tragem o lovitură bună Rusiei Unite, Kremlinului și Roskomnadzor-ului”, a spus Navalnîi, referindu-se la la blocarea site-urilor de către Serviciul rus pentru Supravegherea Telecomunicaţiilor, Tehnologie Informaţională şi Mass-Media (Roskomnadzor).

„Știți cum se spune, poți să scuipi pe oameni, dar ce te faci dacă toți oamenii scuipă pe tine?”, a mai transmis el pe conturile sale de pe rețelele sociale, care sunt administrate de echipa sa.

Unul dintre apropiații săi, Leonid Volkov, a spus că autoritatea de stat a încercat să blocheze și canalele YouTube ale lui Navalnîi și ale câtorva apropiați.

În luna iunie, organizațiile lui Alexei Navalnîi au fost catalogate ca fiind „extremiste” printr-o decizie a instanței, ceea ce le interzice membrilor să participe la alegerile parlamentare din toamnă.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid