Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO INCIDENTE depistate de oamenii legii: Mai multe sesizări au venit din partea concurenților electorali

11 Iul. 2021, 20:47
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Valentina Buză
11 Iul. 2021, 20:47 // Alegeri //  Valentina Buză

În vederea asigurării publice și prezenței cetățenilor la vot, polițiștii în continuare sunt la datorie și întrețin parcursul normal al lucrurilor. De asemenea, în zona de securitate oamenii legii continuă să exercite atribuțiile pentru a nu apărea situații de violență.

La compartimentul de prevenire, poliția a documentat peste 381 de cazuri, fiind sesizată în acest sens.

În context, este vorba despre cazuri de corupere a alegătorilor, cazuri de agitație electorală, cazuri de transportare a alegătorilor, afisaje electorale, cazuri de încălcare a masurilor anti-COVID, cazuri de deteriorare a buletinelor de vot.De asemenea, a fost depistat și un caz de vot multiplu în Anenii Noi.

Potrivit inspectorului, 80 de sesizări au parvenit de la concurenție electorali, dintre care 9 cu privire la încălcări de agitație electorală.

„19 cazuri referitoare la transportarea alegătorilor , Tighina, Căușeni, Comrat, Dubăsari, Fălești, Florești. Astfel, din aceste 19 cazuri, trei au fost deja examinate, urmare a probelor, iar agenții constatatori s-au expus cu decizii. În 16 cazuri la moment se desfășoară acțiuni de examinare”, a declarat șeful adjunct al IGP, Marian Maxian.

Totodată, responsabilul a declarat că oamenii legii au înregistrat aceste situații, însă nimeni nu va fi sancționat, întrucât înaintea scrutinului CEC nu a aprobat o decizie prin care să fie interzisă transportarea organizată a alegătorilor.

În context, după închiderea secțiilor de votare, poliția va asigura baza secțiilor de votare și integritatea membrilor pentru a număra voturile.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 15:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 15:03 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky
O echipă din Moldova a participat la Transilvania International Film Festival 2021, organizat la Cluj-Napoca, cu proiectul The Poor Dove (Blestemul Mariei Drăgan). Unde a obținut premiul de dezvoltare Transilvania Pitch Stop, în valoare de 7 000 de euro, scrie diez.md.

Echipa din Moldova a obținut premiul de dezvoltare Transilvania Pitch Stop în valoare de 7 000 de euro.

Din echipă fac parte: regizorul și scenaristul Călin Laur, Max Cârlan, Victoria Chirilov, producătorul Ștefan Nahaba/Racketa Production.

Proiectul cinematografic The Poor Dove (Blestemul Mariei Drăgan) spune povestea Mariei Drăgan, care a fost descoperită cântând într-un câmp de roșii într-un colhoz. Filmul povestește ascensiunea acesteia, dar și momente mai puțin plăcute.

Despre Maria Drăgan

Maria Drăgan s-a născut la 23 august 1947 în satul Bălăurești, raionul Nisporeni. Maria era mezina familiei cu șase copii a lui Anastas și a Alexandrei Drăgan. După absolvirea școlii medii din sat (opt clase), studiază un an la Școala medie de muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău (1964-1965). Aici este descoperită și apreciată de Isidor Burdin, violonist, compozitor și conducătorul artistic al ansamblului de tineri din cadrul școlii.

Se bucură de succes în Ungaria, la Festivalul de artă al RSS Moldovenești (1971), unde este distinsă cu Premiul special. În perioada 1975-1976, este solistă a Orchestrei „Lăutarii” a Filarmonicii de Stat din Chișinău. De-a lungul carierei artistice, a întreprins numeroase turnee în URSS.

Maria Drăgan a suferit de tuberculoză, boală care i-a pricinuit și moartea. Se stinge prematur din viață în satul natal la vârsta de 39 de ani.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate