Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Șeful adjunct al ANP și un șef de direcție de la BNM, din nou plasați în arest

23 Apr. 2021, 09:16
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
23 Apr. 2021, 09:16 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Curtea de Apel Chișinău a casat, repetat, încheierile Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana și a dispus aplicarea arestului preventiv în privința șefului de direcție al Băncii Naționale a Moldovei, Ion Ropot, și a adjunctului Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco.

Într-un comunicat de presă emis de Procuratura Generală se precizează că:

„Cu privire la șeful de direcție al BNM, care a exercitat și funcția de administrator special al Băncii de Economii, magistrații au dispus plasarea în arest preventiv până la data de 10 mai 2021. Funcționarul este învinuit de abuz de serviciu în dosarul „fraudei bancare”, pe segmentul  gestionării garanțiilor bancare acordate de către BNM Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale.”

Iar cât despre șeful adjunct al ANP, Serghei Demcenco,Curtea de Apel Chișinău a decis să admită recursul procurorilor depus anterior, iar din arest la domiciliu, stabilit de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, Demcenco să fie plasat în arest preventiv până în data de 11 mai.

„Procurorii continuă investigațiile în privința numitului pentru abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale. Concomitent, anunțăm despre finalizarea urmăririi penale pe un alt dosar în care adjunctul ANP este învinuit de „păstrarea ilegală a munițiilor” și „păstrarea neglijentă a armelor de foc şi a munițiilor”. Cele incriminate au devenit cunoscute urmare a perchezițiilor efectuate sub conducerea procurorilor PCCOCS la domiciliul acestuia și au devenit probe în dosar, care a fost recent finalizat și expediat spre examinare în judecată”, se mai arată în comunicatul PG.

Amintim că fostul șef adjunct al ANP este învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal. Acesta a fost reținut în data de 15 februarie, iar la domiciliul și în automobilul de serviciu al acestuia au fost efectuate percheziții.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală