Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Sexul pe masă! Sfaturile experților cum să o faci corect

30 Nov. 2021, 19:29
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
30 Nov. 2021, 19:29 // Life //  Realitatea.md

Deși un pat poate fi locul tău ideal pentru a face sex, există momente în care un pat nu este ușor disponibil sau ești pierdut în chinurile pasiunii – atât de învăluit în căldura momentului – încât pur și simplu nu poți să ajungi în dormitor. Trebuie să o faci pe masă chiar atunci și chiar acolo.

Deși să faci sex pe masă poate părea relativ simplu, există de fapt câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a te dezbrăca și de a o face pe masa din sufragerie.

Pentru a învăța cum să maximizați plăcerea (și să minimizați riscul) în timp ce faceți sex pe masă, doi experți în sex: Tarynn Dier, un psihoterapeut specializat în sexualitate și Ashley Cobb, un expert în sex, vă aduc câteva sfaturi simple.

 1. Luați în considerare înălțimea

„Când faci sex pe masă, trebuie să iei în considerare înălțimea ta, înălțimea partenerului tău și înălțimea mesei”, spune Cobb. Să presupunem că încercați să faceți o versiune modificată a stilului cățeluș cu partea superioară a corpului partenerului pe masă și jumătatea inferioară de pe masă. Dacă masa este prea înaltă, va trebui să stai pe vârful picioarelor pentru a face sex. Dacă e prea jos, te vei ghemui și va deveni inconfortabil.

„Când alegi o masă, una care să aibă înălțimea taliei, cum ar fi masa ta de bucătărie, este cea mai bună”, spune Cobb.

 1. Verificați rezistența mesei

Din motive de siguranță, trebuie să determinați cât de rezistentă este masa. „Nu vrei să fii în mijlocul activității, iar masa se rupe sub tine”, spune Cobb. Așa că asigură-te că picioarele mesei sunt bine fixate pe podea.

 1. Luați în considerare materialele de suprafață ale mesei

„Sticlă poate fi prea alunecoasă, așa că evitați mesele de sticlă”, spune Cobb. Dacă ceva este aspru sau cu textură, Cobb sugerează să aruncați o pătură deasupra mesei pentru a o face mai confortabilă.

 1. Faceți din aceasta o scenă de joacă

În timp ce credem că sexul la masă este mai spontan, Dier observă că poți face din el o întreagă scenă de sex premeditată. „Pune masa pentru cină cu intenția de a-ți avea partenerul tău ca fel principal”, spune ea. „Folosește farfurii care nu se sparg, astfel încât să poți șterge masa, arătându-i partenerului tău că ceea ce este pe masă nu contează; tot ce contează este plăcerea partenerului tău”.

 1. Leagă-ți partenerul

„După ce te-ai asigurat că masa ta este solidă și sigură și, bineînțeles, că obții consimțământul clar de la partenerul tău, o masă este un loc grozav pentru a experimenta jocul cu coarda”, spune Dier.

 1. Curăţaţi masa după sex

Nu trebuie să o faci imediat. Bucură-te de moment. Dar înainte ca tu (sau oricine altcineva) să folosești (sau să mănânci de pe) masa respectivă, trebuie să o ștergi și să o igienizezi corespunzător. „Nu vrei ca bacteriile schimbate în timpul sexului să ajungă în mâncare”, spune Cobb.

 1. Luați în considerare achiziția unui mobilier sexual

Dacă îți place să faci sex pe masă, atunci ar trebui să te gândești să achiziționezi niște mobilier sexual. Există leagăne sexuale, hamace, mese, canapele și scaune special concepute pentru a face sex. Destul de tare, nu? Așadar, dacă te-ai plictisit de pat, atunci ar putea fi timpul să investiți în alt tip de mobilier.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 17:14
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
17 Ian. 2022, 17:14 // Actualitate //  Realitatea.md

Masturbarea este un fenomen care nu trebuie nici exclus complet din viața unui bărbat, nici nu trebuie transformat într-un lucru necesar. Medicul urolog-androlog, Ion Dumbrăveanu, afirmă că masturbarea este un fenomen care depinde de fonul hormonal al fiecărui organism și de fonul educațional. Declarațiile doctorului au fost făcute în cadrul interviului #fărăprotocol cu Dorin Galben.

Ea este acceptabilă la vârsta adolescentei atunci când îți formezi, cunoști propriul corp. Este o etapă a dezvoltării organismului masculin. După datele din literatură, 90-96% din bărbați au făcut-o odată sau de câteva ori la această vârstă, în momentul în care se găsește partenera deja treptat, treptat dispare. Este o etapă a vieții. Cu alte cuvinte, părerea medicală despre masturbare: este o etapă a adolescenți și a bărbatului tânăr care dispare de la sine și care poate apărea atunci când unul sau altul este plecat și vrea să-și păstreze cuplul, vor să fie fideli, a declarat Ion Dumbrăveanu.

În opinia specialistului, tendința bărbaților de a se masturba în contextul în care au o parteneră, familie, reprezintă un element la limita dintre normă și patologie.

Cu părere de rău, am cupluri în care bărbatul nu-și vede soția, vede televizorul și vede auto-satisfacerea prin masturbare. La un moment dat aceasta poate deveni o patologie, a adăugat medicul.

De asemenea, masturbarea nu poate fi egalată cu un act sexual veritabil, susține expertul.

Doar parțial. Dacă e cu scopul de ejaculare, da. Nu poate nimeni înlocui un act sexual. Un act sexual are mai multe competente. În primul rând, noi vorbim despre un act sexual heterosexual. El are mai multe etape: are etapa de dorință, etapa de penetrare, aceleași mișcări motorii, etapa de post act, atunci când stai îmbrățișat, trăiești acea clipă. Nu poate masturbarea înlocui actul sexual, ea poate înlocui o ejaculare, a concluzionat medicul Ion Dumbrăveanu.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală