Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

VIDEO Pasiunea pentru flori a devenit o afacere profitabilă pentru familie! Istoria de succes a doi soți din Sîngerei

30 Nov. 2021, 19:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
30 Nov. 2021, 19:21 // Societate //  Realitatea.md

Pasiunea pentru flori a devenit o afacere profitabilă pentru familia Erhan din satul Dobruja, raionul Sîngerei. Acum 12 ani au construit o seră în care cresc flori în ghiveci. Pe cât este de frumoasă afacerea, tot pe atât de dificilă. Soții își petrec mai tot timpul în seră, scrie Nordnews.

„Împreună cu soțul suntem absolvenți ai Universității Agrare. Nici nu a fost altceva planificat, adică alt domeniu. Era floricultura de bază și atât, nu am avut alt plan de afaceri”, a spus Ina Erhan.

Visul Inei a devenit realitate grație Asociației Femeilor de Afaceri din Bălți, unde a primit consultanță cum să facă business.

„N-aș spune că este vorba doar de suport financiar, fiindcă câteodată mai avem nevoie și de suport moral și de susținere, fiindcă nu tot timpul suntem încrezuți că vom reuși”, a spus femeia.

Ina Erhan a participat în cadrul proiectului Digital Women Center, unde a beneficiat de un grant. Banii obținuți i-a investit în modernizarea serei.

„Am beneficiat de un grant în valoare de 20 de mii de lei, a fost și contribuția noastră. Am reușit să cumpărăm și să instalăm niște aeroterme și deja a fost instalat tot ce ține de căldura care ne va apăra plantele în perioada iernii”, a adăugat antreprenoarea.

Antreprenoarea intenționează să-și extindă afacerea și să mai construiască o seră pentru flori.

„Noi ajutăm femeile să devină mai active, să se implice în rezolvarea problemelor la nivel local, să se implice în luarea deciziilor și cel mai important, să devină independente financiar, deoarece având o stabilitate financiară, mai multe femei își vor construi cariera profesională acasă”, a spus Tatiana Puga, Președintele Asociației Femeilor de Afaceri din Bălți.

„Femeile dintotdeauna au avut nevoie de suport, instruire, consultanță tocmai pentru a le dezvolta abilitățile, cunoștințele, competențele de care au nevoie, inclusiv pe partea de a deschide o afacere”, a menționat Elena Bordianu, Formatoare în cadrul Asociației Femeilor de Afaceri.

În Republica Moldova, 34% dintre întreprinderile mici și mijlocii sunt administrate de femei.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 18:09
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 18:09 // În Lume //  Mădălina Guștiuc

Ministra de Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, a promis luni că Berlinul va face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei în faţa ambiţiilor Rusiei, informează AFP, citat de digi24.ro.

Această primă vizită a şefei diplomaţiei germane survine în plină criză geopolitică, Europa şi SUA suspectând Kremlinul că vrea să lanseze o ofensivă militară împotriva Ucrainei, un conflict care ar putea destabiliza continentul european.

„Vom face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei, vom face totul pentru a garanta securitatea Europei. Suntem pregătiţi să începem un dialog serios cu Rusia ”, a spus şefa diplomaţiei germane într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba.

La rândul său, Kuleba a spus că a abordat chestiunea sensibilă a livrărilor de arme către Ucraina, în contextul în care Kievul a acuzat în decembrie Berlinul că împiedică furnizarea de armamente defensive în cadrul cooperării cu NATO.

„Dialogul nostru cu Germania pe acest subiect va continua. Ştim de unde şi ce fel de arme putem obţine. Ştim foarte bine cum să le folosim pentru a ne apăra teritoriile. Lucrăm la asta în fiecare zi, iar rezultatele nu sunt rele”, a subliniat el.

Tensiunile s-au amplificat constant în ultimele săptămâni între Rusia şi Occident, care acuză Moscova că a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în pregătirea unui posibil atac asupra Ucrainei.

Moscova neagă orice intenţie de a invada Ucraina şi denunţă în schimb consolidarea NATO la frontierele sale şi dorinţa Alianţei Nord-Atlantice de a integra ţări precum Ucraina şi Georgia, pe care Rusia le consideră parte a sferei sale de influenţă.

Rusia cere garanţii de securitate în vederea detensionării situaţiei, în special angajamentul NATO că nu se va extinde spre Est, o revendicare considerată inacceptabilă de rivalii săi.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală