Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

Sfârşitul de săptămână aduce veşti importante, prezic astrele

09 Mai 2021, 12:11
 // Categoria: Life // Autor:  Elena Putregai
09 Mai 2021, 12:11 // Life //  Elena Putregai

Horoscopul zilei de duminică, 9 mai 2021. Încheiem weekendul cu veşti pe plan amoros, unele mai puţin plăcute, dar asta depinde de reacţiile fiecăruia dintre noi. Taurii primesc veşti bune în cuplu. Racii pot avea conflicte cu prietenii.

Berbec

Berbecii sunt foarte spirituali şi intuitivi, dar nu este momentul să facă alegeri privind o relaţie. Chiar dacă vă certaţi cu partenerul, nu vă grăbţţi să luaţi o decizie, cum nici nativii singuri nu ar trebui să se arunce într-o nouă relaţie.

Sănătatea este vulnerabilă, deci fii prudent și îngrijește-te corespunzător. La sfârșitul săptămânii te vei simți mai bine, dar nu forța nota.

Taur

Taurii, în schimb, primesc veşti bune în cuplu. Pot fi legate de o etapă pe care nu aţi mai trăit-o până acum. Lăsaţi jobul la o parte şi concentraţi-vă pe relaţiile voastre, indiferent de natura lor. O surpriză plăcută se întrezăreşte la orizont.

Fii prudent și, deocamdată, doar gândește-te la noi trasee profesionale. Acum este mai bine să fii doar spectator. Evită provocările celorlalți și escaladarea conflictelor! La finalul săptămânii odihnește-te și detașază-te de cotidian.

Gemeni

Este o zi perfectă ca Gemenii să se gândească ce ar putea schimba în relaţiile, asocierile şi meseria lor. Energia pe care o aveţi o puteţi direcţiona către activităţile cele obişnuite şi eventual poate chiar către descoperirea unui nou hobby.

Se recomandă prudență în relațiile cu prietenii, deoarece nu sunt ceea ce par. În weekend, relaxează-te și stai la povești împreună cu cei dragi. Surprize pe toate planurile!

Rac

Racii pot avea conflicte cu prietenii sau cu un grup, o echipă cu care colaborează. Este de preferat să nu lucraţi în echipă, ci individual, indiferent dacă este în interes de serviciu sau nu. La final adunaţi individual laudele.

La serviciu este multă forfotă, pentru că ești solicitat de șefi și colegi în treburi stringente. Prudență, întrucât este posibil să-ți pierzi credibilitate și apoi poziția dintr-un grup de lucru.

Leu

Nativii Leu se lovesc de încăpăţânarea unor oameni superiori ca funcţie. Răbdarea este singura voastră armă azi, altfel certurile vor fi nelipsite. Aşa că mai bine evitaţi apelurile şi încercaţi să vă păstraţi calmul.

Finalul săptămânii este potrivit activităților culturale, dar și dialogului cu persoane aflate în străinătate.

Fecioară

Intuiţia le ajută pe Fecioare să ia decizii privind un parteneriat de afaceri sau în dragoste. Vă puteţi lăsa purtaţi de val atât timp cât nu implică semnături sau contracte.

Ți-ar prinde bine trasarea unui plan de consultații, analize medicale sau intervenții chirurgicale după caz. Relațiile parteneriale sunt amestecate, astfel că sunt posibile răsturnări de situație bulversante. La sfârșitul săptămânii intervin cheltuieli importante.

Balanţă

Balanţele sunt foarte active şi pline de energie, iar asta îi ajută pe plan profesional. Chiar daca este duminică, jobul vă va aduce multe satisfacţii.

Sănătatea este vulnerabilă, dar cu puțin efort și bunăvoință vei depăși totul cu bine. În weekend se întrezăresc activități comune cu alții.

Scorpion

În schimb, Scorpionii trebuie să se distreze! La capitolul socializare staţi foarte bine, în special când vine vorba de prieteni şi familie.

Atenția și eforturile îți sunt îndreptate mai mult spre casă și familie. Vin vremuri domestice noi, însă deocamdată se simt la nivel subtil. Rezolvă cu atenție și răbdare sarcinile cotidiene și îndatoririle profesionale, pentru că îți vor veni satisfacții și din aceste direcții.

Săgetător

Şi Săgetătorii sunt foarte activi în comunicare, mai ales online. Puteţi lega prietenii prin intermediul reţelelor de socializare, dar şi colaborări profesionale.

Fii înțelegător cu membrii familiei, chiar dacă ei te provoacă în diverse moduri. Este vorba mai mult de un rezolvarea unor conflicte vechi, iar felul lor de a-ți atrage atenția este, deocamdată, unul neplăcut. Rezervă momente pentru odihnă!

Capricorn

Capricornii sunt extrem de creativi, iar asta îi va ajuta în orice actvitate care implică arta. Nu uitaţi să vă folosiţi imaginaţia şi să îi surprindeţi pe cei dragi.

Nu lua de bun chiar tot ce ți se spune și mai ales vorbește numai la obiect, fără a povesti despre tine și intențiile tale. Călătoriile pe distanțe scurte vor fi frecvente, atât în scop personal, cât și profesional.

Vărsător

Vărsătorii sunt foarte activi în relaţiile cu prietenii, familia sau persoana iubită. Este o zi bună pentru odihnă şi planuri de viitor.

Rezumă-te la a cheltui și folosi atât cât ai nevoie. A doua parte a săptămânii îți aduce în preajmă persoane din anturajul apropiat. Întâlniri, discuții, vizite, excursii împreună cu cei dragi în locuri minunate.

Peşti

Nativii Peşti dacă aveau în plan să se mute, astăzi o pot face. De asemenea, sectorul studiului este susţinut fie că participaţi la un curs sau sunteţi autodidact.

Indiferent ce ai face, în sufletul tău există o mare dorință de interiorizare și de visare cu ochii deschiși. De asemenea, se pot evidenția afecțiuni mai vechi sau mai noi. Îngrijește-ți sănătatea, planifică-ți riguros activitățile și acceptă sprijinul celor dragi și de încredere.

Surse: Observatornews, Astrocafe

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 15:27
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
25 Iun. 2021, 15:27 // În Lume //  Realitatea.md

Newyorkezii non-binari nu mai trebuie să se identifice ca bărbaţi sau femei pe documentele emise de stat, inclusiv permise de conducere şi certificate de naştere. Actul privind recunoaşterea genului („The Gender Recognition Act”), semnat, joi, pentru a deveni lege de guvernatorul Andrew Cuomo la un eveniment de aniversare a 10 ani de la legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex de către New York, asigură că documentele oficiale guvernamentale în acest stat reflectă identitatea persoanelor transgender, non-binare şi intersex.

În virtutea legii, newyorkezii îşi pot identifica sexul pe baza documentelor personale de identificare emise de stat, inclusiv licenţe şi permise, cu un „X”.

„Astăzi sărbătorim iubirea şi egalitatea”, a declarat Daniel O’Donnell, membru al Adunării statului New York (D-Manhattan) într-un comunicat. „La aniversarea a 10 ani a egalităţii în căsătorie, putem privi înapoi cu mândrie pentru a vedea cum acea victorie a pus bazele unui deceniu de progrese pentru a proteja şi sprijini comunitatea LGBTQ”, a adăugat el.

Potrivit susţinătorilor, noua lege va face mai sigură şi mai simplă procedura de modificare a numelui sau a desemnării sexului. De asemenea, persoanele care înaintează o petiţie unei instanţe sau actualizează un document de identificare îşi vor putea atesta identitatea de gen fără a fi nevoie să aducă dovezi medicale.

„Fiecare newyorkez ar trebui să fie recunoscut drept ce este de către guvernul său. Dar astăzi încă este incredibil de greu pentru mulţi newyorkezi să obţină documentele de identitate de care au nevoie pentru a călători, pentru a găsi un loc de muncă şi chiar să meargă la şcoală. Această lege va schimba situaţia, devenind mai uşor pentru newyorkezii nonconformi, transgender, non-binari şi intersex – inclusiv minorii – să obţină acte de identitate ce reflectă cu acurateţe identitatea lor”, a declarat senatorul democrat Brad Hoylman (Manhattan).

În trecut, o schimbare de nume în New York trebuia aprobată de instanţă şi apoi publicată cel puţin o dată într-un ziar în termen de 60 de zile.

„The Gender Recognition Act” protejează petiţionarii prin eliminarea cerinţei de publicare. De asemenea, face posibilă solicitarea în instanţă a schimbării categoriei de sex a unei persoane sau recunoaşterii identităţii de gen, asigurându-se confidenţialitatea solicitantului, pentru a elimina teama de represalii.

În plus, legea ce intră în vigoare în 180 de zile simplifică procesul de modificare a certificatului de naştere şi permite utilizarea termenului părinte” pentru prima dată.

New York City permite deja persoanelor să-şi actualizeze certificatul de naştere şi să selecteze o opţiune „X” non-binară. Statul vecin New Jersey a adăugat opţiunea de gen neutru „X” pentru permisele de conducere şi cărţile de identitate în aprilie.

Cuomo, care marchează adesea recunoaşterea căsătoriei între persoane de acelaşi sex ca fiind una dintre realizările de vârf ale mandatului său până acum, a lăudat New Yorkul ca „lider progresist”, în remarcile sale făcute joi – dar fără a menţiona că Vermont, Massachusetts şi chiar Iowa au recunoscut legal căsătoria gay înainte de Empire State (porecla statului New York n.r.).

„America este o lucrare în curs de desfăşurare, dar New Yorkul se află în frunte. Curajul nostru este cel ce continuă să impulsioneze schimbarea şi acel vis al egalităţii, şi ne susţine pentru a face următorul pas înainte”, a afirmat el.

 
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția „De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția „De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională