Curs valutar
 • EUR
  19.1101
  0.5358%
 • USD
  17.7636
  0.3507%
 • RUB
  0.1990
  0.201%
 • RON
  3.8398
  0.5287%
 • UAH
  0.4388
  0.3191%

SFATURI Cum să-ți pregătești mașina pentru călătoriile din această vară

22 Iun. 2023, 20:15
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
22 Iun. 2023, 20:15 // Life //  Realitatea.md

Odată cu venirea sezonului estival, mulți dintre noi anticipăm cu nerăbdare șansa de a planifica din nou o excursie cu mașina și de a descoperi locuri noi. De la plaje cu nisip fin la munți acoperiți cu zăpadă, micile excursii cu mașina ne umplu desaga de povești și ne îmbogățesc viața cu experiențe noi.

Sondajul Eurobarometru privind mobilitatea sustenabilă a arătat că 56% dintre europeni se bazează pe mașini ca mijloc principal de transport.

Cu toate acestea, înainte de a porni la drum pentru o perioadă mai lungă, este esențial să vă pregătiți pentru orice mici probleme neașteptate și să vă asigurați o călătorie lină și confortabilă. Pornind de la această idee experții auto de la carVertical ne împărtășesc câteva sfaturi valoroase despre cum să pregătiți o mașină pentru excursiile și călătoriile din vară.

Verificați condiția în care se află cauciucurile

Înainte de a porni într-o călătorie lungă, este important să inspectați anvelopele pentru a vă asigura că sunt în stare bună. Această inspecție implică verificarea adâncimii benzii de rulare, a stării generale a anvelopelor și verificarea faptului că acestea sunt umflate adecvat până la presiunea recomandată de producător. Dacă anvelopele sunt uzate sau deteriorate, este recomandabil să le înlocuiți înainte să porniți la drum.

Faceți o verificare generală a vehiculului

Întreținerea joacă un rol crucial în deținerea unei mașini. Indiferent dacă vehiculul dvs. v-a fost un partener în care v-ați putut încrede în ultimii ani sau dacă a fost achiziționat recent, este important să îl verificați în mod corespunzător înainte de a porni într-o călătorie mai lungă.

Inspectați sistemul de aer condiționat și de răcire pentru a vă asigura că vă poate oferi tot confortul în timp ce conduceți cât timp afară este vreme caldă.

Un sistem de aer condiționat defectuos poate duce la disconfort și oboseală, ceea ce îngreunează concentrarea asupra drumului. Pe de altă parte, un sistem de răcire care funcționează prost poate cauza supraîncălzirea motorului, ceea ce va duce la reparații costisitoare și defecțiuni neașteptate.

În cele din urmă, verificați istoricul mașinii dvs. și obțineți informații despre daunele pe care le-a suferit anterior și despre posibile fraudări ale kilometrajului. Aceste informații vă pot ajuta să găsiți punctele slabe ale unui vehicul și să le rezolvați înainte de a porni la drum.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Gândiți-vă la insecte

Călătoriile rutiere din timpul verii pot fi o experiență minunată, dar insectele pot transforma totul într-un mic coșmar. Ultimul lucru pe care și-l dorește orice șofer este să aibă vizibilitate redusă în timpul condusului, motiv pentru care este esențial să achiziționați lichid de parbriz capabil să îndepărteze urmele lăsate de insecte. Aceste lichide specializate sunt concepute în așa fel încât pot dizolva și elimina reziduurile lăsate în urmă de insecte, lăsând parbrizul clar.

Pregătiți o trusă de urgență

A rămâne blocat pe marginea drumului este ceva ce nimeni nu vrea să experimenteze. Cu toate acestea, este esențial să te pregătești pentru orice scenariu neașteptat prin crearea unui kit de urgență.

Acest kit ar trebui să conțină articole esențiale cum ar fi o trusă de prim ajutor, o lanternă, cabluri de curent, un manometru de presiune în anvelope și, dacă este posibil, o anvelopă de rezervă. În plus, luați în considerare adăugarea unui încărcător portabil de mobil, a unei pături și a câtorva gustări neperisabile plus apă pentru a vă menține hidratat și plin de energie în cazul în care veți fi nevoit să așteptați ceva mai mult timp.

Împachetați inteligent și călătoriți cu puține lucruri

Pentru a vă asigura o călătorie liniștită și confortabilă, împachetați cu înțelepciune. Prioritizați articolele esențiale și dați-le la o parte pe cele inutile pentru a reduce greutatea și pentru a crește spațiul rămas liber. Păstrați articolele importante la îndemână și împachetați îmbrăcăminte și echipament adecvat pentru a vă proteja de soare. O mașină bine organizată și ușoară va ajuta la reducerea consumului de combustibil și la creșterea eficienței generale, asigurându-vă o călătorie plăcută, lipsită de stres.

Pregătirea unei mașini pentru o călătorie mai lungă necesită cu siguranță ceva planificare, dar recompensele acestor investiții de timp și energie merită efortul depus. Procedând astfel, excursiile sau chiar o evadările scurte de peste weekend din timpul verii vor decurge fără stres și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la potențialele probleme legate de mașină.

Realitatea Live

Moldindconbank și Salt Edge – parteneriatul care aduce open bankingul în Moldova
Moldindconbank și Salt Edge – parteneriatul care aduce open bankingul în Moldova
Adevărul despre carnea preparată la grătar. Ce trebuie să cunoască cei care consumă frigărui
Adevărul despre carnea preparată la grătar. Ce trebuie să cunoască cei care consumă frigărui
6 trofee de top! Kaufland Moldova, premiată în cadrul concursului „Marca Comercială a Anului 2023”
6 trofee de top! Kaufland Moldova, premiată în cadrul concursului „Marca Comercială a Anului 2023”
iute Moldova la 16 Ani: Continuăm să inovăm pentru viitorul tău financiar
iute Moldova la 16 Ani: Continuăm să inovăm pentru viitorul tău financiar
Achită 1 leu pentru călătoriile cu troleibuzele din Bălți folosind cardul Mastercard de la Moldindconbank
Achită 1 leu pentru călătoriile cu troleibuzele din Bălți folosind cardul Mastercard de la Moldindconbank
13 Iun. 2024, 17:20
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
13 Iun. 2024, 17:20 // Sport //  Realitatea.md

Arcașul Dan Olaru este în febra pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. În prezent, sportivul are câte două antrenamente pe zi, însă numărul acestora va crește din luna iulie. Redacția realitatea.md a discutat cu sportivul moldovean pentru a afla despre emoțiile și îngrijorările pe care le are, dar și despre persoanele care îi sunt alături în tot acest proces.

„La moment am câte două antrenamente pe zi. Am deja ultimele competiții de probă la care analizez la ce mai am de lucrat, ce am de corectat tehnic, dar și diverse tactici. Ultima competiție de probă este „Cupa Lumii” din data de 17 iunie, care va avea loc în Turcia. La revenirea acasă, pregatirea puțin se va modifica. Voi adăuga încă un antrenament de forță și de rezistență la cele doua pe zi care sunt de tragere. Cel mai mult sunt ajutat de antrenoarea mea care mereu îmi dă sfaturi la ce să atrag atenția și ce ar trebui sa corectez. Şi desigur, moral, mă susține familia, prietena, colegii de antrenament”, a declarat Dan Olaru.

Tânărul spune că, la moment, nu are emoții. A explicat și de ce.

„La moment nu am emoții, am un plan bine stabilit de pregătire, pe care îl urmez. Dar, desigur, că cu cât mai aproape vom fi de startul Jocurilor Olimpice, emoțiile vor apărea. Toți înțeleg foarte bine ce fel de eveniment este această competiție. Eu sper că experiența pe care o am mă va ajuta să-mi controlez emoțiile acolo, în timpul competiției” a mai adăugat sportivul.

Nu are așteptări mari, însă își doreste un succes remarcabil.

„Așteptări nu am, deoarece odată cu experiența mea anterioară de participare la Jocurile Olimpice, am înteles că la această competiție mai bine să nu-ți faci planuri și așteptări. Această competiție este imprevizibilă și la ea se petrec uneori lucruri la care nici nu puteai să te aștepți. Cea mai mare greutate a Jocurilor Olimpice este starea emoțională si psihologică care apare anume în timpul jocurilor, anume atmosfera de acolo te face să devii mai concentrat, dar și pe alocuri să-ți apară tot mai multe gânduri care te încurcă” a conchis sportivul moldovean.

Amintim că Dan Olaru a fost cel mai tânăr sportiv care a purtat drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice din 2012 din Londra. La doar 15 ani, Dan l-a învins pe arcașul american, Jake Kaminschi și pe britanicul Terry Simon, stabilind un record național cu 654 de puncte.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Jocurile Olimpice de la Paris vor cuprinde evenimente sportive deosebite, care vor fi organizate în locuri emblematice din capitala franceză. Miile de sportivi care vor participa la întrecerile olimpice din vară vor avea șansa să concureze în unele dintre cele mai frumoase locuri din capitala franceză, începând cu concursul de volei pe plajă de lângă Turnul Eiffel și terminând cu probele de echitație care vor avea loc în curtea Palatului de la Versailles.

Startul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris va fi dat odată cu ceremonia de deschidere, care va avea loc în ziua de 26 iulie, însă anumite competiții vor începe și cu două zile mai devreme. Comitetul francez de organizare a publicat calendarul complet încă din urmă cu doi ani, mai exact cu 724 de zile înainte de startul JO. Competiția va începe pe 24 iulie, când se vor disputa opt partide din turneul masculin de fotbal și 12 partide de rugby. În total, în cele 18 zile de competiție, la Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura 329 de probe olimpice în 32 de discipline sportive.

Acest material a fost scris de Nicoleta Sîrbu, studenta Universității de Stat din Moldova (USM), stagiară la Realitatea.md

Moldindconbank și Salt Edge – parteneriatul care aduce open bankingul în Moldova
Moldindconbank și Salt Edge – parteneriatul care aduce open bankingul în Moldova
Adevărul despre carnea preparată la grătar. Ce trebuie să cunoască cei care consumă frigărui
Adevărul despre carnea preparată la grătar. Ce trebuie să cunoască cei care consumă frigărui
6 trofee de top! Kaufland Moldova, premiată în cadrul concursului „Marca Comercială a Anului 2023”
6 trofee de top! Kaufland Moldova, premiată în cadrul concursului „Marca Comercială a Anului 2023”
iute Moldova la 16 Ani: Continuăm să inovăm pentru viitorul tău financiar
iute Moldova la 16 Ani: Continuăm să inovăm pentru viitorul tău financiar
Achită 1 leu pentru călătoriile cu troleibuzele din Bălți folosind cardul Mastercard de la Moldindconbank
Achită 1 leu pentru călătoriile cu troleibuzele din Bălți folosind cardul Mastercard de la Moldindconbank
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală