Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

Slusari – „cel mai iubit dintre pământeni”! Moldova Fruct îi „cere” Maiei Sandu să-i ofere funcția de ministru

17 Iul. 2021, 15:57
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
17 Iul. 2021, 15:57 // Politica //  Tatiana Rusnac

Și da și ba! Membrii Asociației „Moldova Fruct”, împărțiți în două tabere atunci când vine vorba despre susținerea candidaturii lui Alexandru Slusari, deputatul Platformei „DA”, la funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în viitorul Guvern.

Într-un demers oficial care urmează a fi expediat în adresa președintelui țării, Consiliului de Administrare a Asociației „Moldova Fruct” îi solicită Maiei Sandu să țină cont și de opinia acestora.

„Cei peste 180 producători și exportatori de fructe din toate raionale țării membri ai, apreciază înalt eforturile Dvs. de însănătoșire politică a Republicii Moldova, care sperăm va conduce la o modernizarea rapidă a economiei și depășirea, cu mai puține pierderi omenești, a pandemiei COVID 19. În acest context, vine și propunerea Consiliului de Administrare a Asociației Moldova Fruct de a propune candidatura Dlui Alexandru Slusari la funcția de Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Propunerea noastră se bazează pe faptul că, Dlui este o persoană cunoscută și care se bucură de respect în mediul producătorilor agricoli de mai bine de 20 de ani”, se precizează în demers.

De asemenea, membrii Consiliului de Administrare a Asociației „Moldova Fruct” sunt convinși de faptul că Alexandru Slusari va face față provocărilor de la minister, având cunoștințe profunde în acest sector.

„Membrii Asociației consideră că numirea în funcția de Ministru a Dlui Slusari va permite ca după foarte mulți ani agricultura țării să fie reprezentată în Guvernul Republicii Moldova de un om cu calități profesionale și integru, cu convingeri și cunoștințe profunde despre sector, recunoscut și susținut de întreg mediu de afaceri din sectorul agroalimentar al țării”, se mai arată în scrisoare.

Totuși, părerile s-au împărțit, iar unii membri spun că sunt împotrivă.

Amintim că anterior, un grup de agricultori din raionul Ștefan Vodă au expediat o scrisoare președintei Maia Sandu și liderului PAS, Igor Grosu, prin care le cer să examineze candidatura lui Alexandru Slusari la funcția de ministru al Agriculturii în viitorul Guvern. Potrivit acelor agricultori, Slusari cunoaște foarte bine problemele agriculturii și ale mediului rural.

Ulterior, Maia Sandu a reacționat la solicitarea fermierilor.

„Atunci cînd am ajuns în funcția de prim-ministru în 2019, i-am oferit dlui Slusari funcția de ministru al Agriculturii, dar el a refuzat. I-am oferit și funcția de ministru la alt minister, cel de Interne. Dl Slusari le-a refuzat pe ambele. Deci, acum, colegii din PAS, vor analiza și vor decide asupra acestei privințe”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.

Documentul integral poate fi văzut mai jos.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 18:03
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
28 Iul. 2021, 18:03 // Societate //  Valentina Buză

Alte 166 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 16 sunt de import: 4-Turcia, 3-Franța, 3-Italia, 2-Marea Britanie, 2-Irlanda, 1-Germania, 1-Rusia. Numărul total de teste efectuate – 5.601, dintre care 1.355 – teste Rapid -Antigen.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 259.018. Din numărul total de cazuri, unul e în rândul lucrătorilor medicali: (0-medici, 1-asistenți medicali, 0-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 319 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 55 în stare extrem de gravă (11 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 96 persoane au fost vindecate. În total, 251.741 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 708 persoane, iar 23.172 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, MSMPS anunță înregistrarea altor decese:

Deces 6.248: Bărbat de 85 de ani din r. Taraclia, internat în SR. Taraclia. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 6.249: Femeie de 70 de ani din mun. Cahul, internată în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 6.250: Femeie de 82 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială,

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate