Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Șoferul de la Bălți care era beat la volan și a băgat patru polițiști în spital, arestat pentru 20 de zile

28 Apr. 2021, 10:45
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Cosoi
28 Apr. 2021, 10:45 // Societate //  Petru Cosoi

Șoferul de 35 de ani din Bălți, care în noaptea de 24 spre 25 aprilie a băgat în spital patru polițiști, a fost arestat pentru 20 de zile. Se întâmplă după ce bărbatul, în stare de ebrietate, cu o concentrație de alcool de 0,77 mg/l, a pierdut controlul volanului și s-a tamponat în automobilele polițiștilor, în timp ce aceștia staționau pe acostament. Procuratura a cerut aplicarea arestului pe un termen de 30 de zile, însă instanța a decis că acest termen va fi de 20 de zile.

„Procuratura a insistat asupra arestării pentru 30 de zile. A fost deschis un dosar penal pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului, cauzând prejudicii de severitate moderată sănătății”, a explicat procurorul Alexander Corna.

Potrivit avocatului Oxana Melnic, șoferul și-a recunoscut pe deplin vina. De asemenea, avocatul a explicat că în timpul întâlnirii, care a avut loc fără prezența mass-media, clientul ei a plâns tot timpul.

„Clientul meu a fost interogat în calitate de suspect, astăzi a fost acuzat. El a pledat pe deplin vinovat și are remușcări pentru ceea ce a făcut. Acesta va trebui să compenseze nu numai prejudiciul material adus victimelor, ci și moral. Rămâne ca instanță să decidă”, a explicat avocatul.

Bărbatul riscă o amendă de până la 67,5 mii de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul societății sau închisoare de până la patru ani. În plus, indiferent de tipul de pedeapsă care urmează a fi aplicată acuzatului, acesta va fi lipsit de dreptul de a conduce.

Doi polițiști, în stare gravă! Unul dintre ei a fost tocmai strivit

Realitatea.md amintește că, în noaptea de 25 aprilie, pe strada Aerodromului din municipiul Bălți, șoferul de 35 de ani al unui autoturism Toyota, care se deplasa cu viteză mare de pe strada Ștefan cel Mare, a pierdut controlul  și s-a izbit de mașinile aflate pe marginea drumului.

În urma accidentului, conducătorul automobilul Toyota a lovit un polițist de 28 de ani, iar un polițist de patrulare în vârstă de 31 de ani a fost strivit între două mașini. Totodată, au fost răniți și alți doi ofițeri de poliție, dar și alte persoane aflate la fața locului. Unul dintre inspectori a fost internat la secția de terapie intensivă. Ulterior, a fost transferat la secția traumatologie pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Realitatea Live

02 Dec. 2021, 22:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
02 Dec. 2021, 22:03 // Actualitate //  Realitatea.md

Partidul „ȘOR” cheamă mâine, la ora 11:00, la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea.  Miercuri, gașca de hoți ai Maiei Sandu au anulat libertatea în Republica Moldova. Noi trebuie să oprim acest dezmăț. Mâine, la ora 11:00, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova. Mâine se va decide dacă alegătorii din Bălți au dreptul să-și aleagă singuri viitorul primar al orașului sau vor fi obligați să o asculte pe Maia Sandu și pe această gașcă de bandiți din PAS”, a adăugat Ilan Șor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală