Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  -0.6511%
 • USD
  17.7253
  -0.1992%
 • RUB
  0.2382
  -0.4198%
 • RON
  4.3418
  -0.6794%
 • UAH
  0.6416
  -0.1091%

Șoferul de la Bălți care era beat la volan și a băgat patru polițiști în spital, arestat pentru 20 de zile

28 Apr. 2021, 10:45
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Cosoi
28 Apr. 2021, 10:45 // Societate //  Petru Cosoi

Șoferul de 35 de ani din Bălți, care în noaptea de 24 spre 25 aprilie a băgat în spital patru polițiști, a fost arestat pentru 20 de zile. Se întâmplă după ce bărbatul, în stare de ebrietate, cu o concentrație de alcool de 0,77 mg/l, a pierdut controlul volanului și s-a tamponat în automobilele polițiștilor, în timp ce aceștia staționau pe acostament. Procuratura a cerut aplicarea arestului pe un termen de 30 de zile, însă instanța a decis că acest termen va fi de 20 de zile.

„Procuratura a insistat asupra arestării pentru 30 de zile. A fost deschis un dosar penal pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului, cauzând prejudicii de severitate moderată sănătății”, a explicat procurorul Alexander Corna.

Potrivit avocatului Oxana Melnic, șoferul și-a recunoscut pe deplin vina. De asemenea, avocatul a explicat că în timpul întâlnirii, care a avut loc fără prezența mass-media, clientul ei a plâns tot timpul.

„Clientul meu a fost interogat în calitate de suspect, astăzi a fost acuzat. El a pledat pe deplin vinovat și are remușcări pentru ceea ce a făcut. Acesta va trebui să compenseze nu numai prejudiciul material adus victimelor, ci și moral. Rămâne ca instanță să decidă”, a explicat avocatul.

Bărbatul riscă o amendă de până la 67,5 mii de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul societății sau închisoare de până la patru ani. În plus, indiferent de tipul de pedeapsă care urmează a fi aplicată acuzatului, acesta va fi lipsit de dreptul de a conduce.

Doi polițiști, în stare gravă! Unul dintre ei a fost tocmai strivit

Realitatea.md amintește că, în noaptea de 25 aprilie, pe strada Aerodromului din municipiul Bălți, șoferul de 35 de ani al unui autoturism Toyota, care se deplasa cu viteză mare de pe strada Ștefan cel Mare, a pierdut controlul  și s-a izbit de mașinile aflate pe marginea drumului.

În urma accidentului, conducătorul automobilul Toyota a lovit un polițist de 28 de ani, iar un polițist de patrulare în vârstă de 31 de ani a fost strivit între două mașini. Totodată, au fost răniți și alți doi ofițeri de poliție, dar și alte persoane aflate la fața locului. Unul dintre inspectori a fost internat la secția de terapie intensivă. Ulterior, a fost transferat la secția traumatologie pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău Internațional Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
Workshop online organizat de IPRE „Bune Practici din Învățământul Superior din UE: Oportunități pentru Tinerii din Republica Moldova”
Dialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
Deputații Alexandru Slusari și Vasile-Andrei Năstase susţin un briefing de presă cu privire la activitatea Agenției Servicii Publice
Conferința de presă cu tema „PAS depune actele la CEC pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate”
Conferința de presă a deputatei Stela Macari, fracțiunea parlamentară ACUM Platforma DA
14 Mai 2021, 18:08
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
14 Mai 2021, 18:08 // Societate //  Valentina Buză

A fost publicat Raportul de activitate pentru primele trei luni ale anului 2021 a Autorității Naționale de Integritate (ANI). Astfel, potrivit documentului, inspectorii de integritate au inițiat 98 proceduri de control. În peste 60 de verificări sunt vizate posibile conflicte de interese. În 23 de investigații sunt analizate situațiile de incompatibilitate de funcție, iar în 14 dosare sunt efectuate controlul averii.

„Printre subiecții care sunt vizați în controalele demarate figurează – Fostul Președinte al Republicii Moldova, nouă deputați, un fost Ministru, patru președinți de raioane, un vicepretor, 14 primari, un membru CNPF. În 48 de cauze, inspectorii de integritate au constatat încălcări admise de către – Un deputat, un procuror,  doi președinți și ex președinți de raioane, zece primari și foști primari, doi viceprimari”, anunță ANI.

Totodată, peste 30 de procese verbale privind aplicarea contravențiilor au fost întocmite. Astfel, au fost aplicate amenzi în sumă totală de 66 mii 500 de lei. Printre subiecții sancționați sunt – Un membru al CSM, doi procurori, doi președinți și vicepreședinți de raioane, șase primari, doi funcționari din cadrul MAI.

În același context, în Registrul conflictelor de interese au fost înregistrate și soluționate 53 de situații privind conflictele de interese. Cei mai activi subiecți la declararea conflcitelor de interese sunt primarii, în număr de 48 de subiecți. Patru președinți de raion și un consilier local au declarat câte un conflict de interese. În perioada ianuarie – martie 2021, ANI a câștigat 22 de dosare în instanțele de judecată, dintre care 14 în instanța de Fond, șapte în Apel și unul în Recurs. Alte nouă dosare au fost pierdute, cinci în instanța de Fond și  patru dosare în Apel.

În total, ANI înregistrează 247 de dosare active în instanța de judecată. În perioada de referință au fost organizate 27 sesiuni de instruire pentru circa 2600 de subiecți.

În perioada de depunere a declarațiilor de avere și interese personale, care s-a încheiat la 31 martie, pe Portalul Public al Declarațiilor au fost depuse peste 65 de mii de declarații de avere și interese personale. În prezent, pe Portalul Public sunt aproximativ 765 de mii de declarații ale subiecților declarării.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso