Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Șor: Garantez extinderea termenului de valabilitate a patentei până la cinci ani

01 Iul. 2021, 14:56
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
01 Iul. 2021, 14:56 // Politica //  Realitatea.md

Termenul de valabilitate a patentelor de întreprinzător trebuie extins până la cinci ani, timp în care statul trebuie să elaboreze politici viabile pentru susținerea micilor întreprinzători, consideră Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”. De asemenea, el a anunțat că formațiunea sa va insista asupra introducerii unui impozit unic pentru întreprinderile din sectorul alimentației publice, care au avut de suferit enorm din cauza pandemiei de coronavirus.

Problema patentelor de întreprinzător este una dintre temele abordate cele mai des de către cetățeni, în cadrul întâlnirilor electorale, a menționat Ilan Șor într-un live pe Facebook.

„Este o problemă foarte dureroasă pentru zeci de mii de oameni, pentru care activitatea în baza patentei este singura sursă de existență. Oameni care aduc anual milioane de lei în buget, timp de 20 de ani au fost nevoiți să stea pe baricade pentru a-și apăra drepturile. Au fost folosiți în scopuri politice, sunt lipsiți de siguranța zilei de mâine, fiind nevoiți an de an să-și reînnoiască patentele”, a declarat Șor.

În context, el a anunțat că inițiativa de a extinde termenul de valabilitate a patentei până la cinci ani va fi una dintre primele pe care Partidul „ȘOR” le va propune în viitorul Parlament.

„Când spun că vom obține prelungirea patentei până la cinci ani, timp în care vom elabora un program normal, eu garantez acest lucru. Toți știu că eu îmi onorez promisiunile”, a mai menționat Șor.

El a remarcat, de asemenea, că pandemia a făcut, practic, ca sfera alimentației publice din Moldova să se prăbușească. Mii de agenți economici s-au închis, zeci de mii de oameni și-au pierdut slujbele. Pentru a ajuta acest sector să iasă din criză și pentru a activa normal, Partidul „ȘOR” propune să fie introdus pentru cafenele și restaurante un impozit unic, mărimea căruia ar urma să fie stabilit de localitate.

„Pentru a avea o economie puternică e nevoie de o politică fiscală consecutivă și predictibilă. La noi, însă, fiecare guvernare a făcut ce a vrut și doar a pus presiune pe afacerile mici și mijlocii. Este timpul să încetăm această practică. Să le dăm posibilitate oamenilor să muncească și să câștige decent”, a concluzionat Ilan Șor.

Publicitate electorală.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 19:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 19:49 // Politica //  Cristina Vlah

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a adresat președintelui  Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu consecințele incendiilor forestiere din țară.

Bașcanul și-a exprimat sentimentele de profundă compasiune   rudelor și apropiaților victimelor și sinistraților afectați în rezultatul situației de urgență.

„În numele tuturor cetățenilor găgăuzi și în numele meu personal, Vă rog să acceptați cele mai sincere empatii și urări de însănătoșire grabnică tuturor victimelor”, se menționează în scrisoarea Bașcanului Găgăuziei.

Irina Vlah a menționat că în momente dificile este important să fie păstrată unitatea oamenilor în fața unei catastrofe.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate