Curs valutar
 • EUR
  20.0616
  0%
 • USD
  17.3513
  0%
 • RUB
  0.2415
  0%
 • RON
  4.0528
  0%
 • UAH
  0.6587
  0%

Spectatorii de la Olimpiada din Tokyo nu vor avea voie să strige. Nici măcar să vorbească tare! De ce?

24 Iun. 2021, 13:19
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
24 Iun. 2021, 13:19 // În Lume //  Realitatea.md

Spectatorilor li s-a interzis să strige sau să vorbească tare la Olimpiada de la Tokyo. La fel, vor fi nevoiți să părăsească stadioanele în formă de șah. Sunt puținele dintre restricțiile luate împotriva răspândirii Covid-19. Mai mult, organizatorii nu exclud reducerea programului în cazul înrăutățirii situației epidemiologice.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au stabilit o limită de 10 mii de spectatori locali și nu mai mult de 50% din ocuparea obiectivelor sportive la competiții. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Comitetului Internațional Olimpic (COI).

Chiar și așa, COI a subliniat că limita ar putea fi modificată, „în cazul unei stări de urgență sau a altor măsuri necesare pentru prevenirea răspândiriei infecției”.

„În cazul unei schimbări rapide a situației epidemiologice și a capacității sistemului de îngrijire a sănătății, va fi convocată imediat o reuniune pe cinci direcții pentru a decide ce măsuri suplimentare să fie luate. Având în vedere situația cu COVID-19, părțile japoneze sunt gata să ia în considerare anularea sau reducerea evenimentelor sportive publice pentru a minimiza circulația oamenilor”, se arată în declarația Comitetului.

Spectatorii vor fi obligați să poarte măști pe tot parcursul șederii lor pe teritoriul pe care se desfășoară Jocurile Olimpice. De asemenea, li se interzice să „vorbească cu voce tare sau să strige”. Mai sunt obligați să părăsească teritoriul locului competiției sub formă de șah, adică cu respectarea distanței sociale.

Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuiau să aibă loc în perioada 24 iulie – 9 august 2020, dar din cauza pandemiei, competiția a fost amânată cu un an. Acestea vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august. În martie, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo și-au anunțat decizia de a desfășura Olimpiada fără fani străini.

Realitatea Live

17 Oct. 2021, 09:28
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
17 Oct. 2021, 09:28 // Societate //  Valentina Buză

Sfârșit tragic pentru o minoră în vârstă de 4 anișori. Acesta a decedat urmare a vătămărilor corporale pe care le-a primit în timpul unui impact violent care s-a produs la Ungheni. Mai exact, accidentul a avut loc aseară în jurul orei 22:10 pe traseul național R-1 Ungheni-Chișinău, la intrare în satul Pîrlița, raionul Ungheni.

Potrivit informațiilor, poliția a intervenit imediat la fața locului pentru a documenta cazul.

„S-a stabilit că aproximativ la orele 22:10, un bărbat de 34 ani din raionul Ungheni, conducând automobilul de model „BMW 520” pe traseul național R-1 Ungheni – Chișinău, în direcția municipiului Chișinău, la intrare în satul Pîrlița a efectuat o manevră de depășire fără a se asigura. Astfel, a ieșit pe contrasens și s-a tamponat frontal cu automobilul de model „TOYOTA Corola” condus un bărbat de 43 ani din raionul Ungheni, care se deplasa regulamentar din sens opus, avându-i ca pasageri pe soția de 36 ani și trei minori de 8, 4 si 2 ani”, spune poliția.

În rezultatul accidentului rutier, atât șoferii cât și pasagerii automobilului „TOYOTA Corola” s-au ales cu diverse vătămări corporale, fiind transportați în stare gravă la Spitalul raional Ungheni.

Din păcate, din cauza vătămărilor corporale grave, minora de 4 ani a decedat.

Ambii șoferi au fost supuși testului alcoolscopic DRAGER, și s-a constatat un rezultat de 0,00 mg/l în aerul expirat.

La moment pe cazul dat a fost pornit un proces penal.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie