Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

STRIGĂTOR LA CER! Cadavrul unei femei din Florești, depistat în apropiere de calea ferată. Ce s-a întâmplat

22 Iul. 2021, 15:49
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
22 Iul. 2021, 15:49 // Societate //  Valentina Buză

Cadavrul unei femei în vârstă de 50 de ani a fost depistat la sol în apropiere de calea ferată din adiacentul satului Putinești. Potrivit informațiilor, poliția a fost sesizată de o locuitoare a satului Putinești, raionul Florești ieri, 21 iulie. La fața locului oamenii legii au stabilitit identitatea cadavrului, dar și multiple plăgi provocate de un obiect ascuțit, în regiunea gâtului și toracelui.

„Femeia era originară din raionul Soroca și locuia în satul Putinești din raionul Florești, fiind cunoscută de locuitorii satului ca o persoană consumatoare de alcool și cu un mod de viață dezordonat. La scurt timp a fost identificată persoana care ar fi comis infracțiunea. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al aceluiași sat, în vârstă de 51 de ani, care anterior a fost judecat pentru diverse infracțiuni”, spune poliția.

Audiat, bărbatul a declarat că au consumat împreună băuturi alcoolice, după care s-a iscat un conflict. În timpul conflictului aceasta l-ar fi numit cu diverse cuvinte necenzurate. În consecință bărbatul i-a aplicat mai multe lovituri în cu un obiect ascuțit confecționat artizanal.

Ulterior bărbatul a încercat să ascundă obiectul infracțiunii, aruncându-l într-o grădină din preajma gospodăriei sale. Obiectul a fost depistat de oamenii legii.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar persoana bănuită a fost reținută pentru 72 de ore. Conform legii penale, pentru omoe intenționat, individul riscă pedeapsă cu închisoare de la 10 la 15 ani.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 20:19
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 20:19 // Societate //  Cristina Vlah

După ce astăzi au fost înregistrate ploi abundente însoțite de rafale puternice de vânt, au fost înregistrate și primele pagube, informează Realitatea.md. Este vorba despre ruperea a sute de cabluri de rețele electrice din 31 de localități.

Potrivit distribuitorului de energie electrică, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, fără energie electrică au rămas sute de case și clădiri din raioanele: Criuleni, Orhei, Anenii Noi și Ștefan Vodă.

Echipele de intervenție operativă ale întreprinderii de distribuție au intervenit și efectuează lucrări de restabilire a serviciului.

Totodată, populația, agenții economici și a autoritățile publice sunt atenționate ca în caz de rupturi de conductor să respecte cu strictețe regulile de protecție împotriva electrocutărilor:

– ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;

– marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi asigurați paza acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

– nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

– supravegheați copiii și instruiți-i cu privire la regulile de securitate electrică și comportamentul pe durata situației de risc. Cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție;

Totodată, cetățenii sunt îndemnați ca în caz de orice e incident să informeze în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h: 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate