Curs valutar
 • EUR
  21.3640
  0.0936%
 • USD
  17.7774
  0.0478%
 • RUB
  0.2379
  0.2942%
 • RON
  4.3366
  0.1015%
 • UAH
  0.6413
  0.3431%

Superliga Europeană: Toate cele șase echipe din Premier League se retrag din competiție

21 Apr. 2021, 10:22
 // Categoria: Sport // Autor:  Daniel Hacina
21 Apr. 2021, 10:22 // Sport //  Daniel Hacina

Toate cele șase echipe din Premier League implicate în Superliga Europeană s-au retras acum din competiție. Manchester City a fost primul club care a ieșit după ce Chelsea și-a semnalat intenția de a face acest lucru pregătind documentația pentru retragere. Celelalte patru echipe Arsenal, Liverpool, Manchester United și Tottenham, au urmat și ele exemplul, în cele din urmă.

Manchester City a confirmat că „a adoptat formal procedurile de retragere” din Superligă.

Liverpool a declarat că implicarea lor în liga „separatistă” a fost întreruptă.

Manchester United a spus că „a ascultat cu atenție atitudinea fanilor” lor, „a guvernului britanic și a altor părți interesate cheie” în luarea deciziei de a nu participa.

Arsenal și-a cerut scuze într-o scrisoare deschisă adresată fanilor lor și a zis că a „făcut o greșeală”, adăugând că se retrag după ce au ascultat „comunitatea de fotbal”.

Președintele lui Tottenham, Daniel Levy, a declarat că, clubul regretă „anxietatea și supărarea” cauzate de această propunere.

Chelsea a confirmat că au „început procedurile formale de retragere din ligă”.

Oficialii de la Super League a declarat că va reconsidera „cei mai adecvați pași” pentru a remodela proiectul. Într-un comunicat, Superliga Europeană a spus că „Vom avea în vedere circumstanțele actuale, și vom reconsidera pașii cei mai adecvați pentru a remodela proiectul, pentru că obiectivul nostru dintotdeauna a fostsă oferim fanilor cea mai bună experiență posibilă, sporind în același timp plățile de solidaritate pentru întreaga comunitate de fotbal”.

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a salutat această inversare, adăugând că „Ei s-au întors acum și știu că au multe de oferit nu doar competițiilor noastre, ci și întregului joc european”.

„Important este acum să mergem mai departe, să reconstruim unitatea de care se bucura jocul înainte de asta și să mergem împreună”, a zis Ceferin.

Competiția „Super League”, în care trebuia să participe 12 echipe, a fost anunțată duminică, dar a fost condamnată drastic pe scară largă de către comunitatea europeană de fotbal.

Realitatea Live

Ședința de judecată în dosarul Accent Group vs Veaceslav Platon, din 5 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 5 mai 2021
Briefing de presă al deputatului Vasile-Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă „Nicolae Ceaus”
Conferința de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Lansarea Zilei Europei 2021
Lansarea studiului „Reacția autorităților la investigațiile jurnalistice pe teme de integritate și corupție”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
Lansarea Campaniei sociale de susținere a personalităților notorii din domeniul culturii cu genericul: „Dăruim lumină”
05 Mai 2021, 20:46
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
05 Mai 2021, 20:46 // Politica //  Cristina Vlah

Alegerile din iulie împart partidele parlamentare pe baricade. Unele formațiuni își doresc să meargă pe cont propriu, iar altele își doresc să se unească în blocuri electorale, ca să obțină șanse de a accede în Parlament, informează Realitatea.md.

O nouă alianță între partidele PPDA și PAS este exclusă de ambele părți. Acest lucru a fost menționat de către deputatul PAS, Vladimir Bolea, precum și de către deputatul PPDA, Igor Munteanu. „Ca alianță electorală cred că e imposibil să o avem cu PAS, dar o colaborare oricând este binevenită”, a spus Munteanu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la postul TVR.

Deputatul PAS consideră că formațiunea, pe care o reprezintă va merge singură în alegeri și speră să obțină o majoritate în viitorul Parlament. „Noi lucrăm ca să luăm minim 51 de mandate. Toate partidele tind să ia asta, pentru că orice partid vrea să formeze în mod ușor un Guvern. Cred că vor fi minim 58 de mandate pro-europene a partidelor de dreapta”, a declarat Vladimir Bolea.

Și președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a menționat că formațiunea sa va merge independent la alegerile anticipate. Însă, își dorește foarte mult ca partidul său să fie luat în considerație pentru a forma o viitoare coaliție parlamentară în vederea formării unui Guvern.

„Eu cred că putem să ne așteptăm la surprize, că ar putea fi și 40% de dreapta – și restul să fie de stânga. O bună parte din campania electorală va fi pe facebook…  PDM are suficiente forţe în teritoriu, are experienţa necesară, sperăm că vom reuşi să ne mobilizăm chiar și în condiţiile destul nocive în care este R. Moldova. Este această psihoză de stânga-dreapta, dar PDM, ca şi celeltate partide, cred că va mobiliza partidul şi activul din teritoriu şi vor merge la aceste alegeri”, a spus Dumitru Diacov.

Democratul a spus că își dorește o coaliție cu PAS și cu PPDA în viitorul Parlament. „Ca lumea să nu vă suspecteze că faceți coaliție cu Usatîi – spuneți că veți face cu PD, cu oameni cu experiență și vom merge înainte. Noi în trei facem coaliție și mergem înainte. Va fi foarte greu dacă un singur partid va avea 51 sau 52 de mandate, pentru că unul se poate îmbolnăvi, sau va fi în deplasare și de aceea e nevoie de un aliat, de un partener”, susține Diacov.

Menționăm, că data alegerilor parlamentare anticipate a fost stabilită pentru 11 iulie.

 
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă