Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Tauber îl învită pe Emilian Crețu să pupe gropile din Bălți: Grăbește-te, Emilian, cât încă n-am turnat asfalt „amărui”

29 Oct. 2021, 14:49
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
29 Oct. 2021, 14:49 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Parodia publicată pe Facebook de către actorul și prezentatorul TV, Emilian Crețu a ajuns și la ochii deputatei Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. Se pare că Tauber a apreciat umorul actorului, reacționând public pe rețelele de socializare.

Candidata Partidului „ȘOR” la alegerile locale noi din municipiul Bălți l-a îndemnat pe Crețu să meargă să pupe și străzile de la Bălți, nu doar cele din raionul Orhei.

„Dar poate vine și încoace, să pupe străzile și să afle ce gust au acum. Ce-i drept, la Bălți poate pupa mai mult gropile. Deocamdată. Grăbește-te, Emilian, cât încă n-am turnat asfalt „amărui” peste ele!”, se arată în postarea Marinei Tauber de pe Facebook.

„În situația extrem de critică în care se află poporul nostru, în prag de iarnă, umorul, satira sunt binevenite, deoarece ne aduc zâmbete pe buze și astfel ne mai încălzim puțin. Îi mulțumesc vlogger-ului Emilian Cretu – Da Sunt Român pentru atenția pe care mi-a acordat-o. Apreciez efortul lui de a merge tocmai până la Jora de Mijloc, dar mai ales pentru că a avut curajul să „guste” noul drum pe care l-am construit acolo. Îmi pare rău doar de un lucru: că nu a mai făcut un mic efort să meargă și până la oamenii din această comună și să-i întrebe ce gust avea acest drum înainte să fie reconstruit de noi. Și dacă tot zice că a lansat o campanie despre pupat, îl invit călduros să guste și alte drumuri construite de noi, la Orhei, de exemplu, și în alte localități. Chiar sunt curioasă ce semnale îi vor transmite de această dată papilele sale gustative. Apropo, chiar recent, am inaugurat, alături de colegii mei, strada Valul lui Traian din orașul Orhei, turnată toată din beton, după o nouă tehnologie. Te așteptăm, Emilian! Eu nu pot acum să-l însoțesc, pentru că sunt la Bălți, pentru a-i convinge pe oamenii de aici că sunt demni de mai mult, inclusiv de drumuri normale. Dar poate vine și încoace, să pupe străzile și să afle ce gust au acum. Ce-i drept, la Bălți poate pupa mai mult gropile. Deocamdată. Grăbește-te, Emilian, cât încă n-am turnat asfalt „amărui” peste ele!”, a scris Tauber.

Amintim că actorul și prezentatorul TV, Emilian Crețu a publicat pe Facebook astăzi o parodie dedicată exclusiv Marinei Tauber. Crețu a mers în localitatea Jora de Jos, raionul Orhei, acolo unde a intrat în pielea Marinei Tauber și a testat asfaltul proaspăt turnat de muncitori, așa cum l-a testat și Tauber acum câteva zile.

VIDEO Emilian Crețu în pielea Marinei Tauber. A lins asfaltul la propriu: E bunișor, are un gust amărui, dar perfect

Cei drept, Emilian Crețu nu s-a limitat în a testa drumul doar mergând în tocuri, ci a și lins asfaltul de la intrarea în sat. A avut și un mesaj pentru următorii săi.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 09:23
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
18 Ian. 2022, 09:23 // Societate //  Mădălina Guștiuc

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit  21 237 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 10 705 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 10 970 treceri la frontiera moldo-română, 5 167 treceri la frontiera cu Ucraina și 5 100 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

 1. PTF Leușeni – 5 190 traversări persoane;
 2. PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 100 traversări persoane;
 3. PTF Sculeni – 2 240 traversări persoane;
 4. PTF Giurgiulești-Galați – 1 735 traversări persoane;
 5. PTF comun Criva – 1 290 traversări persoane;
 6. PTF comun Palanca – 1 004 traversări persoane;

La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost completate 1 085 de fișe epidemiologice individuale. Nici o persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 6 503 treceri, dintre care 4 412 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 091 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

 1. 12 încălcări privnd regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
 2. șapte documente de călătorie falsificate;
 3. doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
 4. o persoană identificată cu consemn național;
 5. 43 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 255 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală