Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

Tauber: Profesioniștii care lucrează în Primăria Bălți vor fi în continuare parte a echipei noastre, după 5 decembrie

25 Nov. 2021, 16:04
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
25 Nov. 2021, 16:04 // Politica //  Realitatea.md

Actualii specialiști, profesioniști și manageri care își fac astăzi onest meseria în cadrul Primăriei Bălți vor fi parte a echipei Marinei Tauber, după data de 5 decembrie. Declarația a fost făcută de însăși Marina Tauber, candidatul Partidului „ȘOR” pentru funcția de primar al orașului Bălți.

Potrivit ei, prima categorie de oameni, care va fi partea a echipei sale, sunt cei care formează fundamentul acestei instituții – specialiștii din diferite domenii, oameni care, de jumătate de viață, lucrează la Primărie, care își cunosc munca și își fac onest meseria.

„A doua categorie sunt oamenii cu funcții de răspundere, conducătorii, funcționarii, specialiști în economie, în finanțe, în management, construcție, profesioniști care sunt departe de politică. Ei de asemenea lucrează de ani buni la Bălți, mulți dintre ei sunt onești, competenți. Noi avem nevoie de astfel de oameni la Primărie”, a spus Marina Tauber.

Totodată, Tauber a spus că bălțenii vor vedea pe holurile Primăriei și o a treia categorie de oameni. Este vorba de specialiști și experți din străinătate, care vor ajuta la dezvoltarea municipiului.

„Noi vrem să dezvoltăm multilateral orașul, iar pentru asta nu vrem să inventăm roata, ci să atragem opiniile și experiența celor mai buni specialiști din diferite domenii, din diferite țări. Vreau să vă anunț că am discutat în ultimele săptămâni și de curând am primit niște răspunsuri din partea mai multor specialiști din mai multe state, care și-au arătat interesul și disponibilitatea să vină cu experiența lor, pe care o vom implementa la Bălți. Este vorba de experți în construcții, arhitectură, mediu, urbanism, transport etc. Nu e pentru prima dată când facem asta. V-am spus deja că la Orhei și în celelalte localități unde avem primari din partea Partidului „ȘOR” construim drumuri din beton după o tehnologie americană, care au o garanție de 25 de ani. Pentru a construi un management eficient de depozitare și colectare a deșeurilor, de exemplu, avem nevoie de opinia celor au făcut deja acest lucru, care știu cum să-l facă. Trebuie reconstruită rețeaua de apă și canalizare. Știm că la Bălți există un sol specific, cu multe ape freatice la suprafață, de aceea, pentru a rezolva această problemă, avem nevoie de consultarea specialiștilor din mai multe domenii”, a declarat Marina Tauber.

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 10:58
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
07 Dec. 2021, 10:58 // Actualitate //  Petru Beregoi

Președinta țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj emoționant de motivare a cetățenilor să se vaccineze împotriva coronavirusului, divulgând care a fost pentru ea cea mai dificilă zi din acest an.

Șefa statului, a spus că i-a fost „imposibil de greu să privească în ochii copii, părinții și soții”, care au rămas fără persoanele dragi, care s-au jertfit în primul an de COVID, pentru a trata bolnavii.

„Cea mai grea zi din acest an a fost ziua când am înmânat Ordinul de Onoare rudelor celor 134 de medici, surori medicale, șoferi de ambulanțe felceri și infirmiere, care au murit în prima linie, în primul an de COVID. A fost greu! Imposibil de greu să privesc în ochii copiilor, care au rămas fără mamă, a soțiilor rămase fără soț, a părinților, care și-au pierdut copii, plecați mult mai devreme. M-am gândit atunci că, dacă am fi avut vaccin aș fi înmânat acest ordin nu post-mortem, ci unor oameni vii, care au luptat eroic pentru a salva alte vieți. Dacă am fi avut vaccin am ar fi rămas în viață scriitorul Nicolae Dabija și diplomatul Valeriu Purea, folcloristul Tudor Colac și jurnalista Antonina Sîrbu, vocea de aur – Alexei Revenco și penița de argint – Efim Josanu – oameni, care aveau atât de mult potențial creativ”, a dezvăluit președinta țării.

În acest context, Maia Sandu a amintit că, de la apariția vaccinului a făcut tot posibilul ca să fie adus în țară diverse seruri, astfel încât cetățenii să aibă posibilitatea de a alege cu ce vaccin să se imunizeze.

„Din prima clipă când am aflat că a apărut vaccinul am început să bat la toate ușile, pentru a-l aduce în Republica Moldova. Am fost auziți și am fost ajutați. Acest vaccin oferit nouă a fost achitat cu mii de euro de partenerii noștri, pentru a putea merge la o nuntă, dar nu la o înmormântare, în vacanță, dar nu la spital, să-și poată îmbrățișa omul drag pe viu și nu doar în gând”, a mai spus Sandu.

Totuși, Maia Sandu afirmă că, deși vaccinul este unica șansă de a scăpa de această pandemie și de a opri decesurile, mulți tineri încă preferă să nu se imunizeze din cauza dezinformării.

„Mă doare enorm să văd medici luptând pentru viața unui copil a cărui mamă pur și simplu nu a găsit timp să se vaccineze, mă doare să văd tineri intubați, deși au acces la orice informație, au ales să ajungă la terapie intensivă. Am reușit să aducem vaccin divers, pentru toată lumea! M-am vaccinat și eu, alături de sute de mii de cetățeni. Nu voi ezita să mai fac aceasta încă odată dacă va fi nevoie”, conchide Maia Sandu.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală