Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

„Tocmai 81 de volume”! Ulanov dă replică: Standardele duble ale Procuraturii Generale sunt evidente

30 Iul. 2021, 14:21
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
30 Iul. 2021, 14:21 // Politica //  Tatiana Rusnac

După ce Procuratura Generală a emis un comunicat de presă în care a anunțat că Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”, parlamentarul a venit cu o reacție.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Ulanov scrie că întreg grupul de procurori a făcut o muncă „grandioasă”.

„Procuratura Generală anunță cu voce tare despre finalizarea „celui mai dificil” dosar penal – vânzarea-cumpărarea a 38% din acțiunile Victoriabank, pe care Platon le-a vândut clientului meu – compania Insidown. Tocmai 81 de volume! Sechestrarea bunurilor mele personale în valoare de milioane de lei! (precum și a bunurilor mamei mele, procurate cu 15 ani în urmă!!!) O muncă grandioasă a unui întreg grup de procurori prin semnificația și consecințele sale juridice”, se arată în postare.

De asemenea, deputatul mai spune că:

„Și acum, principalul rezultat al anchetei – acțiunile vândute (38% acțiuni ale Victoriabank) rămân la cumpărător, banii primiți (cca 30 de milioane de euro) rămân la vânzător, iar avocatul, care și-a îndeplinit activitatea în conformitate cu instrucțiunile clientului, este responsabil pentru aceste rezultate. Ei nici măcar nu au fost interogați în cadrul anchetei și nu sunt atrași. Iar ceilalți reprezentanți ai participanților la tranzacție (avocații lui Platon, juriștii băncii, alți intermediari) – dețin în dosar statutul de martor. Chiar deloc amuzant. Dar vouă?”, a mai adăugat membrul Partidului „ȘOR”.

În cele din urmă, Denis Ulanov susține că nu are nici o atribuție cu frauda bancară.

„Procurorul general Stoianoglo a confirmat la comisia juridică a Parlamentului că eu niciodată NU am fost beneficiarul niciunui leu din așa-numita frauda bancara. Dar, aparent, și acest lucru procurorii l-au „uitat”, mult mai efectiv sună сă proprietatea deputatului a fost sechestrată. Există multe alte momente pe care le voi spune cu siguranță săptămâna viitoare la conferința de presă și le cer jurnaliștilor să participe la ea, precum și la toate ședințele de judecată din dosarul meu penal”, a conchis acesta.

Amintim că rechizitoriul procurorilor cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume. Despre asta a anunțat astăzi Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Acum patru luni, la cererea Procurorului General, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară. Inculpatul pledează nevinovat și este cercetat în libertate.

Precizăm că, într-un an și jumătate, Procuratura a întors la 180 de grade anchetele anterior dosite și mimate în dosarul „Frauda bancară”, perioadă în care procurorii au finalizat și expediat în judecată zeci de dosare și persoane intangibile până nu demult.

În prezent, procurorii investighează o multitudine de fapte infracționale care au avut loc în intervalul anilor 2010 – 2015 care, la fel, fac obiectul  dosarului „furtul miliardului”. Investigațiile vor continua până la etapa la care vor fi trași la răspundere nu doar organizatorii și beneficiarii, ci și cei care au favorizat adoptarea deciziilor ilegale care au permis devalizarea sistemului național bancar.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 17:53
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 17:53 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Moscova avertizează Washingtonul și companiile americane să nu se mai amestece în afacerile interne ale Rusiei și reamintește că răbdarea autorităților din Rusia se poate epuiza. Declarațiile au fost făcute de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din Federația Rusă, Maria Zakharova.

Potrivit ria.ru, anterior, agenția a trimis în Statele Unite „dovezi irefutabile” ale încălcărilor legislației ruse de către platformele străine de internet: acestea au refuzat să elimine conținutul interzis, ceea ce pare critic în ajunul alegerilor.

„Presupunem că autoritățile din SUA vor lua imediat măsuri cuprinzătoare pentru a ne îndeplini cererile. După cum știți, răbdarea părții ruse, care s-a abținut până acum să ridice bariere pentru afacerile americane în Rusia, nu este nelimitată”, a spus diplomatul.

Cu o zi înainte, ministrul de externe, Serghei Lavrov, a declarat, de asemenea, că toate informațiile despre problemă au fost transmise la Washington și așteaptă o explicație.

Totodată, ambasadorul american în Rusia, John Sullivan, a fost convocat în legătură cu această problemă.

Alegerile pentru Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, au loc în perioada 17 – 19 septembrie, într-o atmosferă marcată de scăderea în popularitate a partidului lui Vladimir Putin, Rusia Unită, fapt care a readus pe agendă practici contrare scrutinelor considerate corecte. Duma de Stat este aleasă pentru un mandat de cinci ani, conform unui sistem mixt: 225 de deputați – conform listelor de partid, alți 225 – în circumscripții cu mandat unic.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române