Curs valutar
 • EUR
  20.1160
  0.5433%
 • USD
  17.7288
  -0.0389%
 • RUB
  0.2376
  1.1785%
 • RON
  4.0625
  0.5022%
 • UAH
  0.6533
  -0.1531%

Top 10 cărți de dezvoltare personală pe care să le citești în timpul liber

18 Oct. 2021, 15:51
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Oct. 2021, 15:51 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Oricare ar fi problemele cu care te confrunți în momentul de față, lectura motivațională urmată de punerea în practică a sfaturilor învățate te poate ajuta. Sau poate că nu ai probleme, poate pur și simplu ți-ai propus ceva, ai un obiectiv de realizat și nu prea știi de unde sau cu ce ar trebui să începi. Răspunsul poate fi același: cu o carte motivațională. Când este vorba despre astfel de cărți, care să te ajute să te dezvolți, părerile sunt extrem de împărțite. Cărțile din lista de mai jos reprezintă, în orice caz, un start bun.

Top 10 cărți motivaționale pe care trebuie să le citești

Mulți cititori au tendința de a respinge cărțile inspiraționale și de dezvoltare personală, considerându-le nerealiste, prea optimiste, însă există și persoane care nu-și văd viața fără ele. Bineînțeles că există și un tărâm de mijloc, populat de persoanele care nici nu le cumpără, dar nici lu le refuză.

Totuși, este important de remarcat că în aceste zile cărțile de dezvoltare personală au început să fie din ce în ce mai populare la noi în țară, lucru care este cu siguranță de admirat. Dacă și tu te numeri printre acele persoane preocupate de dezvoltare atât pe plan personal, cât și profesional, atunci lista de mai jos îți va fi cu siguranță de un real folos.

1. INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ

Această carte scrisă de Daniel Goleman promovează ideea că nu te poți numi o persoană care investește corect și inteligent în dezvoltarea sa dacă nu știi cum să-ți gestionezi emoțiile, pentru a le putea folosi atât în avantajul tău, cât și al celorlalți.

2. PUTEREA PREZENTULUI

„Puterea prezentului“ de Eckhart Tolle este o carte care nu ar trebui să-ți lipsească din bibliotecă. Mesajul ei este unul cât se poate de simplu: să trăieşti în prezent este cea mai adevărată şi simplă cale spre fericire.

3. ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE

Ai probleme când vine vorba despre prioritizarea sarcinilor și te trezești adesea că amâni lucruri? Atunci cartea lui Brian Tracy este lectura potrivită pentru tine. Parcurgând-o vei descoperi 21 de metode care te vor ajuta să faci mai multe lucruri într-un timp mai scurt.

4. CELE 7 DEPRINDERI ALE PERSOANELOR EFICACE

Lucrarea lui Stephen R. Covey este una dintre cele mai faimoase cărți de self-help, fiind vândută în întreaga lume în milioane de exemplare. Autorul a reușit să formuleze nici mai mult nici mai puțin de 7 principii ale oamenilor eficienți, pe care trebuie să le aplici dacă vrei să te bucuri de succes.

5. REGULA DE 5 SECUNDE

Scrisă de Mel Robbins, „Regula de 5 secunde“ este un îndemn în a-ți lua inima în dinți și a lupta cu unul dintre cei mai mari dușmani ai tă, și anume bătutul pasului pe loc. Nu crezi că 5 secunde sunt suficiente ca să scapi de îndoieli și tergiversări? Robbins este convins ca da.

6. PUTEREA OBIȘNUINȚEI

„Puterea Obișnuinței“ de Charles Duhigg prezintă descoperiri științifice de ultimă oră care explică de ce există obișnuințele, dar și cum pot fi ele schimbate. De asemenea, în rândurile acestei cărți veți descoperi obișnuințele care s-au dovedit cruciale pentru succesul unor personalităti de renume precum Martin Luther King Jr., Howard Schultz sau Michael Phelps.

7. SECRETELE SUCCESULUI

Prima carte a lui Dale Carnegie este un bestseller atemporal, încărcat de sfaturi care au trecut testul timpului și care au împins pe scara succesului mulți oameni influenți. La aproape un secol distanță, cartea este la fel de relevantă și în prezent. Principiile lui Carnegie te vor ajuta să-ţi atingi potenţialul maxim într-o eră a complexităţii şi competitivităţii.

8. INSTRUMENTELE TITANILOR

Cartea lui Tim Ferriss oferă un răspuns complet la întrebarea: „Ce fac miliardarii în primele 60 de secunde după ce se trezesc?“. Totodată, citind-o vei face cunoștință cu peste 100 de „titani“ (miliardari, celebrități, artiști, medici, atleți) pe care Ferriss i-a intervievat în cadrul podcastului său, fiecare cu tacticile, rutina și obiceiurile sale.

9. GÂNDIRE RAPIDĂ, GÂNDIRE LENTĂ

„Gândire rapidă, gândire lentă“ este un adevărat tur de forţă în domeniul psihologiei comportamentale. În această carte, Daniel Kahneman explică cum mintea noastră ajunge la concluzii şi ia decizii, susținând că partea creierului responsabilă pentru luarea deciziilor are două personalităţi: Sistemul 1 şi Sistemul 2. Despre acestea, veți afla mai multe citind cartea.

10. GÂNDEȘTE ȘI VEI FI BOGAT

Această carte a fost scrisă de Napoleon Hill în anul 1937, după ce timp de 25 de ani a cercetat vieţile şi experienţele celor mai de succes şi bogaţi oameni ai vremii. Vorbim despre Carnegie, Edison, Ford şi alţi magnaţi ai secolului XIX. La 84 de ani de la lansarea cărții, lecţiile sale rămân actuale şi inspiraţionale.

 

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 22:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Nov. 2021, 22:18 // Politica //  Cristina Vlah

Directoarea Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, pleacă din funcție. Ea și-a luat rămas bun de la colegi, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, informează Realitatea.md.

„Azi se încheie mandatul meu la Institutul Național al Justiției.

Am avut bunul prilej și marea onoare să conduc această deosebită instituție cu personalitate și caracter, cu staf mega calificat, formatori inteligenți, audienți cu-minți și Consiliu profesionist. Timp de 7 ani împreună am depus efort și suflet nu pentru o simplă schimbare, ci pentru o adevărată transformare ce a permis INJ-ului să facă un salt enorm.

Ne-am bucurat de sprijinul și girul partenerilor de dezvoltare, în special al Ambasadei SUA, UNDP și CoE, care au avut încredere în noi și ne-au apropiat de aceste rezultate frumoase.

Vă multumesc tuturor pentru că mi-ați permis să facem echipă comună. Vă urez tuturor curaj și împliniri în toate, iar bunului INJ – prosperitate în continuare”, scrie Diana Scobioală.

În acest sens, cei din Institutul Național al Justiției urmează să numească un nou director.

Realitatea.md menționează că noua funcție a Dianei Scobioală va fi cea de judecătoare la CEDO din partea țării noastre.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală