Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

TRM are un nou membru în CS: Eu nu sunt specialist în finanțe și economist și cam în direcția aceasta nu lucrează capul

09 Iul. 2021, 17:16
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
09 Iul. 2021, 17:16 // Actualitate //  Realitatea.md

Consiliul Audiovizualului (CA) l-a desemnat pe muzicianul Ian Mihailevschi drept câștigător la concursul pentru ocuparea funcției vacante de membru al Consiliului de Supraveghere al companiei Teleradio-Moldova (CSM TRM). Mandatul acestuia este de șase ani. În cursă mai erau înscrise două persoane, dar candidații nu s-au prezentat la interviu, scrie Media-Azi.

Concursul a fost organizat pentru ocuparea a două locuri vacante la CS TRM, reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale altele decât municipiul Chișinău, după ce mandatele foștilor membri Veaceslav Vlad și Alexandru Vasilache au expirat. Inițial, în competiția anunțată de CA s-a înscris doar un singur candidat – jurnalista Diana Josu-Braniște. După prelungirea termenului pentru depunerea candidaturilor, s-au mai înscris Inna Zlatovcena și Ian Mihailevschi.

În cadrul ședinței din 9 iulie, când s-a desfășurat concursul, la interviu s-a prezentat doar Mihailevschi. El a ținut să precizeze că acționează din numele propriu și „nu reprezintă alte interese”. De asemenea, el s-a arătat mulțumit de produsul difuzat de postul public de televiziune Moldova 1, iar printre direcțiile principale de care ar dori să se preocupe în cadrul CS se numără lărgirea tematicilor istorice și culturale la TV și radio, promovarea patrimoniului cultural, modernizarea mijloacelor tehnice, atragerea tinerilor specialiști și asigurarea condițiilor de muncă. Ian Mihailevschi s-a pronunțat și pentru păstrarea Orchestrei Naționale Simfonice a Teleradio-Moldova.

Întrebat de membra CA Lidia Viziru despre schimbările pe care ar trebui să le facă managementul companiei TRM, Ian Mihailevschi a declarat: „Eu nu sunt specialist în finanțe și economist și cam în direcția aceasta nu lucrează capul. Sunt muzician și cântăreț”.

După interviu, șapte membrii CA au votat pentru a-l desemna drept câștigător al concursului. Lidia Viziru și Larisa Manole s-au arătat împotrivă.

CV-ul lui Ian Mihailevschi nu a fost făcut public de CA. Potrivit paginii sale de Facebook, el lucrează la Casa de Cultură „Flacăra” din Bălți și are studii în domeniul muzical. Pe canalul de Youtube sunt publicate videoclipuri cu mai multe compoziții muzicale, inclusiv de la nunți, interpretate de el cu pseudonimul scenic Iancu, scrie sursa citată.

Ian Mihailevschi este ce de-al optulea membru al CS TRM, iar concursul pentru celălalt loc rămas vacant va fi anunțat la una din ședințele viitoare ale CA.

Consiliul de supraveghere TRM trebuie să fie constituit din nouă membri, personalităţi publice cu calificări profesionale în domeniile jurnalismului, dreptului, relaţiilor cu publicul, relaţiilor internaţionale, culturii, cinematografiei, gestiunii financiare şi gestiunii întreprinderii comerciale, tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, activităţii academice, mass-mediei, ingineriei. În componenţa CS TRM sunt desemnaţi cel puţin trei reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale, altele decât municipiul Chişinău.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 15:47
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 15:47 // Sci-tech //  Mădălina Sorokovsky

Serialul „Arthur”, cel mai longeviv serial de animaţie pentru copii din Statele Unite, se va încheia după 25 de ani de difuzare, informează The Guardian. Prin urmare, ultimul sezon al acestei producţii va fi difuzat în 2022.

Postul de televiziune PBS Kids intenţionează să sisteze producţia serialului la finalul celui de-al 25-lea sezon, a anunţat unul dintre creatorii producţiei TV în timpul unei podcast difuzat miercuri.

Kathy Waugh, care a fost invitată în cadrul podcastului Finding DW, a spus că serialul de animaţie nu mai este în producţie. Ea a spus că petrecerea cu prilejul încheierii filmărilor a avut loc în urmă cu doi ani.

„Cred că (PBS) a făcut o greşeală, iar „Arthur” ar trebui să revină şi nu cred că sunt singura care crede că au făcut o greşeală. ‘Nu ştiu dacă a fost o problemă de rating sau dacă venise timpul să fie scos la pensie”, a spus Kathy Waugh.

Serialul „Arthur”, lansat în 1996, este o adaptare a unei populare serii de cărţi semnate de Marc Brown, care a creat personajul omonim în 1976. Eroii serialului sunt un porc-furnicar, familia şi prietenii acestuia. Producţia a fost difuzată şi în alte ţări în afara Statelor Unite.

Acest serial de animaţie, multiplu premiat cu Emmy şi recompensat cu alte distincţii, s-a remarcat de-a lungul timpului pentru lecţiile referitoare la diversitate şi toleranţă destinate copiilor.

Producţia a declanşat o controversă în 2019 în urma unui episod care includea o căsătorie între persoane de acelaşi sex. Episodul, în care profesorul lui Arthur, domnul Ratburn, se căsătoreşte cu partenerul său, Patrick, a fost catalogat drept inadecvat pentru copii de Alabama Public Television. Postul de televiziune a refuzat să difuzeze acest episod.

Unul dintre producătorii executivi ai serialului, Carol Greenwald, a spus că PBS va continua să difuzeze episoade în reluare.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate