Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Ucraina anunță noi norme de trecere a frontierei sale în contextul pandemic. Acestea intră în vigoare din 5 August

04 Aug. 2021, 10:35
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
04 Aug. 2021, 10:35 // În Lume //  Realitatea.md

Începând cu data de 5 august 2021, guvernul ucrainean anunță despre înăsprirea regulilor de trecere a frontierei pentru cetățenii săi și turiștii care nu au fost imunizați cu cel puțin cu o doză de vaccin împotriva COVID-19. De asemenea, noile măsuri prevăd introducerea unor restricții suplimentare pentru aceste categorii de persoane. Acest lucru a fost anunțat luni de deputatul fracțiunii Servitorul Poporului din Rada Supremă din Ucraina și șeful comisiei parlamentare pentru probleme de sănătate, Mihail Radutsky.

Săptămâna aceasta intră în vigoare noile norme de trecere a frontierei. Pentru a reduce la minimum riscurile răspândirii mutațiilor coronavirusului, ucrainenii și străinii vor efectua testul la intrarea în țară. Excepție fac cetățenii Ucrainei care au făcut cel puțin o vaccinare împotriva COVID și locuitorii altor țări cu certificate. Pentru nevaccinați (vaccinuri aprobate de OMS) care călătoresc din Rusia și India (dacă au fost în țară mai mult de 7 zile) autoizolare obligatorie, scrie oficialul pe pagina sa de Facebook.

Din mesajul publicat de către Mihail Radutsky nu este clar cine va suporta cheltuielile pentru test.

De asemenea, acesta a precizat că Ucraina va fi obligată să introducă restricții pentru cetățenii nevaccinați. El a reamintit că Ministerul Sănătății a anunțat deja că, dacă situația epidemiologică se agravează, vor funcționa doar acele școli în care cel puțin 80% dintre profesori sunt vaccinați. În prezent, doar jumătate din numărul total de cadre didactice sunt vaccinate.

Potrivit șefului comisiei parlamentare, ar trebui introduse restricții similare în ceea ce privește angajații serviciilor de transport, unitățile de catering, structurile comerciale sau comunale, ai căror angajați sunt în contact direct cu populația. „Noi, în Ucraina, nu vorbim despre vaccinarea obligatorie, nimeni nu are dreptul să oblige o persoană să fie vaccinată”, a subliniat el.

Ucraina a început vaccinarea printre ultimele din Europa – pe 24 februarie. De atunci, 3.599.169 de persoane au fost vaccinate în țară, 2.033.616 dintre ele au primit două doze. Pentru vaccinarea în Ucraina, sunt folosite vaccinuri precum Pfizer, AstraZeneca, CoronaVac și Moderna

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:30
 // Categoria: Economie // Autor:  Mădălina Sorokovsky
24 Sept. 2021, 05:30 // Economie //  Mădălina Sorokovsky

Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat primul infografic informativ din cele 20, care reprezintă dinamica livrărilor de produse petroliere în Republica Moldova în perioada 2019-2020, scrie Bani.md.

Piața produselor petroliere din Republica Moldova este asigurată din importul acestora de la principalii furnizori din regiune. Conform datelor statistice ale ANRE elaborate în baza rapoartelor prezentate de companiile licențiate și importurilor înregistrate de Serviciul Vamal, România este principal furnizor de produse petroliere în RM, urmat de Federația Rusă, Bulgaria, Serbia și Belarus.

AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române