Curs valutar
 • EUR
  20.7202
  -0.2124%
 • USD
  17.6982
  0.0096%
 • RUB
  0.2436
  0.3695%
 • RON
  4.1871
  -0.172%
 • UAH
  0.6647
  0.4062%

Un act fals „de rezervă” perfectat pentru 50 de euro îl poate costa pe un bărbat până la doi ani de închisoare

25 Mart. 2021, 16:34
 // Categoria: Societate // Autor:  Maxim Pulber
25 Mart. 2021, 16:34 // Societate //  Maxim Pulber

Un bărbat de 61 de ani, cu cetățenie moldovenească și bulgară, a pornit spre Turcia la volanul propriului automobil, dar și cu un act falsificat în geanta de mână. Documentul a fost ridicat și urmează a fi supus expertizei, iar bărbatul riscă amendă pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Incidentul a fost înregistrat astăzi, 25 martie, în jurul orei 12:30, la ieșirea din Republica Moldova prin punctul de trecere a frontierei Cahul.

Bărbatul era la volanul unui autoturism de model Mercedes Viano, înmatriculat în Moldova și a declarat polițiștilor de frontieră că pleacă în Turcia. Însă la existența unor informații, parvenite de la ofițerul de investigație al SPF Cahul, bărbatul a fost supus unui control mai amănunțit, inclusiv mijlocul de transport și bagajul acestuia.

Ca urmare a controlului efectuat, în geanta de mână a șoferului, polițiștii de frontieră au descoperit un certificat de înmatriculare moldovenesc, care fiind verificat cu tehnica specială, s-a stabilit că prezintă indici de falsificare. „Actul” era imprimat cu datele de identitate ale conducătorului auto, însă eliberat pentru un alt mijloc de transport.

Fiind audiat, bărbatul a comunicat că mijlocul de transport la care polițiștii de frontieră au depistat actul falsificat l-ar deține în posesie legală, având toate actele în regulă. Din spusele acestuia, certificatul de înmatriculare l-ar fi perfectat în mai 2020, contra sumei de 50 de euro, pentru a avea de schimb în cazul vreunei încălcări a circulației rutiere, dar a asigurat că nu s-a folosit de el.

Conform legislației, deținerea și folosirea actelor oficiale false se pedepsește cu amendă în mărime până la 650 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Realitatea Live

28 Sept. 2021, 09:56
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
28 Sept. 2021, 09:56 // Politica //  Realitatea.md

Limbaj de cartier, înjurături ca la ușa cortului sau înjură de mama focului. Multe expresii populare pot fi găsite pentru a descrie un incident care a avut loc joi, 23 septembrie, în plenul Parlamentului. 

Invitat la tribuna centrală pentru a ține o luare de cuvânt, deputatul PAS Boris Marcoci s-a împiedicat, iar cât ai clipi din ochi, pe fundal, vine și „capodopera” rostită de deputat – бл@дь. Cel mai probabil deputatul nu și-a dat seama că microfonul era deja pornit și-l aștepta pentru luarea de cuvânt, care nu a mai fost atât de aprinsă ca în momentul în care s-a împiedicat. 

Realitatea.md amintește că deputatul Boris Marcoci este candidatul PAS la alegerile locale din Bălți.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române