Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

Un miliardar o face pe Baba Vanga..: Oamenii vor trăi în cosmos, iar pământul va fi loc de odihnă

15 Nov. 2021, 10:24
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Realitatea.md
15 Nov. 2021, 10:24 // Cosmos //  Realitatea.md

Jeff Bezos este de părere că, în viitor, oamenii își vor construi traiul în colonii spațiale, adică în cosmos. Fondatorul Amazon cu o avere de miliarde și-a expus poziția despre cum vede lumea și care ar fi perspectivele acesteia.

Potrivit presei internaționale cu referire la declarațiile miliardarului Jeff Bezos, oamenii se vor naște în cosmos, adică în afara Terrei, iar însăși planeta, pământul, va deveni un loc de odihnă.

„Ei se vor naște în aceste colonii spațiale și vor trăi în ele, după care vor începe să viziteze Pământul, la fel cum acum vizitează, spre exemplu, Parcul Național Yellowstone din SUA”, a declarat Bezos.

Omul de afaceri a mai adăugat că acesta ar fi un viitor mai aproape de adevăr decât ipoteza, precum că oamenii se vor stabili cu traiul pe alte planete din sistemul universului.

„Acele colonii spațiale vor fi un fel de orașe plutitoare și vor avea râuri, păduri, animale sălbatice. Vor putea găzdui cel puțin un milion de oameni”.

Amintim că, la mijlocul lunii octombrie 2021, a devenit cunoscut faptul că Blue Origin – la fel compania lui Jeff Bezon – va crea o stație spațială comercială „Orbital Reef” pe orbita joasă a Pământului. Se va întâmpla până în 2025-2030 și va fi un parc de afaceri spațiale cu scopuri mixte, cum ar fi pentru cercetători, mass-media, turiști spațiali, oameni de afaceri și mulți alții.

Este de menționat că Jeff Bezos nu este singurul care o face pe Baba Vanga – o cunoscută clarvăzătoare de origine bulgară – și nici unicul bogătaș care investește bani în cosmos, în special, în călătorii spațiale.

Tensiuni între bogătași! Musk nu a mai tăcut. A vorbit deschis despre Bezos. Toată planeta se așteaptă la „război”

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 11:19
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
07 Dec. 2021, 11:19 // Societate //  Valentina Buză

Un incendiu care a izbucnit într-un bloc locativ cu 2 nivele pe strada Prieteniei 8 din orașul Ialoveni a pus pe jas pompierii IGSU. Potrivit informațiilor, aceștia au fost alertați să intervină în jurul orei 02:05.

Mai exact, conform datelor, un apartament de la primul etaj a fost cuprins de flăcări.

„Pentru stingerea incendiului, la fața locului au intervenit 2 echipe de pompieri, care ajunși au stabilit că arderea s-a produs în bucătăria apartamentului, iar în apartamentele vecine de la etajul 2 au rămas blocate mai multe persoane care riscau să se intoxice cu produsele de ardere”, se arată în nota informativă a IGSU.

Așadar, în cel mai scurt timp, cu ajutorul scării culisabile, salvatorii au reușit evacuarea a celor 6 persoane blocate, inclusiv doi minori în vârstă de 10 și 15 ani. Datorită intervenției operative a pompierilor, aceștia nu au avut de suferit.

„Arderea a fost localizată către ora 02:25, iar incendiul a fost lichidat complet la ora 02:44. Conform IGSU, în urma incendiului victime nu au fost raportate, iar focul a distrus mai multe bunuri materiale din bucătăria apartamentului cu suprafața de 10 m2 și parțial antreul apartamentului”.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.


 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală