Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

Unde se află mormântul lui Marilyn Monroe și care este prețul criptei de lângă legendara actriță a Hollywood-ului

09 Sept. 2021, 21:22
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
09 Sept. 2021, 21:22 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Marilyn Monroe este una dintre cele mai influente actrițe hollywoodiene din toate timpurile și, deși a fost foarte cunoscută, puțini știu unde se află mormântul acesteia. Află unde este situat acesta, în cazul în care ești prin zonă și vrei să-i aduci un omagiu celebrei actrițe.

Unde poți vizita mormântul celebrei Marilyn Monroe

Marilyn Monroe. Un nume care înseamnă mult pentru actorie dar și care reprezintă un icon al eleganței și rafinamentului. Un nume care a influențat multe alte vedete ulterioare, printre care și cunoscutul Marilyn Manson. În data de 4 august 1962, Marilyn Monroe se stingea din viață la vârsta de 36 de ani.

La acea vreme, s-a stabilit că aceasta s-a sinucis cu o supradoză de somnifere, actrița fiind găsită întinsă pe pat, goală și în timp ce ținea telefonul în mână. Deși la acea vreme au apărut mai multe ipoteze precum suicidul, accidentul sau crima, cel mai veridic răspuns pare a fi cel al sinuciderii.

Frumoasa actriță nu era la prima sa tentativă de acest gen, anterior încercând același lucru de alte patru ori.

Trupul actriței a fost înmormântat la cimitirul Westwood Memorial Park din Los Angeles. Chiar cu câteva luni înainte de a deceda, actrița s-a decis să reia legătura cu fostul soț, Joe DiMaggio, iar cei doi ar fi urmat să se recăsătorească în data de 8 august 1962. DiMaggio a organizat ceremonia unde nu a fost prezent nimeni din anturajul hollywoodian al artistei, iar asta pentru că celebrul jucător de baseball considera că ei erau cei vinovați de moartea lui Marilyn Monroe.

Două decenii de trandafiri roșii

DiMaggio, ca un ultim gest romantic pe care  l-a putut face, a trimis timp de 20 de ani săptămânal, trandafiri roșii la mormântul celei care urma să îi fie soție pentru a doua oară. Cel dintâi nu s-a mai recăsătorit niciodată, iar înainte să se stingă din viață, în anul 1999, acesta a spus: „În sfârșit o voi reîntâlni pe Marilyn!”.

Mormântul acesteia a devenit ulterior loc de pelerinaj, iar cimitirul unde este înmormântată a devenit unul dintre obiectivele turistice ale zonei. Trupul acesteia a fost înmormântat în cripta cu numărul 24, fiind ușor de recunoscut, asta pentru că este acoperită cu urmele de ruj lăsate de fanii care vizitează și astăzi cimitirul.

În urmă cu aproape trei decenii, Hugh Hefner a cumpărat cripta de lângă mormântul lui Marilyn Monroe pentru suma de 75.000 de dolari. Acesta considera că are o conexiune cu celebra actriță, ambii fiind născuți în anul 1926 și pentru că Marilyn Monroe a apărut pe prima copertă a revistei Playboy, în anul 1953.

Din cauza celor două celebrități care sunt înmormântate acolo, prețul criptei de lângă a ajuns la prețul de 2 milioane de dolari. Acea criptă a aparținut compozitorului Jerry Herman, care a cumpărat cripta în anul 1997. Pentru că el a fost înmormântat în 2019, alături de mama sa în New Jersey, rudele acestuia au scos cripta la vânzare.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 11:26
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
19 Oct. 2021, 11:26 // Societate //  Valentina Buză

Caz șocant în stânga Nistrului. Un bărbat în vârstă de 35 de ani și-a bătut cu bestialitate copiii în vârstă de șapte și zece ani. Mai exact, el le-a aplicat măsuri „speciale” de educație cu ajutorul unui fir electric.

Potrivit informațiilor, prima situație a avut loc la data de 14 octombrie curent, când mama a plecat la serviciu, iar copiii au rămas acasă împreună cu tatăl lor.

„Bărbatul a consumat băuturi spirtoase și și-a pierdut controlul. Băiatului mai mic i-a aplicat opt lovituri cu firul electric pentru că ar fi ieșit din ogradă fără a cere permisiune”.

Potrivit presei locale, o zi mai târziu în același mod l-a „educat” și pe fiul mai mare, iar mai mult de atât, l-a lovit de mai multe ori cu picioarele peste tot.

„Mama băiatului a declarat că a fost pedepsit din motiv că a refuzat să sorteze cartofii”.

Umare a celor întâmplate, polițiștii l-au dus pe bărbatul în vârstă de 35 de ani la inspectorat. Acesta va fi pus la evidență pentru agresivitate.

Minorii au fost trimiși să treacă un examen medical. Ancheta continuă, iar bărbatul agresiv riscă un dosar penal.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie