Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

„Unii concurenți electorali aplică duble standarde”! Reacția MAI la indignările AUR

14 Iun. 2021, 14:44
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
14 Iun. 2021, 14:44 // Politica //  Tatiana Rusnac

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au venit cu o reacție după ce membrii Alianței pentru Unirea Românilor au protestat de dimineață în fața sediului MAI.

Într-un comunicat de presă, responsabilii instituției menționează că este alarmantă atitudinea unor concurenți electorali care aplică duble standarde către acțiunile reprezentanților MAI în cazul în care reprezentanții partidelor sunt documentați în calitate de persoane care încalcă legea și în cazul în care au statut de parte vătămată.

„La 12.06.2021, în intervalul orelor 11:20 – 12:20, autobuzul membrilor și susținătorilor Partidului Politic „AUR”, a fost parcat neregulamentar în fața Primăriei Orhei. Conducătorul autocarului a ignorat cerințele indicatorului rutier de interzicere și a fost sancționat pentru parcarea în loc interzis conform art.240, alin.1, Cod Contravențional, de către agentul constatator din cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei”, anunță MAI.

Totodată, cei de la MAI anunță că anterior, în data de 11 iunie, în jurul orelor 16:00, a parvenit un apel la numărul unic de urgență 112, prin intermediul căruia am fost informați că în orașul Vadul lui Vodă, o persoana agresivă a deteriorat geamul de la autocarul menționat mai sus.

„În cadrul verificărilor s-a constat că autocarului, cu inscripția Partidului Politic ,,AUR”, parcat în fața unui centru comercial, i-a fost deteriorat un geam de către o persoană, vizibil în stare de ebrietate, care a fost reținută, identificată și pe numele acesteia fiind pornit un proces contravențional”, se mai arată în nota informativă.

În comunicat, reprezentanții instituției susțin că este regretabil că unul din aceste cazuri este folosit de către un concurent electoral pentru a obține prezența în spațiul mediatic, deși ambele cazuri reprezintă încălcări ale Codului contravențional.

(STOP CADRU) Protestul celor de la AUR din fața MAI, dat peste cap! Cine i-a făcut cu ou și oțet

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 12:04
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 12:04 // Life //  Mădălina Sorokovsky

O israeliană pe numele Goet Harel Segal a donat un rinichi unui băiat de 3 ani din Fâșia Gaza. Femeia s-a adresat centrului donatorilor fără să știe cine va deveni în cele din urmă beneficiarul. S-a dovedit a fi un copil din Palestina, iar acest lucru a provocat condamnări și neînțelegeri din partea familiei sale. În ciuda tuturor, femeia, cu riscul de a fi respinsă de rude, i-a salvat viața băiatului.

Donarea rinichilor nu este o practică neobișnuită în Israel. 60 la sută din familii au fost de acord să doneze organele rudelor decedate. Există, de asemenea, donatori sănătoși, care sunt gata să doneze un rinichi sau o parte a ficatului și nu numai pentru rudele lor.

Trei transplanturi de rinichi au fost efectuate recent în Israel și EAU, datorită „schimbului de rinichi” dintre cele două țări. Organele potrivite au fost găsite în altă țară și au salvat vieți.

Cu toate acestea, povestea lui Goet Segal a lui Haaretz este diferită. Rinichiul ei se potrivea unui băiat palestinian de 3 ani din Fâșia Gaza. Femeile native erau împotrivă, deoarece unele dintre rudele familiei au murit din mâinile teroriștilor, dar profesoara de grădiniță din nord a decis altfel. Și chiar i-a scris o scrisoare băiatului: 

„Nu mă cunoști, dar în curând vom fi foarte apropiați, deoarece rinichiul meu va fi în corpul tău. Sper din toată inima că această operațiune va fi încununată cu succes și că vei trăi o viață lungă, sănătoasă și plină de sens”, menționează Goet. 

Bunicul, în onoarea căruia Goet Segal a făcut acest pas, i-a spus întotdeauna că trebuie să trăiască cu sens și să respecte tradiția evreiască, în care nu există o datorie mai mare decât salvarea unei vieți.

Femeia speră că actul ei va deveni un exemplu de binefăcător în perioade de nesfârșite conflicte militare.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate