Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Ușile nu se mai închid la Parlament. Ambasadorul Ungariei s-a întâlnit cu Grosu. L-a invitat la Forumul de la Budapesta

04 Aug. 2021, 16:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
04 Aug. 2021, 16:19 // Politica //  Petru Beregoi

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu a fost invitat să participe la Forumul Parlamentar pentru Securitate și Informații ce va avea loc în luna septembrie la Budapesta. Invitația i-a fost transmisă astăzi de către ambasadorul Ungariei la Chișinău, Sándor Szabó pe care l-a primit în vizită la Parlament.

Cei doi oficiali au mai discutat despre intensificarea relațiilor în domeniile comercial-economic, financiar, umanitar, educațional și cultural între cele două țări.

Președintele Parlamentului a adus mulțumiri pentru sprijinul oferit de Ungaria anul trecut în combaterea pandemiei și în echiparea lucrătorilor medicali în lupta cu COVID-19.

Grosu și Szabó au convenit că parteneriatele în sfera bancară, farmaceutică și alte domenii trebuie extinse, iar țara noastră trebuie să profite de oportunitățile care i se deschid în prezent.

De asemenea, au abordat și subiectul colaborării mai active pe dimensiunea parlamentară dintre Republica Moldova și Ungaria.

Precizăm că, tot astăzi, Igor Grosu a avut întrevederi și cu ambasadorul UE.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române