Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

VIDEO E cald în birou? AEE informează cum să PĂSTREZI aerul rece

04 Aug. 2021, 16:42
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
04 Aug. 2021, 16:42 // Actualitate //  Valentina Buză

Lucrezi la birou și de cele mai multe ori ți se face cald și parcă te sufoci? Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea celui de-al doisprezecelea spot informativ, care vine și cu un pliant ce conține informații privind menținerea aerului rece în birou.

Uneori, tot ce trebuie pentru performanță și voie bună în oficiu este o gură de aer proaspăt. Mai ales vara, când biroul este aerisit și răcit suficient, colegii se pot concentra mai bine și se îmbolnăvesc mai rar. Dacă doriți să aveți cheltuieli mai mici dar nu vă permiteți schimbări radicale, Agenția pentru Eficiență Energetică vine cu sfaturi:

 • Deschideți periodic ferestrele. Ventilarea regulată sporește productivitatea și previne durerile de cap;
 •  Obișnuiți-vă să aerisiți încăperea de dimineață – deschideți larg toate geamurile ca să răciți pereții biroului cu brizele de aer matinal;
 • Folosiți jaluzele sau obloane. Astfel veți economisi energia prin utilizarea rațională a ventilatorului sau aparatelor de aer condiționat;
 • Înverziți biroul. Plantele cresc umiditatea, filtrează poluanții și transformă dioxidul de carbon în oxigen;
 • Utilizați eficient aparatele de aer condiționat. Nu le setați la performanțe maxime. Încercați să păstrați aceeași temperatură în tot oficiul. Diferențele de temperatură din hol sau toaletă pot duce la probleme circulatorii sau răceală.

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 04:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
24 Sept. 2021, 04:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a solicitat joi o transformare a sistemelor alimentare globale pe care o consideră esenţială în lupta împotriva încălzirii globale, a pandemiilor sau a conflictelor armate, relatează AFP.

„Războiul de pe planeta noastră trebuie să înceteze, iar sistemele alimentare sunt una dintre cheile păcii”, a insistat Guterres, organizator al unui summit mondial virtual privind sistemele alimentare, în marja Adunării Generale anuale a organizaţiei, scrie dcbusiness.ro.

Comunitatea internaţională trebuie să se doteze cu „sisteme alimentare care ne protejează planeta”, a pledat secretarul general al ONU.

„Este posibilă hrănirea unei populaţii mondiale în creştere salvând planeta. Peste tot, trebuie să consolidăm rezistenţa sistemelor alimentare locale la şocurile externe, cum ar fi conflictele, schimbările climatice şi pandemiile”, a insistat el.

La rândul lor, Statele Unite s-au angajat să pună capăt şi malnutriţiei datorită unei investiţii programate pe mai mulţi ani de peste zece miliarde de dolari destinate să accelereze transformarea unor sisteme alimentare, potrivit unui comunicat de la Casa Albă.

Foametea este în creştere în lume, schimbările climatice se accelerează şi ameninţă producţia agricolă: în acest context îngrijorător ONU a organizat joi, după un an şi jumătate de pregătire, acest summit mondial cu 85 de şefi de stat şi de guvern pentru a încuraja statele să îşi reformeze sistemele alimentare în încercarea de a face faţă provocărilor.

Miza este imensă. Se consideră că sistemele alimentare sunt responsabile pentru aproximativ o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Şi foametea continuă să crească: afectează 811 milioane de oameni în întreaga lume, în timp ce alte 2,7 miliarde nu au acces la o alimentaţie sănătoasă, potrivit unui raport al ONU.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române