Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

VIDEO Vrei să procuri aparat de aer CONDIȚIONAT? AEE vine cu RECOMANDĂRI și SFATURI utile

29 Iul. 2021, 09:58
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
29 Iul. 2021, 09:58 // Actualitate //  Valentina Buză

Vrei să cumperi un aparat de aer condiționat și nu știi după ce criterii să-l alegi? Agenția pentru Eficiență Energetică îți vine în ajutor și anunță lansarea celui de-al unsprezecea spot informativ, care vine și cu un pliant ce conține informații privind alegerea corectă a aparatului de aer condiționat.

Aparatul de aer condiționat este conceput pentru a crea confort. Sunt două tipuri de aparate de aer condiționat: cele fixe sunt destinate încăperilor mai mari iar cele mobile sunt perfecte pentru odăile mici, mai ales dacă stai în chirie și nu vrei să investești pe termen lung.

Astfel, dacă doriți să aveți cheltuieli mai mici dar nu vă permiteți schimbări radicale, Agenția pentru Eficiență Energetică vine cu sfaturi pentru a economisi energia electrică și bani.

 • Verificați clasa energetică a aparatului. Cheltuielile pentru energie electrică vor crește dacă nu alegeți un produs din clase superioare;
 • Apelați la specialiști pentru a estima capacitatea de răcire a aerului în încăpere. Un aparat cu putere prea mică va consuma prea mult fără să ofere rezultatul așteptat;
 • Luați în considerare și nivelul de zgomot al aparatului. Ideal ar fi ca acesta să nu depășească 40 dB;
 • Dacă doriți un randament maxim optați pentru tehnologia Inverter – astfel obțineți mult mai repede temperatura dorită.

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 13:54
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
23 Sept. 2021, 13:54 // Politica //  Petru Beregoi

Directorii Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și Serviciului Vamal vor fi numiți de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor, prin conferirea statutului de demnitar de stat. Proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal, legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, legii cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică și a legii cu privire la Serviciul Vamal a fost votat, astăzi, în cea de-a doua lectură finală de către Parlament.

Potrivit autorilor, un grup de deputați ai Fracțiunii PAS, prin modificările propuse se urmărește realizarea obiectivelor asumate prin programul de activitate al Guvernului pe domeniul fiscal și vamal.

„Este nevoie de organizare și planificare strategică, elaborare și aprobare a documentelor de politici corespunzătoare și o colaborare bună a instituțiilor responsabile cu Guvernul”, subliniază deputații.

Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Precizăm că, până în prezent, directorii SFS și Serviciului Vamal se numeau în funcție de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române