Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

USM – cel mai mare centru universitar din Republica Moldova te invită să depui dosarul la concursul de Admitere – 2021

23 Iul. 2021, 12:01
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
23 Iul. 2021, 12:01 // Actualitate //  Valentina Buză

Universitate de Stat din Moldova scrie istorie an de an începând din 1 octombrie 1946. Astfel, iată că de 75 de ani, la începutul anului de învățământ, USM își deschide larg ușile pentru a-i întâlni pe cei care își doresc să studieze în cel mai mare centru universitar din țară.

Fiind prima universitate din țară care a fost acreditată la nivel național, USM a reușit să construiască în timp un mediu academic propice pentru dezvoltarea a zeci de mii de tineri și personalități din țară. De asemenea, prestigiul și spectrul larg de oportunități la angajare reprezintă unul dintre elementele de bază de care se bucură absolvenții USM.

În prezent, Universitatea de Stat din Moldova oferă tinerilor posibilitatea de a studia în cadrul a 11 facultăți atât pentru ciclul de licență, cât și pentru cel de masterat, dar și patru școli doctorale. Pentru a facilita depunerea dosarelor la concursul de Admitere, USM a creat platforma EADMITERE. Informațiile despre oferta educațională pot fi consultate aici: Broșurile facultăților USM sau pe site, selectând compartimetul Licență-specialitati, respectiv, Masterat-specialitati.

Referitor la procesul de admitere, dosarele pot fi depuse atât cu prezență fizică (str. Al. Mateevici, 60), cât și online. Răspunsul la orice întrebare, îl poți obține AICI.

Viitori studenți ai USM vor avea posibilitatea de a beneficia de o bază tehnico-materială modernă, ce corespunde standardelor internaționale. Universitatea pune la dispoziția studenților 6 blocuri de învățământ, 10 cămine, o bibliotecă universitară dotată cu săli de lectură, un Palat al Sporturilor, o Casă de Cultură, cantine, baze de practică și de agrement.

Scopul primordial al Universității de Stat din Moldova este de a pregăti specialiști în diverse domenii şi formarea ansamblului de competenţe necesare integrării socio-profesionale; dezvoltarea potenţialului ştiinţific în domeniile de formare a specialiştilor; dezvoltarea şi promovarea ideilor, teoriilor, concepţiilor ştiinţifice prin activitatea de cercetare desfăşurată de personalul didactic şi studenţi; promovarea valorilor/reperelor axiologice general-umane şi naţionale; formarea profilului etic şi civic al tineretului studios; asigurarea calităţii învăţământului superior şi a serviciilor educaţionale prestate; participarea la elaborarea politicilor şi strategiilor educaţionale , dar şi la implementarea acestora în învăţământul superior; integrarea în spaţiul european al învăţământului superior şi de cercetare.

Universitatea de Stat din Moldova este recunoscută în arealul învăţământului universitar internaţional şi este integrată într-o puternică reţea de cooperare internaţională fiind membră a Asociaţiei Internaţionale a Universităţilor (IAU), Agenţiei Universitare a Francofoniei(AUF) și a Asociaţiei Euroasiatice a Universităţilor (AEU).

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 10:56
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
19 Oct. 2021, 10:56 // Societate //  Valentina Buză

Un bărbat în vârstă de 81 de ani, locuitor al satului Haragîș, raionul Cantemir este căutat intensiv de rude și oamenii legii. Mai exact, acesta a plecat de acasă la data de 15 octombrie curent și nu s-a mai întors.

Potrivit informațiilor, poliția a fost alertată de fratele bărbatului dispărut care a comunicat că el are pierderi de memorie, iar ulterior a mai plecat de acasă.

„La data de 15.10.2021, cu un apel telefonic s-a adresat cetățeanul Economide D. locuitorul satului Haragîş, raionul Cantemir, care a comunicat că fratele său Economide P. a.n.1940, la data de 15.10.2021, aproximativ orele 01:00, a plecat de la domiciliu şi pînă la moment nu s-a reîntors acasă. Ultimul are pierderi de memorie și anterior a mai plecat de la domiciliu fiind ulterior depistat”, spun ofițerii IP Cantemir.

Bărbatul nu s-a reîntors acasă și nu a fost depistat nici până la ziua de azi, iar în context, un grup de locuitori împreună cu rudele și polițiștii au inițiat astăzi, 19 octombrie, căutări prin pădurea din apropierea localității.
„La data de 19 octombrie 2021, căutările persoanei dispărute din satul Haragîș în plină desfășurare. La moment a fost depistată doar încălțămintea acestuia prin pădurea din preajma localității care a fost recunoscută de către rude”, se arată în nota informativă a IP Cantemir.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie