Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.014%
 • USD
  17.7044
  0.1384%
 • RUB
  0.2434
  0.9039%
 • RON
  4.1909
  -0.031%
 • UAH
  0.6661
  0.5705%

UTIL! Trucuri care te pot scăpa de zgârieturile superficiale de pe mașină

14 Sept. 2021, 13:07
 // Categoria: Life // Autor:  Valentina Buză
14 Sept. 2021, 13:07 // Life //  Valentina Buză

Chiar dacă ai grijă de mașina ta, este aproape inevitabil să nu apară zgârieturi pe suprafața caroseriei. Zgârieturile pot fi cauzate de mai mulți factori pe care nu-i poți controla. De la tamponări ușoare, pietricele aruncate de roțile altor mașini, ramuri de copaci, periile dispozitivelor de spălare automată, pisici sau păsări, atingerea caroseriei cu anumite obiecte dure, până la vandalism sunt cauzele zgârieturilor.

Totuși, există câteva soluții pentru a scăpa de ele, fără să bagi autoturismul în service, dacă sunt zgârieturi superficiale.

Zgârieturile de pe mașină, rezolvate acasă

În primul rând, trebuie să treci unghia peste zgârietură, ca să-ți dai seama cât de adâncă e zgârietura. Dacă unghia nu se agață, înseamnă că este o zgârietură minoră. Dacă unghia se agață, este vorba despre o zgârietură serioasă și nu va funcționa nicio metodă de-a ta.

Așadar, curăță bine zona de pe caroserie unde ai observat zgârietura și folosește una dintre metodele următoare. Poți aplica pastă de dinți: elimină zgârieturile minore de pe mașină datorită abrazivilor naturali pe care îi are în compoziție. Cu un burete sau cu o cârpă din microfibră curăța zona afectată, până când pasta va fi distribuită uniform. La final, șterge zona cu o cârpă curată.

De asemenea, poți încerca să repari zgârietura cu un creion corector pentru zgârieturi auto, care este foarte eficient. După ce aplici, șterge excesul cu o cârpă moale și uscată. Va trebui să repeți des procedura.

Mai mult, dacă ai mașină închisă la culoare, poți folosi chiar și crema de pantofi. Astfel, după ce ai curățat zona zgâriată cu apă și săpun, aplică puțină cremă de pantofi. Cu o cârpă fină, întinde crema în mod uniform pe toată zona afectată.

O altă metodă de a scăpa de zgârieturile de pe caroserie, la îndemâna oricui, este aplicarea de ceară topită. Întinde-o uniform cu degetul ca să netezești, dacă este cazul. Iar dacă ești doamnă sau domnișoară, sigur ai în casă ojă de unghii. Trebuie să ai grijă să alegi o culoare foarte apropiată cu cea a mașinii tale, altfel se va observa diferența.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 21:53
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
23 Sept. 2021, 21:53 // Economie //  Cristina Vlah

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române