Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Utilizarea imaginii copiilor și exploatării muncii lor în campania electorală, condamnate de către Avocatul Poporului

15 Iun. 2021, 13:21
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
15 Iun. 2021, 13:21 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, a propus completarea cadrului normativ, în special legislația electorală, cu reglementări cu privire la interzicerea utilizării imaginii minorilor, fără consimțământul părinților/reprezentantului legal, în campaniile electorale, referendumuri, în acțiuni de propagandă politică și acțiuni care prezintă pericol pentru viața și sănătatea minorului sau lezează onoarea și demnitatea copilului.

În acest sens, avocatul poporului condamnă orice acțiuni de  utilizare a imaginii copiilor, exploatării muncii lor în campania electorală, indiferent cine sunt concurenții electorali care comit asemenea abateri.

Potrivit Ombudsmanului poporului, Maia Bănărescu a prezentat pe 1 iunie 2021 constatările sale în Raportul cu privire la utilizarea imaginii copiilor în campaniile electorale, îndemnând concurenții electorali să nu implice minorii în activitatea, propaganda/agitația politică.

Totodată, nici în conferința de presă și nici în Raportul prezentat nu au fost numiți concurenții electorali care au admis nereguli în această privință. 

„În lipsa la etapa curentă a unui cadrul legal cu reglementări clare la acest subiect, Ombudsmanul mizează pe responsabilizarea actorilor politici pentru a nu se admite abateri ce țin de utilizarea imaginii copiilor, exploatării muncii lor în campania electorală”, este menționat într-un comunicat. 

Avocatul Poporului și reprezentanții instituției  monitorizează campania electorală pentru alegerile anticipate parlamentare, constatările privind respectarea normelor și standardelor ce țin de procesul electoral democratic urmând a fi reflectare în raportul anual al Ombudsmanului cu privire la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în Republica Moldova în 2021. 

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 15:39
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 15:39 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Un hotel din Marea Britanie a introdus o taxă de membru de 200 de lire sterline (270 USD) după ce pitorescul său bar de pe stâncă a fost inundat de instagrameri care doreau să obțină fotografii la apus, scrie Bani.md.

Proprietarii hotelului Druidstone din Pembrokeshire, Țara Galilor, au spus că barul, care are vedere la Golful St Brides, a fost atât de inundat de turiști încât au fost obligați să „controleze numărul”.

„Oaspeții mei trebuiau să aștepte 45 de minute la bar pentru a lua o băutură și o mulțime de localnici ne vor evita vara pentru că eram prea ocupați”, a declarat pentru BBC proprietarul Angus Bell, care a moștenit hotelul de la părinții săi.

Bell a spus că non-membrii pot rezerva în continuare cazare și masă la restaurant.

Miscarea i-a enervat pe unii localnici care merg de ani de zile la unitate.

Citiți articolul integral pe BANI.MD.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române