Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Vadim Krasnoselski: Ținem pumnii pentru sportivii transnistrieni, participanți la Jocurile Olimpice de la Tokyo

23 Iul. 2021, 15:15
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
23 Iul. 2021, 15:15 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Oficial, cea de-a 32-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, de la Tokyo, a început astăzi, 23 iulie, când a fost programată ceremonia de deschidere, însă evenimentele sportive au debutat încă de miercuri, 21 iulie. În acest context, așa-zisul lider al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a decis să-i sprijine pe participanți, printr-un mesaj. 

Jocurile Olimpice 2020  încep astăzi la Tokyo: 33 de sporturi diferite, 339 de seturi de premii, peste 200 de țări participante, 11 mii de sportivi, inclusiv transnistrieni.

„Sportivi transnistrieni la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Sportiva de atletism Lilia Fiskovich, înotătoarea Tatiana Salkutsan, reprezentantul școlii de canotaj din Tiraspol Vladislav Chebotar, judoistul Bendery Viktor Skvortsov – băieții vor reprezenta echipele naționale din diferite țări. Printre cei care vor concura pentru aurul olimpic, se regăsește și gimnastul Artur Dalaloyan”, menționează „președintele” Transnistriei. 

Potrivit lui Krasnoselski, pentru unii, Jocurile Olimpice actuale îi ajută să debuteze într-o carieră sportivă, iar alții au deja experiență în participarea la competiții mondiale importante.

„Sunt sigur că toată lumea este neliniștită înainte de start. Și toată lumea are nevoie de sprijinul nostru. Vom ține pumnii pentru ai noștri! Înainte, transnistrieni!”, conchide Vadim Krasnoselski.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a început vineri pe Stadionul Olimpic din capitala Japoniei, la ora locală 20:00 (14:00, în Republica Moldova).

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 13:56
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 13:56 // În Lume //  Realitatea.md

Un elicopter de urgență (SMURD) cu un pacient la bord a avut o aterizare dură la Ijevsk, un oraș din Republica Udmurtia, Federația Rusă. În urma incidentului, o persoană a avut de suferit, transmite presa locală cu referire la datele colectat de Ministerul Sănătății.

Incidentul aviatic a avut loc chiar pe teritoriul Spitalului Clinic Republican al orașului. Un elicopter „ANSAT” transporta la spital din orașul Mojghi un pacient cu simptome grave de coronavirus. La bord, se mai aflau patru persoane, unii dintre care făceau parte din echipajul medical.

La aterizare, un felcer s-a ales cu mai multe traumatisme în regiunea capului. În prezent, starea sa este monitorizată în una din secțiile spitalului.

Presa locală scrie că elicopterul s-a așezat pe acoperișul unui garaj de pe teritoriul departamentului de maternitate.

La fața locului, lucrează pompierii și polițiștii.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române