Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

VIDEO A furat o geantă dintr-o cameră de schimb și a fugit. Femeia din IMAGINI, căutată de poliție

04 Aug. 2021, 13:07
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
04 Aug. 2021, 13:07 // Societate //  Valentina Buză

A sustras în mod tainic o geantă de dame, în care se aflau 1830 lire sterline, buletinul de identitate și un carnet cu carduri bancare, iar acum este căutată de oamenii legii. Vorbim despre femeia care apare în imaginile de mai jos. Prejudiciul material cauzat victimei este considerabil, suma totală fiind de 49 511 lei.

„Angajații poliției au fost sesizați despre acest caz la data de 9 iulie de către o doamnă, care a comunicat organului de urmărire penală că întâmplarea a avut loc în camera de schimb pentru copii din incinta unui centru comercial din capitală. Victima a declarat că a intrat în camera de schimb pentru copii, iar la ieșire a uitat geanta în cabină”.

Ulterior, în urma investigațiilor dispuse asupra imaginilor din camerele de supraveghere, se observă cum o doamnă intră în acea cabină și atunci când iese mărește tempoul mersului și privirea îi este îndreptată împrejur, îndreptându-se în pași grăbiți într-o direcție necunoscută.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru furt, iar conform legislației în vigoare suspecta în comiterea infracțiunii  riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la patru ani.

Confidențialitatea surselor de informare este garantată, iar persoanele care au recunoscut femeia, sunt rugate să comunice informațiile la numerele de contact: 060981215 sau 112.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române