Curs valutar
 • EUR
  19.9987
  0.075%
 • USD
  19.1312
  0.0659%
 • RUB
  0.3440
  -1.5116%
 • RON
  4.0448
  0.1137%
 • UAH
  0.6477
  0.1081%

VIDEO Adevărul despre concursurile pe Instagram! Bordea a explicat cine-s sponsorii și cât îi costă urmăritorii

20 Iul. 2021, 15:55
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
20 Iul. 2021, 15:55 // Life //  Realitatea.md

Exact acum 1 an, business trainerul Alexandru Bordea, care în prezent este urmărit pe Instagram de 32,8 mii de conturi,  explica la el pe blog cum influencerii moldoveni desfășoară concursuri pe această rețea socială, care este scopul lor și cine se alege cu bani sau cu urmăritori. Realitatea.md a decis să republice acest articol, fiind un subiect actual, în contextul scandalului pe Instagram.

Adevărul despre CONCURSURILE pe Instagram

semnat de Alexandru Bordea pe 19 iulie 2020

Acest subiect în ultimul timp a luat o amploare mai mare decât Antenele 5G și vaccinul de COVID-19.

În articolul de astăzi voi prezenta punctul de vedere din perspectiva a 3 roluri (Sponsor,Organizator,Participant), cu toate avantajele și dezavantajele.

SPONSORII – cei care plătesc pentru a beneficia de numărul de urmăritori promis în concurs. Aceștia ar fi de câteva categorii:

1. Cei care își doresc o cifră mare și frumoasă în Instagram.

Cum nu poți interzice machiajul sau operația plastică, la fel nu poți interzice unui om să îi arate bine contul de instagram cu număr de urmăritori.

2. Cei care își doresc să monetizeze contul prin a vinde produse sau servicii noilor urmăritori.

Este important să poți propune la toți urmăritorii noi veniți, informație de calitate și interacțiune prin implicare. Dar e și mai important să poți propune în mesaj privat ceva gratuit (voucher, descărcare gratuită a unui material sau bonus la ceva). Acest exercițiu îți va permite ca ulterior să le vinzi ceva.

Exemplu: Un salon de frumusețe propune tuturor celor noi înscriși un Voucher. Din 10.000 vor dori să beneficieze de voucher 100, din aceștia vor veni 50, iar din 50 vor reveni a doua oară să achite ceva doar 10. Fiecare din ei vor achita câte 200 lei. Dar să nu uităm că dacă rămân mulțumiți de servicii, ei vor reveni. Presupunem 50% din ei vor rămâne clienți fideli. Fiecare din ei pe an îți aduc câte 2000 lei x 5 = 10.000 lei. Pe lângă faptul că despre tine au auzit cel puțin odată 10.000 de persoane, ai parte și de noi clienți.

Da, minim 30% din urmăritori se vor dezabona imediat după concurs, dar ei nu sunt publicul tău țintă și e normal să se întâmple asta.

3. Cei care își doresc ulterior să facă bani organizând la rândul lor concursuri.

ORGANIZATORII – Persoana sau grupul de persoane care adună sponsorii pentru concurs.

Aceștia stabilesc un premiu (bani, mașină, apartament) și anunță potențialii sponsori despre beneficii (numărul de followeri noi după concurs) și costul participării. Acesta variază în funcție de premiul pus la bătaie și numărul de urmăritori promiși.

Costul poate varia de la 50 de euro până la 2-3000 euro.

Durata concursului este de maxim 2 săptămâni.

Dacă vorbim despre un concurs premiul căruia este un automobil, prețul căruia este de 10-15.000 euro și avem 90 de sponsori, care urmează să achite câte 1.000 euro, atunci… majoritatea ar face calcule simple și… ar spune câtă nesimțire să faci așa bani, atât de repede. Eu aș spune doar:

Este dreptul fiecăruia să încerce un nou mod de a face bani. Și e dreptul tău să mergi sau nu pe mâna lor. Dar nu ai nici o obligație să îi critici.

Despre costurile ascunse ale concursului se vorbește mai puțin. De exemplu nu toți cei 90 de sponsori au achitat bani. Unii sunt pe barter pentru servicii, alții sunt prieteni ai organizatorilor. Mai sunt bugete de promovare a concursurilor și premii intermediare pe perioada concursului. Adică din 90 de sponsori, au achitat de facto 70 preț integral. Încă 15.000 euro pentru premiu, plus alte premii 3000 euro, plus promovarea 2000 euro.

Curat ar rămâne 50.000 euro în cel mai bun caz, bani care îi aparțin unui organizator sau se împart în grupul de organizatori.

Despre legalitatea organizării, impozite sau alte aspecte ar fi bine să se ocupe organele competente. Pentru că ceea ce observăm din reacțiile publicului, nu deranjează atât de mult eficiența sau lipsa acesteia din concursuri, ci anume partea legală.

PARTICIPANȚII – Persoanele care dau follow la toată lista sugerată de organizatori, pentru a fi unul din potențialii pretendenți la premiul mare.

Cum nimeni nu poate să îți interzică să crezi în Dumnezeu, Alah sau Energie, la fel nu îți poate interzice să crezi în noroc. Și cum nu te costă decât să urmărești o listă de persoane sau companii, pe lângă faptul că ai putea avea premiul, mai poți găsi niște conturi utile de care înafara concursului nu aveai cum afla.

După concurs, oricine se poate dezabona de la conturile care nu îi sunt interesante.

Articolul integral poate fi citit pe acest link.

Amintim că, cu circa două săptămâni în urmă, câțiva influenceri, printre care Ella Chistol, Andrei Chistol (30,4 mii de urmăritori), Cristian Cebotari (88,8 mii de urmăritori), Katy Black (385 mii de urmăritori), Dan Ioniță (179 mii de urmăritori), Daniela Costețchi (227 mii de urmăritori) – au venit cu acuzații către o altă influenceră – Daniela Cheltuitor (223 mii de urmăritori), precum că ea, în colaborare cu stergem.concursuri i-ar fi șantajat. Li s-a cerut bani pentru a nu le fi raportate concursurile organizate sau blocate paginile de Instagram.

Daniela Cheltuitor a negat vreo implicare într-o asemenea schemă.

Într-un final, trei persoane s-au adresat la poliție cu plângeri. Materialele au ajuns la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Au fost examinate și, în urma cercetărilor, procurorii au stabilit lipsa elementelor vreunei infracțiuni de domeniul cibernetic sau contra patrimoniului.

Realitatea Live

Top destinații de vară în Moldova
Top destinații de vară în Moldova
Crează impact prin implicare
Crează impact prin implicare
Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar
Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar
Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului
Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului
Investiții importante în transportul public al Capitalei
Investiții importante în transportul public al Capitalei
Forumul Global al Nicotinei: Țigările și produsele fără fum trebuie reglementate în funcție de gradul de nocivitate
Forumul Global al Nicotinei: Țigările și produsele fără fum trebuie reglementate în funcție de gradul de nocivitate
Top 10 parfumuri bărbătești în 2022
Top 10 parfumuri bărbătești în 2022
Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?
Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?
LINELLA – MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2021
LINELLA – MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2021
05 Iul. 2022, 19:05
 // Categoria: Economie // Autor:  Valentina Buză
05 Iul. 2022, 19:05 // Economie //  Valentina Buză

Preţul petrolului a scăzut marţi, afectat de îngrijorările cu privire la încetinirea economiei mondiale, chiar dacă noi perturbări pe partea de aprovizionare fac ca situaţia pe piaţă să rămână una tensionată, transmite Reuters. În acest context, analiștii spun că până la sfârșitul anului prețul ar putea ajunge și la 65 de dolari pentru un baril.

În jurul orei 13:15 GMT, cotaţiile futures la ţiţeiul american erau în scădere cu 3,3%, până la 104,81 dolari per baril, în timp ce în cazul ţiţeiului Brent cotaţiile au scăzut cu 4,1% până la 108,86 dolari per baril.

Cotaţia ţiţeiului este afectată de îngrijorările cu privire la o recesiune mondială, iar această situaţie a continuat marţi după ce Banca Angliei a apreciat că perspectivele pentru economia mondială „s-au deteriorat în mod semnificativ”, după ce explozia preţurilor la materiile prime a alimentat inflaţia, ceea ce reprezintă un nou risc pentru încetinirea economiei mondiale în lunile următoare.

În plus, datele privind indicatorul PMI pentru zona euro, publicat marţi, arată că acesta a scăzut în luna iunie la ce mai redusă valoare din ultimele 16 luni, ceea ce sugerează că zona euro a înregistrat în trimestrul al doilea o creştere de doar 0,2%.

Analiştii de la Citigroup au avertizat că preţul barilului de petrol ar putea coborî până la 65 de dolari la finele anului, fiind posibil să scadă până la 45 de dolari per baril la finele lui 2023, dacă recesiunea va afecta cererea de ţiţei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Datele istorice sugerează că cererea de petrol devine negativă numai în cele mai grave recesiuni globale. Însă preţul petrolului scade în toate recesiunile”, subliniază analiştii de la Citi.

Cu toate acestea, scăderea cotaţiilor a fost limitată marţi de informaţiile că lucrătorii de pe platformele petroliere offshore din Norvegia au început o grevă care, începând de miercuri, ar urma să reducă producţia de petrol cu 130.000 de barili pe zi, echivalentul a aproximativ 6,5% din producţia de petrol a Norvegiei.

În plus, deşi Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii săi, reuniţi sub umbrela OPEC+, a confirmat săptămâna trecută planul anunţat anterior privind o majorare modestă a producţiei în luna august, grupul a avut dificultăţi în trecut în a-şi respecta promisiunile.

„Producătorii din cadrul OPEC+ au capacităţi limitate pentru a majora semnificativ producţia şi deci nu sunt în măsură să vină în sprijinul pieţei. Producţia OPEC a scăzut în luna iunie iar majoritatea statelor membre nu au putut să îşi atingă ţintele de producţie”, susţin analiştii de la ING.

Aceasta nu înseamnă că presiunea politică asupra membrilor OPEC să majoreze producţia va înceta. Premierul britanic Boris Johnson a cerut cartelului să majoreze mai agresiv producţia de ţiţei iar preşedintele SUA, Joe Biden, urmează să viziteze Orientul Mijociu la finele acestei luni iar preţurile la energie ar urma să fie unul dintre subiectele de pe agenda discuţiilor.

Top destinații de vară în Moldova
Top destinații de vară în Moldova
Crează impact prin implicare
Crează impact prin implicare
Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar
Negre de la Fautor – cel mai bun vin roșu din lume. Istoria, tradițiile și legendele noastre – într-un singur pahar
Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului
Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului
Investiții importante în transportul public al Capitalei
Investiții importante în transportul public al Capitalei
Forumul Global al Nicotinei: Țigările și produsele fără fum trebuie reglementate în funcție de gradul de nocivitate
Forumul Global al Nicotinei: Țigările și produsele fără fum trebuie reglementate în funcție de gradul de nocivitate
Top 10 parfumuri bărbătești în 2022
Top 10 parfumuri bărbătești în 2022
Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?
Investiții care merită efortul în 2022. Ce spun experții?
LINELLA – MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2021
LINELLA – MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2021
 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală